PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 172/2004 • (5) Jaka alkoholna i alkoholna pića ne mogu se označavati izrazima kao što su »poput«, »vrsta«, »proizvedeno«, »aroma« ili drugim sličnim oznakama.
NN 172/2004 • – voćna rakija osim jakog alkoholnog pića od bobičastog voća,
NN 172/2004 • – rakija od jabukovače, brandy od jabukovače, rakija od kruškovače,
NN 172/2004 • sadrže dodani etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla, kod stavljanja na tržište ne smiju se označavati ovim nazivima.
NN 172/2004 • (7) Nazivi jakih alkoholnih i alkoholnih pića mogu se dopuniti oznakama zemljopisnog podrijetla sukladno posebnim propisima.
NN 172/2004 • (8) Na deklariranje ili označavanje alkoholnih pića primjenjuju se i odredbe pravilnika kojima se propisuje opće deklariranje ili označavanje hrane.
NN 172/2004 • (9) Na deklariranje ili označavanje jakih alkoholnih pića primjenjuju se odredbe pravilnika kojima se propisuje opće deklariranje ili označavanje hrane, osim u pogledu navođenja popisa sastojaka i količine određenih sastojaka ili kategorije sastojaka, ako ovim pravilnikom nije drugačije propisano.
NN 172/2004 • (10) Iznimno od stavka 9. ovoga članka deklaracija jakih alkoholnih pića, ako su obojena ili aromatizirana, mora sadržavati navod da je proizvod obojen ili aromatiziran prirodnim ili umjetnim bojama ili aromama sukladno posebnim propisima kojima se uređuje opće deklariranje ili označavanje hrane i prehrambeni aditivi koji se mogu nalaziti u hrani.
NN 172/2004 • Jaka alkoholna pića definirana u članku 3. stavak 1. ovoga Pravilnika, ovisno o uvjetima proizvodnje, tehnološkom postupku i vrsti sirovina, svrstavaju se u sljedeće skupine:
NN 172/2004 • (1) Rakije su proizvodi dobiveni destilacijom prevrelog soka, masulja ili komine grožđa ili drugog voća, na manje od 86% vol. alkohola, ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 172/2004 • (2) Rakije moraju imati senzorna (organoleptička) svojstva karakteristična za pojedine vrste rakije, koja potječu od upotrijebljenih sirovina.
NN 172/2004 • (1) Sirovini za destilaciju ne smiju se dodavati arome, niti etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla, šećer i drugi ugljikohidrati radi umnožavanja.
NN 172/2004 • (2) Rakije se ne smiju aromatizirati, osim specijalnih rakija, ni zaslađivati.
NN 172/2004 • (3) Rakije se mogu podvrgnuti svrsishodnom odležavanju radi postizanja boljih (organoleptičkih) senzornih svojstava.
NN 172/2004 • (4) Rakije proizvedene od destilata koji je odležavao u drvenim spremnicima najmanje godinu dana dozvoljeno je označavati pridjevom »stara« ako ovim Pravilnikom nije drugačije propisano.
NN 172/2004 • (5) Na etiketi je dozvoljeno ilustriranje voća od kojeg je rakija proizvedena, osim ako je rakija proizvedena od koma i/ili taloga voća i vina.
NN 172/2004 • Rakije od grožđa su: vinjak, brandy, lozovača (loza), komovica, drožđenka i vinovica.
NN 172/2004 • (1) Vinski destilat je proizvod dobiven destilacijom vina koja nemaju više od 2 g/l hlapivih kiselina izraženih kao octena kiselina sa ili bez svog taloga ili vina pojačanog destilacijom ili redestilacijom vinskog destilata na manje od 86% vol. alkohola.
NN 172/2004 • (2) Vinskom destilatu nije dozvoljeno dodavati etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla niti destilate drugog podrijetla.
NN 172/2004 • (3) Kada se stavlja na tržište vinski destilat mora udovoljavati ovim zahtjevima:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 32/06, Broj 178/04,
Broj 138/04, Broj 36/06,
Broj 113/02, Broj 136/03
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE