PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (5) Proizvođač je dužan najmanje tri dana prije dodavanja šećera ili koncentriranog mošta obavjestiti nadležnog vinarskog inspektora.
NN 96/1996 • (1) Vino koje sadrži hlapljivih kiselina izraženih kao octena kiselina iznad dozvoljene količine, a najviše do 2,0 g/l može se upotrijebiti za proizvodnju vinskog destilata i vinskog alkohola.
NN 96/1996 • (2) Vino koja sadrži hlapljivih kiselina izraženih kao octena kiselina preko 2,0 g/l može se upotrijebiti samo za proizvodnju vinskog octa i tehničkog alkohola.
NN 96/1996 • (1) Stolno vino te stolno i kvalitetno vina s oznakom kontroliranog podrijetla može se dokiseljavati odnosno odkiseljavati i to:
NN 96/1996 • - u zoni C 1 i C 2 djelomično dokiseljavati i odkiseljavati;
NN 96/1996 • (2) U proizvodnji vrhunskong vina ne smije se obavljati dokiseljavanje ili odkiseljavanje.
NN 96/1996 • (1) Ministarstvo izdaje rješenje za puštanje u promet predikatnih vina na zahtjev proizvođača (članak 5. Zakona o vinu). Uz zahtjev proizvođač mora priložiti mišljenje Zavoda. Mišljenje Zavoda mora sadržavati datum berbe, sadržaj sladora, rezultate kemijske analize i organoleptičke ocjene, te rokove stavljanja u promet.
NN 96/1996 • (2) Predikatna vina ne mogu se stavljati u promet prije prvog ožujka (kasna berba) odnosno prije prvog svibnja za ostale predikate slijedeće godine po provedenoj berbi.
NN 96/1996 • (1) Elementi utvrđivanja kakvoće vina, koji moraju biti navedeni u svjedodžbi za puštanje u promet su slijedeći:
NN 96/1996 • (2) Uz elemente iz stavka 1. ovoga članka za vino kasne berbe i izborne berbe još i ukupni fosfor u g/l, a za vino izborne berbe bobica, izborne berbe suhih bobica i za ledeno vino još i glukonska kiselina u g/l.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • - izborna berba bobica, izborna berba suhih bobica i ledeno vino najviše 75 mg/l.
NN 96/1996 • - izborna berba bobica, izborna berba suhih bobica i ledeno vino najviše 400 mg/l.
NN 96/1996 • (2) Ove količine dopuštene su samo u predikatnim vinima koja sadrže 5 ili više g/l reducirajućeg sladora (preračunatog kao invertni). Ukoliko je sadržaj sladora manji, onda je gornja granica sadržaja ukupne sumporaste kiseline 210 mg/l za bijela i ružičasta vina, odnosno 160 mg/l za crna vina.
NN 96/1996 • (3) Hlapljive kiseline (izražene kao octena kiselina) u vinima: "izborna berba bobica", "izborna berba prosušenih bobica" i "ledeno vino" ne smiju prelaziti 1,8 g/l.
NN 96/1996 • (4) Ostali parametri kakvoće identični su onima za kvalitetno odnosno vrhunsko vino predviđenim elaboratom o zaštiti.
NN 96/1996 • Predikatno vino mogu proizvoditi samo oni proizvođači koji su tjedan dana, a najmanje 48 sati prije početka berbe, a za ledeno vino najkasnije do 9 sati na dan berbe, svoju namjeru prijavili tijelu iz članka 17. ovoga Pravilnika.
NN 96/1996 • (1) Arhivsko vino je vino koje je odležalo najmanje 5 godina, od čega najmanje tri godine u boci.
NN 96/1996 • (2) Vino iz stavka jedan ovoga članka proizvodi se isključivo od grožđa namjenjenog proizvodnji kvalitetnog i vrhunskog vina s oznakom kontroliranog podrijetla te predikatnog vina.
NN 96/1996 • (3) Namjeru za arhiviranje vina proizvođač prijavljuje Zavodu prije stavljanja vina u arhivu.
NN 96/1996 • (1) Proizvođač koji drži vinski arhiv mora imati za to prikladne prostorije.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 19/00, Broj 18/07,
Broj 60/04, Broj 42/08,
Broj 57/01, Broj 118/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE