PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • 4.1. Sredstvo za bistrenje: bazična otopina olovo acetata.
NN 174/2004 • 5.1. Saharimetar, graduiran za normalnu masu 26 g saharoze, ili polarimetar.
NN 174/2004 • 5.3. Polarimetrijske cijevi, 200 mm, greška ne smije biti veća od ± 0,02 mm.
NN 174/2004 • 5.5. Pojedinačno kalibrirane odmjerne tikvice od 100 mL s čepom. Tikvice stvarnog volumena 100,00 ± 0,01 mL mogu se koristiti bez korekcije. Tikvice volumena izvan ovih granica moraju se koristiti s prikladnom korekcijom kojom se volumen podešava na 100 mL.
NN 174/2004 • 5.6. Vodena kupelj, s termostatski kontroliranom temperaturom od 20 ± 0,1°C.
NN 174/2004 • 6.2.2. Uzorak profiltrirati kroz filtar papir. Prvih 10 mL filtrata odbaciti i za daljnju upotrebu koristiti sljedećih 50 mL filtrata.
NN 174/2004 • 6.2.4. Cijev pažljivo napuniti otopinom uzorka za analizu pri 20 ± 0,1°C. Ukloniti sve mjehuriće zraka pri zatvaranju cijevi. Postaviti napunjenu cijev u ležište uređaja.
NN 174/2004 • 6.2.5. Zabilježiti rotaciju s točnošću 0,05°S ili 0,02 kutnih stupnjeva. Postupak ponoviti još četiri puta. Izračunati srednju vrijednost pet očitanja.
NN 174/2004 • Određivanje sulfita u bijelom ŠeĆeru kolorimetrijskom metodom sa rozanilinom (ICUMSA)
NN 174/2004 • 3.1. Rozanilin klorovodična otopina (zasićena). Otopi se 1 g rosanilin-klorovodika u 100 mL destilirane vode, zagrije na 50 °C i ohladi mućkajući. Nakon stajanja u trajanju od 48 sati otopina se filtrira.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • 3.2. Bezbojna otopina rozanilina. Prenese se 4 mL zasićene otopine rozanilin-klorovodika u odmjernu tikvicu od 100 mL. Nakon dodavanja konc. HCl (6 mL) nadopuni se do oznake. Uklanjanje boje se obavi u kratkom vremenu, ali je otopinu potrebno ostaviti da odstoji bar 1 sat prije upotrebe.
NN 174/2004 • 3.3. Otopina formaldehida (otprilike 0,2 g/100 mL). Razrijediti 5 mL otopine formaldehida u odmjernoj tikvici od 1000 mL.
NN 174/2004 • 3.4. Otopina čiste saharoze. Otopi se 100 g saharoze bez prisutnih sulfita u destiliranoj vodi u odmjernoj tikvici od 1000 mL i nadopuni do oznake.
NN 174/2004 • 3.6. Otopina joda 0,05 mol/L. Otopi se 20 g bezjodatnog kalijeva jodida u 40 mL destilirane vode (odmjerna tikvica od 1000 mL). Nakon dodavanja 12,69 g joda promućkati tikvicu dok se jod ne otopi i nadopuniti do oznake destiliranom vodom.
NN 174/2004 • 3.10. Otopina natrij-tiosulfata 0,1 mol/L. Otopiti 24,817 g natrijeva tiosulfata pentahidrata u 200 mL destilirane vode u odmjernoj tikvici od 1000 mL te potom nadopuniti do oznake.
NN 174/2004 • 3.11. Standardna otopina sulfita. Otopiti oko 2,5 g natrij-sulfit-heptahidrata u otopini saharoze (3.4.) i nadopuniti čistom otopinom saharoze (3.4.) do 500 mL. Odrediti čistoću otopine prema sljedećoj uputi:
NN 174/2004 • 3.12. Razrijeđena standardna otopina sulfita. Razrijediti 5 mL standardne otopine (3.11.) u odmjernoj tikvici do 100 mL čistom otopinom saharoze (3.4.). Točnu vrijednost sadržaja SO2, c, se računa na sljedeći način iz titra, t, dobivene (3.11.) – gore.
NN 174/2004 • 4.1. Spektrofotometar ili kolorometar – mjerenja se provode na oko 560 nm.
NN 174/2004 • 5.1. RazvijaRazvijae. Otopiti 10-40 g bijelog šećera u destiliranoj vodi u odmjernoj tikvici od 100 mL. Nakon dodavanja 0,1 mol/L otopine natrij hidroksida (4 mL), nadopuniti tikvicu do oznake i promiješati.
NN 174/2004 • 5.2. Standardna krivulja. U odmjerne tikvice od 100 mL odpipetirati 1, 2, 3, 4, 5 i 6 mL razrijeđene standardne sulfitne otopine. Uzeti i jednu praznu tikvicu za slijepu probu. U svaku tikvicu dodati 4 mL 0,1 mol/L natrij hidroksida i nadopuniti tikvicu do oznake čistom otopinom saharoze (3.4.) i promiješati. Iz svake tikvice uzeti 10 mL i staviti u čistu i suhu čašu. Dodati 2 mL bezbojne otopine rozanilina i 2 mL otopine formaldehida. Ostaviti uzorke 30 min na sobnoj temperaturi. Izmjeriti apsorbanciju kao u 5.1. i prikazati rezultate na grafu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 10/01, Broj 51/99,
Broj 54/99, Broj 90/07,
Broj 45/97, Broj 96/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE