PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.4.1. U tikvicu od vatrostalnog stakla otpipetirati 20 mL miješane Fehlingove otopine i količinu vode određenu kako je opisano u 6.3.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• Određivanje reducirajuće snage i dekstroznog ekvivalenta DE po metodi Lane i Eynon-a


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 2.1. »Reducirajuća snaga«: količina reducirajućih šećera, određena opisanom metodom, izražena kao bezvodna dekstroza (D-glukoza) i izračunata kao maseni udio u uzorku.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 2.2. »Dekstrozni ekvivalent«: reducirajuća snaga, izračunata kao maseni udio u suhoj tvari uzorka.


Internet NN 174/2004
• 4.1.1. Otopina A: Otopi se 69,3 g bakar(II)sulfat pentahidrata (CuSO4×5 H 2 O) u destiliranoj vodi i nadopuni do oznake u odmjernoj tikvici od 1000 ml.

Internet stranice NN 174/2004
• 4.1.2. Otopina B: Otopi se u destiliranoj vodi 346,0 g natrij kalij tartrat tetrahidrata (KNaC4H4 O6×4H 2 O) i 100 g natrijeva hidroksida (NaOH). Nadopuni se do oznake u odmjernoj tikvici od 1000 ml. Prije upotrebe odlije se bistra otopina od taloga koji s vremenom može nastati.

Internet stranice NN 174/2004 • 4.2. Bezvodna dekstroza (D-glukoza) (C6H12 O6). Prije upotrebe glukozu je potrebno sušiti četiri sata u vakuum sušnici na 100 ± 1 oC ili manje i pri unutarnjem tlaku približno 10 kPa (103 mbar).
Internet stranice NN 174/2004 • 4.3. Standardna otopina dekstroze, 0,600 g/100 mL. Izvagati s točnošću od 0,1 mg, 0,6 g osušene bezvodne D-glukoze (4.2.), otopiti je u vodi, otopinu kvantitativno prenijeti u odmjernu tikvicu od 100 mL (5.4), nadopuniti vodom do oznake i promiješati.
Internet stranice NN 174/2004 • 4.4. Otopina metilenskog plavila (C16H18CIN3 S · 2H 2 O),0,1 g/100 mL.
Internet stranice NN 174/2004 • 5.1. Laboratorijska tikvica od vatrostalnog stakla s uskim grlom, 250 mL
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • 5.2. Bireta, 50 ml, sa slavinom i vrhom za istjecanje postavljenim okomito na os birete, graduirana na 0,05 mL.
Informacije NN 174/2004 • 5.5. Plamenik, koji omogućava vrenje pod uvjetima opisanim u 6.1, i omogućava uočavanje završne točke promjene boje bez potrebe uklanjanja tikvice (5.1) od izvora topline (vidjeti 6.1, napomena 3).
Poslovne stranice NN 174/2004 • 6.1.1. Otpipetirati 25 mL Fehlingove otopine (4.1.3.) u čistu, suhu tikvicu (5.1.)
Pregledi NN 174/2004 • 6.1.2. Napuniti biretu (5.2.) standardnom otopinom dekstroze (4.3.) i podesiti menisk na 0.
Besplatno NN 174/2004 • 6.1.3. U tikvicu (5.1.) ispustiti iz birete 18 mL standardne otopine dekstroze (4.3). Kružnim pokretima izmiješati sadržaj tikvice.
Glasnik NN 174/2004 • 6.1.4. Tikvicu postaviti na plamenik (5.5) koji je prethodno podešen tako da vrenje počne nakon 120 ± 15 sekundi.
Propis NN 174/2004 • 6.1.6. Sadržaj tikvice ostaviti da vrije 120 sekundi, mjereći vrijeme zapornim satom.
Propis NN 174/2004 • 6.1.7. Nakon 120 sekundi vrenja (mjerenih zapornim satom) početi u tikvicu (5.1) iz birete (6.1.2.) dodavati po 0,5 mL standardne otopine dekstroze dok u potpunosti ne nestane boja metilenskog plavila (vidjeti napomenu pod 2 i 3).
Propis NN 174/2004 • 6.1.9. U tikvicu (5.1) iz birete uliti volumen standardne otopine dekstroze jednak (X-0,3) mL.
Propis NN 174/2004 • 6.1.11. Nakon 120 sekundi vrenja (mjereno zapornim satom) početi u tikvicu (5.1) iz birete (6.1.2) dodavati standardnu otopinu dekstroze, najprije po 0,2 mL, zatim kap po kap, dok ne nestane boja metilenskog plavila.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 6/91, Broj 113/04, Broj 151/05, Broj 67/08, Broj 69/05, Broj 12/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled