PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.2. Sušionik s odgovarajućom ventilacijom i termostatskom kontrolom kojom se održava temperatura od 103 ± 2oC.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.3. Metalne posudice za vaganje, s ravnim dnom, otporne na djelovanje uzorka i uvjete analize, promjera najmanje 100 mm i dubine najmanje 30 mm.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 4.4. Eksikator sa svježe aktiviranim silikagelom ili ekvivalentnim sušilom, s indikatorom prisutnosti vode.


Stranica 2004-12-174-3022 NN 174/2004

• 5.1. Osušiti posudice (4.3) do konstantne mase u sušioniku (4.2) pri 103 ± 2oC.


Internet NN 174/2004
• 5.2. Ostaviti posudice da se ohlade u eksikatoru (4.4) najmanje 30-35 minuta i zatim ih izvagati s točnošću 0,1 mg.

Internet stranice NN 174/2004
• 5.3. U posudice izvagati približno 20-30 g uzorka s točnošću 0,1 mg.

Internet stranice NN 174/2004 • 5.4. Postaviti posudice u sušionik (4.2) na tri sata pri 103 ± 2oC.
Internet stranice NN 174/2004 • 5.5. Ostaviti posudice da se ohlade u eksikatoru (4.4) i zatim ih izvagati s točnošću 0,1 mg.
Internet stranice NN 174/2004 • 5.6. Ponovo postaviti posudice u sušionik na 30 minuta pri 103 ± 2oC.
Internet stranice NN 174/2004 • 4.1. Kremeni pijesak: pročisti se u Buchnerovom lijevku višekratnim ispiranjem razrijeđenom kloridnom kiselinom (1 mL koncentrirane kiseline, gustoće 1,19 g/mL pri 20°C, na litru vode). Postupak je završen kad je otopina nakon ispiranja kisela. Ispire se vodom sve dok pH filtrata ne postane veći od 4. Suši se u sušnici pri 103 ± 2°C i skladišti u hermetički zatvorenoj posudi.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 174/2004 • 5.1. Vakuum sušnica s termostatom i termometrom i vakuum manometrom. Sušnica mora biti tako konstruirana da omogući brzi prijenos topline na posudice koje se nalaze na njezinim policama.
Informacije NN 174/2004 • 5.2. Uređaj za sušenje zraka, koji se sastoji od staklene kolone napunjene svježe aktiviranim silikagelom ili ekvivalentnim adsorbensom za sakupljanje vlage i koji sadrži indikator za prisutnost vode. Ova je kolona postavljena u niz sa nastavkom za čišćenje plina koji sadrži koncentriranu sulfatnu kiselinu i povezan je sa dovodom plina u sušnicu.
Poslovne stranice NN 174/2004 • 5.3. Vakuum pumpa kojom se u sušnici može održavati tlak od 3,3 kPa (34 mbar) ili manji.
Pregledi NN 174/2004 • 5.4. Metalne posudice za vaganje s ravnim dnom, otporne na djelovanje uzorka i uvjete analize, promjera najmanje 100 mm i dubine najmanje 300 mm.
Besplatno NN 174/2004 • 5.5. Stakleni štapić, dovoljno dug da ne može u potpunosti upasti u posudu.
Glasnik NN 174/2004 • 5.6. Eksikator sa svježe aktiviranim suhim silikagelom ili sličnim adsorbensom za sakupljanje vlage, s indikatorom prisutnosti vode.
Propis NN 174/2004 • 6.1. Usuti približno 30 g kremenog pijeska (4.1) u posudicu za vaganje (5.4) sa staklenim štapićem (5.5). Postaviti u sušnicu (5.1) pri 70 ± 1°C i smanjiti tlak na 3,3 kPa (34 mbar) ili manje.
Propis NN 174/2004 • 6.2. Ponovo uspostaviti atmosferski tlak u sušnici pažljivo povećavajući dotok suhog zraka. Odmah smjestiti posudice zajedno sa staklenim štapićem u eksikator (5.6). Ostaviti da se ohladi i tada izvagati.
Propis NN 174/2004 • 6.3. Izvagati s točnošću od 1 mg približno 10 g uzorka u čašu od 100 mL.
Propis NN 174/2004 • 6.4. Razrijediti uzorak s 10 mL tople vode i otopinu kvantitativno prenijeti u posudice za vaganje koristeći stakleni štapić (5.5).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 59/92, Broj 38/08, Broj 65/09, Broj 119/07, Broj 112/99, Broj 32/02


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled