PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 175/2003 • (4) Jelovnik i karta pića i napitaka ispisuju se na hrvatskom i najmanje na jednom stranom jeziku.
NN 175/2003 • (5) Na jelovniku i karti pića i napitaka za svaki ponuđeni proizvod mora biti istaknuta prodajna cijena s porezom.
NN 175/2003 • (6) Jelovnik i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.
NN 175/2003 • (7) Jela, napici i pića, te druge usluge navedene u jelovniku i karti pića moraju se uslužiti ako ih gost zahtijeva.
NN 175/2003 • (8) Ovjereni primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtijev.
NN 175/2003 • (1) Iznimno od članka 50. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje Jelovnik u slučaju kada se usluge prehrane pružaju gostima po ugovorenoj usluzi (usluga: doručak – večera, doručak – ručak – večera, i sl. ) a jela se u ugostiteljskom sadržaju uslužuju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima kod odabira jela.
NN 175/2003 • (2) Kada se u ugostiteljskim sadržajima u kampovima primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka, umjesto Jelovnika, ponuđena jela moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka s ispisanim nazivom jela i/ili vrstom jela postavljenih na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu radi.
NN 175/2003 • 1.18. Office odnosno spremište za opremu i sredstva za čišćenje
NN 175/2003 • (1) Rezervna oprema smještajnih jedinica u građevinama (ako ih ima) i sredstva za čišćenje i održavanje prostora i prostorija moraju se čuvati i odlagati u odgovarajućim zasebnim prostorijama odnosno u jednoj prostoriji sa zasebnim odgovarajućim prostorima.
NN 175/2003 • (2) Prostorije odnosno prostori u kojima se odlaže i čuva oprema i sredstva iz stavaka 1. ovog članka označavaju se kao »office« ili drugom primjerenom oznakom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 175/2003 • (1) Osoblje zaposleno u kampovima mora se prema gostu odnositi gostoljubivo, profesionalno i korektno.
NN 175/2003 • (2) Osoblje zaposleno na poslovima usluživanja i komuniciranja s gostima mora poznavati najmanje jedan svjetski jezik, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (4) Izvan radnog vremena osoblje se ne smije zadržavati u prostorijama i na prostorima kampovagdje borave gosti.
NN 175/2003 • (1) Za zaposleno osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru kampovi moraju imati sanitarije koje se sastoje od: jednog zahoda i predprostora u kojem je umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom i jedne tuš kabine, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (2) Kampovi u kojima se pružaju ugostiteljske usluge, osim sanitarija iz stavka 1. ovog članka, u/uz svaki ugostiteljski sadržaj i/ili ugostiteljski objekt, za osoblje koje podliježe sanitarnom nadzoru moraju imati jedan zahod s predprostorom u kojem je umivaonik s tekućom vodom. Iznimno, takve jedne sanitarije dostatne su za više ugostiteljskih sadržaja i/ili ugostiteljskih objekata koji se nalaze u istoj građevini. Ove prostorije moraju biti u funkcionalnoj cjelini s ugostiteljskim sadržajem i/ili ugostiteljskim objektom.
NN 175/2003 • (3) Iznimno od stavka 1. ovog članka, kampovi koji imaju do 5 zaposlenih osoba u jednoj smjeni nemaju obvezu imati sanitarije za zaposleno osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru. To osoblje može se služiti zajedničkim sanitarijama u smještajnom objektu.
NN 175/2003 • (4) Sanitarije za zaposleno osoblje moraju biti smještene tako da im osoblje može prići ne prolazeći prostorijama i prostorima namijenjenim gostima.
NN 175/2003 • (5) Kampovi moraju imati garderobu za zaposleno osoblje. U garderobi ili odgovarajućoj prostoriji, za svaku zaposlenu osobu mora biti garderobni ormarić s ključem. Za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju jela mora biti osiguran dvodijelni garderobni ormarić. Iznimno, kampovi koji imaju osiguran smještaj za zaposleno osoblje u posebnim prostorijama unutar ili u blizini smještajnog objekta, ne moraju imati garderobe za zaposleno osoblje koje ne podliježe sanitarnom nadzoru.
NN 175/2003 • (6) Kampovi u kojima u jednoj smjeni radi više od 20 osoba moraju imati blagovaonicu ili poseban prostor za blagovanje zaposlenog osoblja.
NN 175/2003 • (7) Iznimno od stavka 6. ovog članka, u vrsti Kamp naselje i/ili ako s više smještajnih objekata na istoj lokaciji posluje jedan ugostitelj, ti objekti mogu imati jednu zajedničku blagovaonicu za zaposleno osoblje iz svih smještajnih objekata.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 132/98, Broj 136/03,
Broj 82/94, Broj 37/98,
Broj 106/02, Broj 69/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE