PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • 6.5. Smjestiti posudice s uzorkom i staklenim štapićem u sušnicu i smanjiti tlak na 3,3 kPa (34 mbar) ili manje. Sušiti pri 70 ± 1°C dovodeći spor tok zraka u sušnicu.
NN 174/2004 • 6.6. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušnici pažljivo povećavajući dotok suhog zraka. Odmah smjestiti posudice zajedno sa sadržajem u eksikator. Ostaviti da se ohladi i tada izvagati uz točnost od 1 mg.
NN 174/2004 • 6.7. Nastaviti s postupkom (6.5) još 4 sata. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušnici i odmah smjestiti posudice u eksikator. Ostaviti da se ohladi i tada izvagati. Provjeriti da je postignuta konstantna masa. Smatra se da je konstantna masa postignuta na zadovoljavajući način ako razlika dviju odvaga iste posudice ne prelazi 2 mg. Ako je razlika veća, ponoviti postupak 6.7.
NN 174/2004 • 6.8. Za određivanje udjela suhe tvari u uzorcima bezvodne glukoze ili monohidrata dekstroze nije potrebno koristiti kremeni pijesak i vodu.
NN 174/2004 • 4.1. Refraktometar, s točnošću na 4 decimalna mjesta, s termometrom i pumpom za vodu povezanom s termostatski kontroliranom vodenom kupelji temperature 20 ± 0,5°C.
NN 174/2004 • 5.1. Ako su u uzorku prisutni kristali, ponovo ih otopiti razrjeđivanjem uzorka u omjeru 1:1 (m/m).
NN 174/2004 • 5.2. Izmjeriti indeks refrakcije uzorka pri 20°C refraktometrom (4.1).
NN 174/2004 • 6.1. Izračunati udio suhe tvari iz indeksa refrakcije za otopinu saharoze pri 20°C navedenog u tablici i korigirati za prisutnost invertnog šećera, dodavanjem rezultatu iz tablice 0,022 za svakih 1% invertnog šećera prisutnog u analiziranom uzorku.
NN 174/2004 • 6.2. Ako je uzorak bio razrijeđen vodom u omjeru 1:1 (m/m), izračunata suha tvar množi se s 2.
NN 174/2004 • Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer (Berlin Institute metoda)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • 4.1.1. Otopiti 35 g bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4x5 H 2 O) u 400 mL vrele vode. Pustiti da se ohladi.
NN 174/2004 • 4.1.2. Otopiti 173 g natrij-kalij-tartarat tetrahidrata (Rochelle sol ili Seignette sol; KNaC4H4 O6x4H 2 O) i 68 g bezvodnog natrij karbonata u 500 mL vrele vode. Pustiti da se ohladi.
NN 174/2004 • 4.1.3. Preliti obje otopine (4.1.1. i 4.1.2.) u odmjernu tikvicu od jedne litre i nadopuniti vodom do 1 L. Dodati 2 g aktivnog ugljena, protresti, ostaviti da stoji nekoliko sati i filtrirati preko debelog filter papira ili membranskog filtra.
NN 174/2004 • 4.5. Otopina škroba: jednoj litri vrele vode dodati suspenziju 5 g topljivog škroba u 30 mL vode. Pustiti da vrije 3 minute, ostaviti da se ohladi i dodati, ako je potrebno, 10 mg živa (II) jodida kao konzervans.
NN 174/2004 • 6.1. Odvagati uzorak (10 g ili manje) koji sadrži do 30 mg invertnog šećera u Erlenmeyerovu tikvicu od 300 mL i otopiti u približno 100 mL vode.
NN 174/2004 • 6.2. Provesti slijepu probu s vodom. Ovo se provede sa svakom novom otopinom bakra (II) (4.4). Titracija ne smije prelaziti 0,1 mL.
NN 174/2004 • 6.3. Provesti kontrolnu probu s otopinom šećera u hladnim uvjetima. Ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 10 minuta kako bi reagirale sve eventualno prisutne reducirajuće tvari kao što je sumpor dioksid.
NN 174/2004 • 7.1.1. Broja mL utrošenih u slijepoj probi provedenoj s vodom (6.2).
NN 174/2004 • 7.1.2. Broja mL utrošenih u hladnoj probi sa šećernom otopinom (6.3).
NN 174/2004 • 7.1.3. Vrijednosti 2,0 mL za svakih 10 g saharoze prisutne u upotrijebljenom alikvotu, ili proporcionalne količine ako uzorak sadrži manje od 10 g saharoze (korekcija za saharozu).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 69/98, Broj 21/07,
Broj 90/05, Broj 146/08,
Broj 145/99, Broj 130/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE