PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 175/2003 • (4) Priručni prostor za čuvanje namirnica i pića smješten je neposredno uz: kuhinju, prostoriju za pripremanje jela ili prostoriju za usluživanje gostiju. Iznimno, taj prostor može biti i odvojen prostor u kuhinji, prostoriji za pripremanje jela ili prostoriji za usluživanje gostiju, ili u tu svrhu u tim prostorijama postavljen rashladni uređaj, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Na priručni prostor za čuvanje namirnica i pića odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavaka 1., 2. i 3. ovoga članka.
NN 175/2003 • (5) Namirnice i proizvodi čuvaju se u prostorijama, priručnim prostorima, komorama i u rashladnim uređajima na sljedeći način:
NN 175/2003 • 1. Da se spremaju u rashladne prostorije ili uređaje, zasebno, za meso, za ribu, za povrće i voće, za mliječne proizvode, za dogotovljena jela, poluproizvode i pripravke i sl.;
NN 175/2003 • 2. Povrće, jaja, kuhana jela i ostalo čuvaju se na temperaturi do najviše 10°C;
NN 175/2003 • 5. Police na kojima se odlažu namirnice ne smiju biti od drveta;
NN 175/2003 • 7. Proizvodi ne smiju biti u direktnom kontaktu s policom ili podom u ostavi, rashladnoj komori, zamrzivaču ili rashladnom uređaju.
NN 175/2003 • (6) Prostori i prostorije u kojima se spremaju i čuvaju namirnice moraju biti zračeni prirodnim ili mehaničkim putem.
NN 175/2003 • (1) Ugostiteljski sadržaj u kojem se uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuće površine.
NN 175/2003 • (2) Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju, izdaju ili uslužuju napici i izdaju ili uslužuju pića, a mogu se pripremati, izdavati ili usluživati i hladna i jednostavna topla jela i slastice.
NN 175/2003 • (3) Točionik je samostalna funkcionalna cjelina u zasebnoj prostoriji ili prostoru koji se nalaze u neposrednoj blizini blagovaonice. Točionik može biti i samostalna funkcionalna cjelina u prostoriji za usluživanje gostiju odnosno prostoru za usluživanje gostiju na otvorenom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 175/2003 • 5. Dvodijelni sudoper s toplom i hladnom vodom ili jednodijelni sudoper i stroj za pranje čaša;
NN 175/2003 • (5) Iznimno od stavka 4. točke 5. ovog članka, dvodijelni ili jednodijelni sudoper i stroj za pranje čaša, mogu biti smješteni i izvan točionika u neposrednoj blizini koja s točionikom čini funkcionalnu cjelinu.
NN 175/2003 • (6) Ako se u točioniku pripremaju i uslužuju hladna i jednostavna topla jela, tada, osim elemenata iz stavka 4. ovog članka, točionik mora imati i:
NN 175/2003 • 2. Radnu površinu za obradu namirnica, od nehrđajućeg čelika;
NN 175/2003 • 4. Uređaj za odvođenje pare, dima i mirisa, dovoljnog kapaciteta odzračivanja ili djelotvorno prirodno odzračivanje, osim kada se pripremaju i uslužuju isključivo hladna jela;
NN 175/2003 • 5. Dvodijelni sudoper za pranje posuđa s tekućom toplom i hladnom vodom ili jednodijelni sudoper i stroj za pranje posuđa;
NN 175/2003 • (7) Ako se iz točionika naposredno uslužuju gosti, točionik mora imati šank.
NN 175/2003 • (1) Ugostiteljski sadržaji u kampovima moraju imati dovoljan broj jelovnika i karti pića i napitaka, koji se moraju staviti na raspolaganje gostu na njegov zahtjev ili na svakom stolu mora biti jelovnik i karta pića i napitaka, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 175/2003 • (2) Ako se gosti uslužuju za šankom točionika, tada jelovnik i karta pića i napitaka moraju biti izloženi na šanku.
NN 175/2003 • (3) U jelovniku i karti pića i napitaka navode se jela, pića i napici i druge ugostiteljske usluge koje se nude gostima, te njihove cijene.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 57/07, Broj 40/97,
Broj 1/08, Broj 69/08,
Broj 4/91, Broj 57/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE