PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.1. Izračunavanje. Izračunavanje koncentracije sulfita obzirom na standardnu krivulju i izražavanje rezultata kao mg SO2/kg bijelog šećera:


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• Određivanje sulfatnog pepela u sirovom ŠeĆeru, smeđem ŠeĆeru, sokovima, sirupu i melasi (ICUMSA)


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 5.1. Platinasta posuda – kapaciteta 50 mL i minimalne radne površine od 15 cm2 što može ovisiti o proizvodu koji se analizira.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 5.2. Električna »mufolna« peć – opremljena termostatom i kontrolnom napravom, koja omogućava da se spaljivanje izvodi u temperaturnom području od 500 do 650 °C, uz kontrolu ± 25 °C.


Internet NN 174/2004
• 5.3. Bunsenov plamenik ili električna grijana ploča dovoljne snage.

Internet stranice NN 174/2004
• 5.4. Eksikator – sadrži indikator koji ukazuje na zasićenost vlagom.

Internet stranice NN 174/2004 • 6.1. Priprema posude – očistiti posudu kipućom kloridnom kiselinom (4.3.) i dobro isprati vodom. Nakon zagrijavanja u peći na 550 °C ostaviti da se ohladi do sobne temperature u eksikatoru i da važe ± 0,2 mg, mo.
Internet stranice NN 174/2004 • 6.3. Predspaljivanje. Pažljivo i postepeno zagrijavati posudu iznad Bunsenovog plamenika ili na električnoj ploči dok testirana masa ne bude potpuno karbonizirana.
Internet stranice NN 174/2004 • 6.4. Spaljivanje. Staviti posudu u peć na 550°C u vremenu od 2 sata. Ostaviti da se ohladi, dodati 2 mL otopine sulfatne kiseline, ostaviti da ishlapi na vrućoj ploči ili iznad Bunsenovog plamenika i spaliti na 650°C do konstantne mase (za oko 0,5 sati).
Internet stranice NN 174/2004 • 7.1. Izračunavanje – masa ostalog pepela (bez odbijanja) je izražena kao postotak sulfatnog pepela u originalnom uzorku.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • Napomena: Voditi računa je li originalni uzorak bio razrijeđen 1:1 u koraku 6.2.
Informacije NN 174/2004 • Određivanje koeficijenta refleksije bijelog ŠeĆera uz pomoĆ instrumenta (ICUMSA)
Poslovne stranice NN 174/2004 • 3.1. Faktor refleksije. Faktor refleksije, R, za odabranu valnu duljinu definira se kao omjer spektralnog fluksa zračenja kojega reflektira uzorak i apsolutno bijelog standarda:
Pregledi NN 174/2004 • 3.2. Omjer refleksije. Omjer refleksije, r, definiran je kao omjer faktora refleksije pri dvjema odabranim valnim duljinama:
Besplatno NN 174/2004 • Tablica 1. Omjeri refleksije za razliČite tipove boje instituta Brunswick
Glasnik NN 174/2004 • 6.1. Refraktometarski fotometar. Instrumenti koji se koriste moraju ispuniti sljedeće osnovne kriterije:
Propis NN 174/2004 • 9.1. Metoda izračunavanja. Kada se koristi refraktometar za šećer nisu potrebna nikakva izračunavanja. Ako se koriste drugi instrumenti, omjer refleksije R(495)/R(620) može se izračunati iz jednadžbe 2. Nakon određivanja omjera refleksije, rs, uzorka, r0, tipa boje 0 i r6, tipa boje 6, vrijednosti tipa boje ns, uzorka, može se izračunati upotrebom sljedeće formule:
Propis NN 174/2004 • Indeks 28 označava da je upotrijebljena 28%-tna otopina šećera.
Propis NN 174/2004 • Vizualno određivanje boje bijelog ŠeĆera Brunswick kolor – tipovima
Propis NN 174/2004 • Na osnovi članka 132. Zakona o zdravstvenom osiguranju (»Narodne novine« broj 94/01., 88/02., 149/02., 117/03 i 30/04.) i članka 19. Statuta Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (»Narodne novine« broj 16/02., 24/02. i 58/03.) Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na 12. sjednici održanoj 1. prosinca 2004. godine donijelo je
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 130/99, Broj 49/07, Broj 1/97, Broj 174/04, Broj 56/08, Broj 112/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled