PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 175/2003 • (2) Kada se uslužuju jela, na stolu mora biti papirnati ili platneni ubrus.
NN 175/2003 • (4) Blagovaonica, prostorija i prostor za usluživanje gostiju moraju imati dovoljan broj vješalica za odlaganje odjevnih predmeta gostiju prema broju konzumnih mjesta. Ako postoji garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuće čuvana ili u njoj istaknuta obavijest gostima da se stvari odložene u garderobi ne čuvaju.
NN 175/2003 • (5) Odredba stavka 4. ovoga članka ne primjenjuje se na prostor za usluživanje na otvorenom.
NN 175/2003 • (1) Kuhinju moraju imati svi kampovi u kojima se gostima pružaju usluge prehrane uključujući i ako se pruža samo usluga doručka, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (2) Kuhinja iz stavka 1. ovog članka kapacitetom mora odgovarati potrebama ponude, odnosno asortimana jela, napitaka, pića i slastica, te uobičajenom broju konzumenata u smještajnom objektu.
NN 175/2003 • (3) Kuhinja mora imati sljedeće prostore, opremu, uređaje i pravila postupanja:
NN 175/2003 • 1. Prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica, s dvodjelnim sudoperima odvojeno za meso, za ribu i za povrće i voće. Ovi prostori i uređaji mogu se nalaziti i u neposrednoj blizini kuhinje;
NN 175/2003 • 2. Odgovarajuće uređaje za termičku obradu hrane, pića i napitaka;
NN 175/2003 • 3. Uređaje za odvod dima, pare i mirisa koji omogućavaju da se u ostalim prostorijama i prostorima smještajnog objekta ne šire mirisi i druge emisije;
NN 175/2003 • 4. Rashladne komore ili rashladne uređaje za namirnice, koji se mogu nalaziti i u neposrednoj blizini kuhinje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 175/2003 • 6. Odvojene prostore sa dvodijelnim sudoperima za pranje crnog i bijelog posuđa, s tekućom toplom i hladnom vodom. Ako se posuđe pere u stroju za pranje posuđa, tada je dostatan jednodijelni sudoper za svaku od navedenih vrsta posuđa;
NN 175/2003 • 7. Priručni prostor za čuvanje namirnica za dnevnu uporabu, u koju svrhu mogu poslužiti i rashladni uređaji za čuvanje namirnica, koji mogu biti i u blizini kuhinje;
NN 175/2003 • 9. Za potrebe osoblja u kuhinji mora biti poseban umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom, odgovarajućim priborom i sredstvom za pranje, dezinfekciju i sušenje ruku;
NN 175/2003 • 11. U kuhinji na vidljivom mjestu mora biti izloženo upozorenje o zabrani konzumiranja hrane;
NN 175/2003 • 13. U kuhinji mora biti na raspolaganju odgovarajuća vatrootporna tkanina za gašenje požara;
NN 175/2003 • 14. Ormarić opremljen materijalom za prvu pomoć mora se nalaziti na vidnom i lako dostupnom mjestu.
NN 175/2003 • (4) Iznimno od stavka 3. ovog članka, u kampovima u kojima se samo dogotovljavaju (samo termički obrađuju) već pripremljena jela (namirnice za dogotavljanje jela dostavljaju se kao proizvodi drugih proizvođača ili iz centaralne pripremnice namirnica koja to obavlja za više smještajnih objekata), kuhinja ne mora imati prostore i uređaje za čišćenje i obradu namirnica.
NN 175/2003 • (5) Iznimno od stavka 3. točke 1. ovog članka, u kampovima koji nemaju propisanu obvezu pružanja usluga prehrane, a pruža se samo usluga doručka ili smještajni objekt ima do 50 smještajnih jedinica, kuhinja za pripremu namirnica može imati samo jedno dvodijelno korito.
NN 175/2003 • (6) Sve radne površine u kuhinji moraju imati gornju plohu od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti. Radne površine u kuhinji ne smiju biti od drveta.
NN 175/2003 • (7) Kuhinja mora imati i poseban priručni prostor za odlaganje pribora i aparata za čišćenje prehrambenih proizvoda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 164/98, Broj 20/90,
Broj 71/03, Broj 151/03,
Broj 40/92, Broj 125/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE