PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/1996 • - inertna sredstva za filtraciju koja ne ostavljaju negativan učinak na organoleptička svojstva vina (dijatomejska zemlja, perlit, celuloza).
NN 96/1996 • - enokarbon (aktivni ugljen), samo za bijela i ružičasta vina (nije dozvoljen za oduzimanje boje kod crnih vina, osim kod proizvodnje baze za pjenušava vina) do najviše 100 g/hl suhog ugljena,
NN 96/1996 • - bakreni sulfat do najviše 10 mg/l, s time da sadržaj bakra u gotovom proizvodu ne smije premašiti 1 mg/l.
NN 96/1996 • - prirodna vinska kiselina, najviše do 2,5 grama na litru (g/l),
NN 96/1996 • - limunska kiselina, najviše do 1 g/l, s time da limunska kiselina u gotovom vinu ne smije prelaziti 1g/l.
NN 96/1996 • b) otkiseljavanja - do najviše 1g/l izraženo kao vinska kiselina:
NN 96/1996 • - sumporni dioksid dobiven izgaranjem sumpora na azbestnim trakama,
NN 96/1996 • - kemijski čisti sumporni dioksid u plinovitom ili tekućem stanju,
NN 96/1996 • - vodena otopina sumporaste kiseline s najmanje 5% koncentracije,
NN 96/1996 • - inertni plinovi: čisti plinoviti dušik, ugljični dioksid dobiven iz ugljične kiseline,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 96/1996 • - čista sorbinska kiselina i čisti kalijev sorbat do najviše 200 mg/l računato kao sorbinska kiselina (nije dopušteno kod vina s oznakom kontroliranog podrijetla).
NN 96/1996 • Vino koje sadrži više od 50 mg/l sorbinske kiseline mora biti označeno da je konzervirano sorbinskom kiselinom.
NN 96/1996 • - limunska kiselina u okviru količina utvrđenih u točki 3. a) alineja 2. ovoga članka,
NN 96/1996 • - metavinska kiselina do najviše 100 mg/l (samo za buteljirana vina),
NN 96/1996 • - gumiarabika do najviše 200 mg/l (samo nakon poslednjeg filtriranja vina prije punjenja u boce),
NN 96/1996 • - kalijev bitartarat radi pospješivanja izdvajanja vinskog kamena,
NN 96/1996 • - tiamin diklorhidrat do najviše 0,6 mg/l izraženo u tiaminu.
NN 96/1996 • (2) U proizvodnji mošta i vina smiju se upotrebljavati samo enološka sredstva koja su predviđena ovim Pravilnikom, ako su na propisan način deklarirana, označena i pakirana.
NN 96/1996 • - bjelančevina životinjskog podrijetla (izuzev bjelanca kokošjeg jajeta i želatina).
NN 96/1996 • (4) Enološka sredstva moraju se držati u suhim i zračnim prostorijama u kojima se ne drže stvari koje mogu nepovoljno utjecati na kakvoću enoloških sredstava i koje su odvojene od prostorija gdje se proizvodi vino i drugi proizvodi od grožđa, mošta i vina,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 14/07, Broj 86/06,
Broj 5/93, Broj 121/05,
Broj 162/04, Broj 10/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE