PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-11-96-1912 NN 96/1996

• (5) Primjena kalijevog bitartarata, polivinil polipirolidona (PVPP), kalijevog ferocijanida, DL vinske kiseline, mliječno kiselih bakterija i sredstava za podsticanje rada kvasaca moguća je samo uz strogo kontrolirane uvjete pod nadzorom stručnjaka, kojeg je ovlastio Zavod.


Propis NN 96/1996

• VII. UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI PROIZVODI OD GROŽ?A I VINA


Propis NN 96/1996

• Prirodni sadržaj šećera u grožđu, droždini (masulju) i moštu za proizvodnju vina mora biti toliki da osigurava stvarni minimalni sadržaj alkohola u vinu (u volumnim %) i to:


Propis NN 96/1996

• Najmanji sadržaj stvarnog alkohola u vinu u prometu, ovisno od kakvoće i zone proizvodnje, mora biti (u volumnim %):


Propis NN 96/1996
• Količina stvarnog alkohola može odstupati od označene jačine kod vina s originalnim zatvaračem, najviše za 0,5 volumna %.

Propis NN 96/1996
• Vino u prometu ne smije sadržavati ukupnog alkohola više od 15,0 volumna %, ako za pojedino vino nije drukčije određeno rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla.

Propis NN 96/1996 • (1) Ako sadržaj šećera u grožđu, droždini (masulju) ili moštu za proizvodnju određene kakvoće vina s oznakom kontroliranog podrijetla ne osigurava količinu stvarnog alkohola utvrđenog u članku 38. ovoga Pravilnika, takvo se grožđe, droždina (masulj) i mošt ne smiju doslađivati u smislu članka 2. stavka 2. Zakona o vinu, niti upotrijebiti za proizvodnju i stavljanje takvog vina u promet.
Propis NN 96/1996 • (2) Izuzetno od odredbe stavka 1. ovoga članka, može se vino s oznakom kontroliranog podrijetla kad ne ispunjavaju uvjete za proizvodnju određene kakvoće proizvoditi i staviti u promet pod nazivom niže kakvoće ukoliko ispunjavaju uvjete za njegovu proizvodnju.
Propis NN 96/1996 • Vino u prometu mora sadržavati najmanju količinu ekstrakta bez šećera (u gramima na litru) ovisno o kakvoći i to:
Propis NN 96/1996 • Vino s oznakom kontroliranog podrijetla, pored uvjeta iz ovoga Pravilnika, moraju ispunjavati i posebne uvjete o sadržaju alkohola, ekstrakta bez šećera i drugih sastojaka kako je to utvrđeno rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla i u elaboratu koji je sastavni dio rješenja.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 96/1996 • Vino u prometu mora sadržavati slijedeću najmanju količinu pepela izraženog u gramima na litru i to:
Propis NN 96/1996 • 1. ukupnih kiselina, izraženih kao vinska kiselina, najmanje 4,5 g/l i najviše 14 g/l;
Propis NN 96/1996 • - suho vino sadrži u pravilu najviše 4 g/l neprevrelog šećera. Suho vino s visokim prirodnim kiselinama može imati i veću količinu neprevrelog sladora, koja može biti jednaka sadržaju kiselina (izraženih kao vinska kiselina u g/l), povećan za 2 g/l, a naj
Propis NN 96/1996 • - polusuho vino sadrži u pravilu od 4 do 12 g/l neprevrelog sladora. Vino s visokim sadržajem kiselina može imati i veću količinu neprevrelog sladora, koja može biti jednaka ukupnom sadržaju kiselina (izraženih kao vinska kiselina u g/l), povećan za 10 g/
Propis NN 96/1996 • - poluslatko vino sadrži u pravilu od 12 do 50 g/l neprevrelog sladora i
Propis NN 96/1996 • Izuzetno kod crnih vina količina tanina može biti veća od 4,0 g/l, pod uvjetom da ta povećana količina tanina ne utječe negativno na organoleptička svojstva vina.
Propis NN 96/1996 • 5. sumporaste kiseline, najviše 350 mg/l ukupno, od čega slobodne sumporaste kiseline najviše 30 mg/l;
Propis NN 96/1996 • 17. željeza, najviše 10 mg/l u bijelim, 15 mg/l u ružičastim i 20 mg/l u crnim vinima,
Propis NN 96/1996 • (2) Ako je natrij svojstven za određeno vinogradarsko područje, rješenjem za označavanje vina s oznakom kontroliranog podrijetla može se dopustiti veća količina natrija u vinu.
Propis NN 96/1996 • (1) Ne smije se stavljati u promet bolesno vino i vino s manom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 77/05, Broj 59/92, Broj 141/05, Broj 10/90, Broj 45/05, Broj 3/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled