PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • (4) Proizvođač je dužan voditi evidenciju o proizvodnji, doradi i prometu na obrascu br. 3.
NN 96/1996 • V. UVJETI KOJE MORAJU IMATI PROSTORIJE ZA PROIZVODNJU I DRŽANJE VINA, DOPUŠTENA SREDSTVA I STRUČNA SPREMA RADNIKA
NN 96/1996 • (1) Proizvođač vina mora raspolagati prostorom koji služi za proizvodnju vina, i to posebno za:
NN 96/1996 • (2) Proizvođač koji ima proizvodnju vina manju od 300 hektolitara, može prijem, preradu grožđa i proizvodnju vina obavljati u jednoj prostoriji, ako je odvojena od drugih prostorija u objektu. Prostorija mora ispunjavati minimalne higijensko-tehničke uvjete koji su propisani posebnim propisima.
NN 96/1996 • (3) Proizvođač iz stavka 2. ovoga članka ne mora imati prostoriju za obavljanje analize.
NN 96/1996 • (1) Proizvođač vina mora raspolagati sredstvima (uređajima) za:
NN 96/1996 • 3. obavljanje kemijskih analiza za utvrđivanje vrijednosti alkohola, ekstrakta, ukupnih kiselina, hlapljivih kiselina, vezane i slobodne sumporaste kiseline i šećera.
NN 96/1996 • (2) Proizvođač vina koji puni vino u boce ili posude odnosno punitelj vina mora raspolagati odgovarajućim posebnim prostorijama, opremom i uređajima za punjenje vina (punionica).
NN 96/1996 • (3) Odredbe stavka 1. točke 3. i stavka 2. ovoga članka ne primjenjuju se na proizvođače iz članka 32. stavka 2. ovoga Pravilnika.
NN 96/1996 • (1) Proizvođač vina i drugih proizvoda od grožđa i vina mora imati za vođenje proizvodnje djelatnika sa završenim Agronomskim ili Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom, ili Višom poljoprivrednom školom odgovarajućeg smjera, s radnim iskustvom od najmanje jedne godine u vinarskoj proizvodnji, ili poljoprivrednog tehničara odgovarajućeg smjera s najmanje tri godine radnog iskustva u proizvodnji vina.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • (2) Djelatnik iz stavka 1. ovoga članka može biti u stalnom radnom odnosu ili uposlen prema ugovoru o djelu.
NN 96/1996 • (3) Odredba stavka 1. ovoga članka ne primjenjuje se na proizvođače iz članka 32. stavka 2. ovoga Pravilnika, ali ti proizvođači moraju imati položen ispit za voditelja podruma po programu koji se donosi u skladu s propisima o osposobljavanju i usavršavanju odraslih uz suglasnost ministra.
NN 96/1996 • Proizvođač vina s oznakom kontroliranog podrijetla mora pored uvjeta iz članka 32, 33. i 34. ovoga Pravilnika, ispunjavati i posebne uvjete za tu proizvodnju utvrđene u rješenju za označavanje proizvoda s oznakom kontroliranog podrijetla i u elaboratu koji čini njegov sastavni dio.
NN 96/1996 • VI. DOPUŠTENI POSTUPCI I SREDSTVA U PROIZVODNJI MOŠTA I VINA
NN 96/1996 • U proizvodnji, doradi i njezi vina uz uobičajene tehnološke postupke (muljanje - runjenje, ocjeđivanje, prešanje, otakanje, pretakanje, prozračivanje, dolijevanje i sl.) dopušteni su i slijedeći fizikalni postupci:
NN 96/1996 • - pasteriziranje, samo za stolna vina i stolna vina s oznakom kontroliranog podrijetla,
NN 96/1996 • - želatina jestiva (bezbojna, bez mirisa i okusa) u obliku listova, praha ili u vodenoj otopini najmanje koncentracije od 20%,
NN 96/1996 • - silicijev dioksid (kremična kiselina) tehnički čist u obliku gela ili koloidne otopine uz koncentraciju kremične kiseline od najmanje 15%,
NN 96/1996 • - kalijev ferocijanid u prahu ili kristalićima, tehnički čist za uklanjanje viška metala (Fe, Cu i Zn),
NN 96/1996 • - kombinirana bistrila u kombinaciji sredstava koja su dopuštena,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 38/07, Broj 6/93,
Broj 70/01, Broj 73/04,
Broj 76/02, Broj 163/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE