PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • 6.1. Izračunavanje. Izračunavanje koncentracije sulfita obzirom na standardnu krivulju i izražavanje rezultata kao mg SO2/kg bijelog šećera:
NN 174/2004 • Određivanje sulfatnog pepela u sirovom ŠeĆeru, smeđem ŠeĆeru, sokovima, sirupu i melasi (ICUMSA)
NN 174/2004 • 5.1. Platinasta posuda – kapaciteta 50 mL i minimalne radne površine od 15 cm2 što može ovisiti o proizvodu koji se analizira.
NN 174/2004 • 5.2. Električna »mufolna« peć – opremljena termostatom i kontrolnom napravom, koja omogućava da se spaljivanje izvodi u temperaturnom području od 500 do 650 °C, uz kontrolu ± 25 °C.
NN 174/2004 • 5.3. Bunsenov plamenik ili električna grijana ploča dovoljne snage.
NN 174/2004 • 5.4. Eksikator – sadrži indikator koji ukazuje na zasićenost vlagom.
NN 174/2004 • 6.1. Priprema posude – očistiti posudu kipućom kloridnom kiselinom (4.3.) i dobro isprati vodom. Nakon zagrijavanja u peći na 550 °C ostaviti da se ohladi do sobne temperature u eksikatoru i da važe ± 0,2 mg, mo.
NN 174/2004 • 6.3. Predspaljivanje. Pažljivo i postepeno zagrijavati posudu iznad Bunsenovog plamenika ili na električnoj ploči dok testirana masa ne bude potpuno karbonizirana.
NN 174/2004 • 6.4. Spaljivanje. Staviti posudu u peć na 550°C u vremenu od 2 sata. Ostaviti da se ohladi, dodati 2 mL otopine sulfatne kiseline, ostaviti da ishlapi na vrućoj ploči ili iznad Bunsenovog plamenika i spaliti na 650°C do konstantne mase (za oko 0,5 sati).
NN 174/2004 • 7.1. Izračunavanje – masa ostalog pepela (bez odbijanja) je izražena kao postotak sulfatnog pepela u originalnom uzorku.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • Napomena: Voditi računa je li originalni uzorak bio razrijeđen 1:1 u koraku 6.2.
NN 174/2004 • Određivanje koeficijenta refleksije bijelog ŠeĆera uz pomoĆ instrumenta (ICUMSA)
NN 174/2004 • 3.1. Faktor refleksije. Faktor refleksije, R, za odabranu valnu duljinu definira se kao omjer spektralnog fluksa zračenja kojega reflektira uzorak i apsolutno bijelog standarda:
NN 174/2004 • 3.2. Omjer refleksije. Omjer refleksije, r, definiran je kao omjer faktora refleksije pri dvjema odabranim valnim duljinama:
NN 174/2004 • Tablica 1. Omjeri refleksije za razliČite tipove boje instituta Brunswick
NN 174/2004 • 6.1. Refraktometarski fotometar. Instrumenti koji se koriste moraju ispuniti sljedeće osnovne kriterije:
NN 174/2004 • 9.1. Metoda izračunavanja. Kada se koristi refraktometar za šećer nisu potrebna nikakva izračunavanja. Ako se koriste drugi instrumenti, omjer refleksije R(495)/R(620) može se izračunati iz jednadžbe 2. Nakon određivanja omjera refleksije, rs, uzorka, r0, tipa boje 0 i r6, tipa boje 6, vrijednosti tipa boje ns, uzorka, može se izračunati upotrebom sljedeće formule:
NN 174/2004 • Indeks 28 označava da je upotrijebljena 28%-tna otopina šećera.
NN 174/2004 • Vizualno određivanje boje bijelog ŠeĆera Brunswick kolor – tipovima
NN 174/2004 • Na osnovi članka 132. Zakona o zdravstvenom osiguranju (»Narodne novine« broj 94/01., 88/02., 149/02., 117/03 i 30/04.) i članka 19. Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (»Narodne novine« broj 16/02., 24/02. i 58/03.) Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na 12. sjednici održanoj 1. prosinca 2004. godine donijelo je
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 130/99, Broj 49/07,
Broj 1/97, Broj 174/04,
Broj 56/08, Broj 112/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE