PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • 4. Posluživanje na prometnim sredstvimaUpoznati posluživanje u hotelu.
NN 112/2004 • Poslužiti jela pića i napitke u avionu. Posluživanje u hotelu.
NN 112/2004 • Svrha pomoćničkog ispita je dokazivanje ispitanika da je stekao vještine i stručno-teorijska znanja, utvrđena nastavnim planom i programom za zanimanje konobar, nužna za obavljanje poslova u tom zanimanju.
NN 112/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 112/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 112/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija može i samostalno predložiti uratke i radne probe koje će zadati ispitaniku.
NN 112/2004 • Priprema stola za četiri osobe za svečanu večeruZnati pripremiti i izabrati pribor za jelo, začine, ukrašavanje, zna kako se slažu pojedina jela na tanjur, serviranje i dr.
NN 112/2004 • Dočekivanje i prihvaćanje gostijuKulturno i servilno dočekati gosta pri ulazu, pozdrav, vođenje gostiju do njihova stola, komunikacija i smještaj, ponuda jelovnika.
NN 112/2004 • Priprema i posluživanje pićaPriprema raznih pića i koktela, ukrašavanje i serviranje
NN 112/2004 • Posluživanje jela, salata i pića od riba, mekušaca i rakova za dvije osobe Znati specifičnosti pri posluživanju jela od riba, mekušaca i rakova izabrati pribor, znati preporučiti pojedine salate, pića i sl. uz navedeno jelo
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Sastavljanje menijaPoduzimanje svih radnji i pridržavanje osnovnih načela za sastavljanje menija. Izrada meni kartice.
NN 112/2004 • Ispostavljanje računa za pružene uslugeZna pravila službe te pravila prilagođavanju gostu, obračun i dostava računa
NN 112/2004 • Priprema jela pred gostomZna pripraviti, dovršiti jelo pred gostom; pripraviti prostor s potrebnim inventarom i pravilno rasporediti obrok na tanjur gosta
NN 112/2004 • Priprema koktelaZna preporučiti koktele goste. Zna pravilno povezati različite vrste pića i odabrati potrebnu temperaturu napitka.
NN 112/2004 • Serviranje vinaZnati elemente vinske karte, otvaranje butelje pred gostom, izbor čaša, prezentacija i upit o kvaliteti, serviranje vina
NN 112/2004 • Hladno-topli bifeZna pripraviti jela i zna objasniti pojedine postupke, način serviranja i posluživanja gostu.
NN 112/2004 • Pri izradi praktične zadaće ispitanik (naučnik) mora se pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša te ostalih uvjeta koje odredi ispitna komisija.
NN 112/2004 • Ispitanik mora ispitnoj komisiji priložiti mapu praktičnog dijela naukovanja za sve godine obrazovanja iz koje je vidljivo da je uspješno svladao ovaj dio naukovanja.
NN 112/2004 • Stručno-teorijski dio ispita obuhvaća teorijska znanja nužna za obavljanje praktičnih postupaka u zanimanju koja su propisana nastavnim planom i programom za teorijski dio naukovanja.
NN 112/2004 • Primjena mjera zaštite na radu i provođenje mjera higijene osobne i na radnome mjestu0 – 10
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 47/08, Broj 91/94,
Broj 44/96, Broj 109/93,
Broj 154/08, Broj 138/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE