PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1995-07-48-989 NN 48/1995

• (2) Ugostiteljska djelatnost može se obavljati i u poslovnom objektu, prostoriji i na prostoru gdje se obavlja druga djelatnost ako su za obavljanje ugostiteljske djelatnosti ispunjeni propisani uvjeti.


Propis NN 48/1995

• (1) Ugostiteljski objekti u smislu ovoga Zakona su ugostiteljski objekti za smještaj i ugostiteljski objekti za prehranu, a razvrstavaju se u pet skupina i to:


Propis NN 48/1995

• 1. hoteli (vrste: hotel, hotelsko naselje, aparthotel, apartmansko naselje, motel, pansion i sl.),


Propis NN 48/1995

• 2. kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj (vrste: kamp, soba za iznajmljivanje, apartman, kuća za odmor, omladinski hotel, odmaralište, prenoćište i sl.),


Propis NN 48/1995
• 3. restorani (vrste: restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, slastičarnica, bistro, pizzeria, objekt brze prehrane i sl.),

Propis NN 48/1995
• 4. barovi (vrste: kavana, noćni bar, disco-bar, caffe-bar, pivnica, buffet, konoba, krčma i sl.),

Propis NN 48/1995 • (2) Pored vrsta ugostiteljskih objekata iz stavka 1. ovoga članka, ministar turizma može propisati i druge vrste ugostiteljskih objekata i njihovo razvrstavanje u pojedine skupine sukladno stavku 1. ovoga članka, polazeći od načina usluživanja i pretežitosti usluga koje se u ugostiteljskom objektu pružaju.
Propis NN 48/1995 • (3) Ministar turizma utvrdit će propisom iz stavka 2. ovoga članka i minimum usluga koje je ugostitelj dužan pružati u pojedinoj vrsti ugostiteljskog objekta.
Propis NN 48/1995 • (1) Ugostiteljski objekti za smještaj kategoriziraju se ovisno o uredenju, opremi, uredajima, uslugama, održavanju i drugim elementima i mjerilima za kategorizaciju. Oznaka za kategoriju pojedinog ugostiteljskog objekta za smještaj je zvjezdica.
Propis NN 48/1995 • (2) Ministar turizma utvrdit će propisom iz članka 13. stav ka 3. ovoga Zakona i vrste ugostiteljskih objekata za smještaj koji se kategoriziraju, kategorije, elemente i mjerila za kategorizaciju i način kategorizacije ugostiteljskih objekata.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 48/1995 • (3) Ugostiteljski objekti za prehranu se ne kategoriziraju.
Propis NN 48/1995 • (4) lznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, na zahtjev ugostitelja, mogu se kategorizirati ugostiteljski objekti vrste restoran iz skupine restorani. Oznaka za kategoriju pojedinog restorana je brončana, srebrna ili zlatna kuharska kapa.
Propis NN 48/1995 • (5) Ministar turizma propisat će elemente, mjerila i način kategorizacije restorana.
Propis NN 48/1995 • Ugostiteljski objekt koji prestane ispunjavati uvjete propisane za odredenu vrstu i kategoriju objekta ne može poslovati kao ta vrsta i kategorija ugostiteljskog objekta.
Propis NN 48/1995 • (1) Ugostiteljskl objekt može imati naziv jedne vrste ugostiteljskog objekta ovisno o vrsti usluga koji se pretežito pružaju u objektu.
Propis NN 48/1995 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ugostiteljski objekt može imati naziv dvije vrste ugostiteljskih objekata, ako za svaku vrstu ispunajva uvjete peopisane ovim Zakonom i drugim propisima, te ako su usluge dopunjavajuće.
Propis NN 48/1995 • Naziv vrste ugostiteljskog objekta može se promijeniti, ako
Propis NN 48/1995 • su ispunjeni uvjeti propisani za pružanje druge vrste usluge u ugostiteljskom objektu.
Propis NN 48/1995 • Ugostitelj ne može početi obavljati ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskom objektu, prije nego što od nadležnog ureda, odnosno Ministarstva turizma pribavi rješenje da je udovoljeno minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju.
Propis NN 48/1995 • (1) Za svaki ugostiteljski objekt, ugostitelj mora imati voditelja poslovanja (stručni poslovoda, direktor i sl.) ugostiteljskog objekta (u daljnjem tekstu: voditelj poslovanja).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 170/04, Broj 52/09, Broj 113/04, Broj 107/01, Broj 123/99, Broj 80/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled