PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (2) Prikladnost prostorija utvrđuje tijelo iz članka 17. ovoga Pravilnika.
NN 96/1996 • Na zahtjev proizvođača i mišljenja Zavoda Ministarstvo izdaje rješenje o puštanju u promet arhivskog vina.
NN 96/1996 • Specijalno vino je: desertno vino, likersko vino i aromatizirano vino.
NN 96/1996 • (1) Desertno vino je proizvod alkoholnog vrenja masulja ili mošta od svježeg, prezrelog ili prosušenog grožđa vinove loze, bez dodataka ili s dodatkom vinskog alkohola, vinskog destilata ili koncentriranog mošta.
NN 96/1996 • (2) Vinski alkohol i vinski destilat smije se upotrebiti u proizvodnji desertnog vina u količini koja postiže najviše 8,0 volumnih % stvarnog alkohola u ukupnom sadržaju alkohola. Desertno vino mora sadržavati najmanje 15 volumnih % stvarnog alkohola i odgovarajuću količinu neprevrelog šećera koji bi preveden u alkohol povećao količinu alkohola na najmanje 18,0 i najviše 25,0 volumnih %, pri čemu se 1 kg šećera računa kao 0,59 volumnih % alkohola.Takvo vino mora sadržavati najmanje 18,0 g/l ekstrakta bez šećera.
NN 96/1996 • Likersko vino je proizvod alkoholnog vrenja droždine (masulja) ili mošta od grožđa vinove loze uz dodatak koncentriranog mošta, alkoholiziranog mošta (mistela), vinskog destilata ili vinskog alkohola čiji sadržaj stvarnog alkohola iznosi od 15,0 do 22,0 volumnih % alkohola i ukupnog alkohola najviše 27,5 volumnih % te ekstrakta bez šećera najmanje 18,0 g/l.
NN 96/1996 • Aromatizirano vino je proizvod dobiven posebnim postupkom uz dodatak vinskog destilata i dopuštenih mirisnih i gorkih djelova biljaka i materijala biljnog podrijetla. Ova vina moraju sadržavati najmanje 70% prirodnog vina, suhog ekstrakta bez šećera 10,0 g/l, te stvarnog i ukupnog alkohola kao likerska vina.
NN 96/1996 • Desertno vino proizvedeno bez ikakvih dodataka može, pod ostalim uvjetima za zaštitu kontroliranog podrijetla vina propisanim ovim Pravilnikom, nositi oznaku kontroliranog podrijetla.
NN 96/1996 • Pjenušavo vino je vino koje uz ostale propisane sastojke sadrži i povećanu količinu ugljičnog dioksida, a zbog čega se pri otvaranju boce razvija obilna pjena.
NN 96/1996 • Stvarni sadržaj alkohola u pjenušavom vinu ne smije biti manji od 9,5 volumnih %, a ukupni sadržaj alkohola ne smije biti veći od 17,5 volumnih %.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • (1) Prirodno pjenušavo vino i prirodno biser vino su vina čiji je sadržaj i pritisak ugljičnog dioksida u boci proizveden isključivo naknadnim vrenjem šećera u vinu.
NN 96/1996 • Prirodno pjenušavo vino je vino koje u boci kod 20oC ima tlak od najmanje 3,5 bara, a u bocama od 0, 25 l najmanji pritisak je 3,0 bara, dok najveći tlak ne smije biti veći od 7 bara.
NN 96/1996 • Prirodno biser vino je prirodno pjenušavo vino koje pri 20o C u boci ima tlak od najmanje 1,0 do najviše 2,5 bara.
NN 96/1996 • Gazirano pjenušavo vino je vino kome je prilikom punjenja u boce dodan ugljični dioksid.
NN 96/1996 • Gazirano pjenušavo vino je vino koje ima tlak ugljičnog dioksida kod 20o najmanje 3,5 bara, a u bocama od 0,25 litara najmanje 3,0 bara, dok najveći tlak ne smije prijeći 7,0 bara.
NN 96/1996 • (1) Radi postizavanja odgovarajućeg sadržaja neprevrelog sladora pjenušavim se vinima može nakon završenog naknadnog vrenja dodati ekspedicioni liker. U svom sastavu ekspedicioni liker može sadržavati šećer (slador), vinski destilat ili odležani vinjak, kvalitetno stabilno vino, desertno vino i druge dopuštene tvari.
NN 96/1996 • (2) U prirodnom pjenušavom vinu sadržaj ukupne sumporaste kiseline smije iznositi do 250 mg/l, od čega slobodne sumporaste kiseline do 20 mg/l.
NN 96/1996 • (3) Dodavanjem ekspedicionog likera smije se pjenušavom vinu povećati sadržaj alkohola najviše za 0,5 volumnih postotaka.
NN 96/1996 • (4) Odstupanje stvarnog alkohola u pjenušavom vinu izraženog u volumnim postocima, označenog na deklaraciji proizvoda, može maksimalno iznositi 0,8 vol. %.
NN 96/1996 • (1) Prirodno pjenušavo vino može nositi oznaku kvalitetnog vina s oznakom kontroliranog podrijetla.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 132/00, Broj 155/08,
Broj 55/90, Broj 84/05,
Broj 10/90, Broj 73/97
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE