PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.5. Smjestiti posudice s uzorkom i staklenim štapićem u sušnicu i smanjiti tlak na 3,3 kPa (34 mbar) ili manje. Sušiti pri 70 ± 1°C dovodeći spor tok zraka u sušnicu.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.6. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušnici pažljivo povećavajući dotok suhog zraka. Odmah smjestiti posudice zajedno sa sadržajem u eksikator. Ostaviti da se ohladi i tada izvagati uz točnost od 1 mg.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.7. Nastaviti s postupkom (6.5) još 4 sata. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušnici i odmah smjestiti posudice u eksikator. Ostaviti da se ohladi i tada izvagati. Provjeriti da je postignuta konstantna masa. Smatra se da je konstantna masa postignuta na zadovoljavajući način ako razlika dviju odvaga iste posudice ne prelazi 2 mg. Ako je razlika veća, ponoviti postupak 6.7.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 6.8. Za određivanje udjela suhe tvari u uzorcima bezvodne glukoze ili monohidrata dekstroze nije potrebno koristiti kremeni pijesak i vodu.


Internet NN 174/2004
• 4.1. Refraktometar, s točnošću na 4 decimalna mjesta, s termometrom i pumpom za vodu povezanom s termostatski kontroliranom vodenom kupelji temperature 20 ± 0,5°C.

Internet stranice NN 174/2004
• 5.1. Ako su u uzorku prisutni kristali, ponovo ih otopiti razrjeđivanjem uzorka u omjeru 1:1 (m/m).

Internet stranice NN 174/2004 • 5.2. Izmjeriti indeks refrakcije uzorka pri 20°C refraktometrom (4.1).
Internet stranice NN 174/2004 • 6.1. Izračunati udio suhe tvari iz indeksa refrakcije za otopinu saharoze pri 20°C navedenog u tablici i korigirati za prisutnost invertnog šećera, dodavanjem rezultatu iz tablice 0,022 za svakih 1% invertnog šećera prisutnog u analiziranom uzorku.
Internet stranice NN 174/2004 • 6.2. Ako je uzorak bio razrijeđen vodom u omjeru 1:1 (m/m), izračunata suha tvar množi se s 2.
Internet stranice NN 174/2004 • Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer (Berlin Institute metoda)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • 4.1.1. Otopiti 35 g bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4x5 H 2 O) u 400 mL vrele vode. Pustiti da se ohladi.
Informacije NN 174/2004 • 4.1.2. Otopiti 173 g natrij-kalij-tartarat tetrahidrata (Rochelle sol ili Seignette sol; KNaC4H4 O6x4H 2 O) i 68 g bezvodnog natrij karbonata u 500 mL vrele vode. Pustiti da se ohladi.
Poslovne stranice NN 174/2004 • 4.1.3. Preliti obje otopine (4.1.1. i 4.1.2.) u odmjernu tikvicu od jedne litre i nadopuniti vodom do 1 L. Dodati 2 g aktivnog ugljena, protresti, ostaviti da stoji nekoliko sati i filtrirati preko debelog filter papira ili membranskog filtra.
Pregledi NN 174/2004 • 4.5. Otopina škroba: jednoj litri vrele vode dodati suspenziju 5 g topljivog škroba u 30 mL vode. Pustiti da vrije 3 minute, ostaviti da se ohladi i dodati, ako je potrebno, 10 mg živa (II) jodida kao konzervans.
Besplatno NN 174/2004 • 6.1. Odvagati uzorak (10 g ili manje) koji sadrži do 30 mg invertnog šećera u Erlenmeyerovu tikvicu od 300 mL i otopiti u približno 100 mL vode.
Glasnik NN 174/2004 • 6.2. Provesti slijepu probu s vodom. Ovo se provede sa svakom novom otopinom bakra (II) (4.4). Titracija ne smije prelaziti 0,1 mL.
Propis NN 174/2004 • 6.3. Provesti kontrolnu probu s otopinom šećera u hladnim uvjetima. Ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 10 minuta kako bi reagirale sve eventualno prisutne reducirajuće tvari kao što je sumpor dioksid.
Propis NN 174/2004 • 7.1.1. Broja mL utrošenih u slijepoj probi provedenoj s vodom (6.2).
Propis NN 174/2004 • 7.1.2. Broja mL utrošenih u hladnoj probi sa šećernom otopinom (6.3).
Propis NN 174/2004 • 7.1.3. Vrijednosti 2,0 mL za svakih 10 g saharoze prisutne u upotrijebljenom alikvotu, ili proporcionalne količine ako uzorak sadrži manje od 10 g saharoze (korekcija za saharozu).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 69/98, Broj 21/07, Broj 90/05, Broj 146/08, Broj 145/99, Broj 130/99


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled