PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 48/2002 • (6) Jelovnik i karta pića i napitaka obvezno se stavljaju na uvid gostu prije preuzimanja narudžbe.
NN 48/2002 • (7) Jela, napici i pića, te druge usluge navedene u jelovniku i karti pića moraju se uslužiti ako ih gost zahtijeva.
NN 48/2002 • (8) Ovjereni primjerci normativa jela, pića i napitaka, obvezno se stavljaju na uvid gostu na njegov zahtjev.
NN 48/2002 • (1) Iznimno od odredbi članka 53. stavka 1. ovog Pravilnika, ugostitelj ne mora stavljati gostu na raspolaganje Jelovnik u slučaju kada se usluge prehrane pružaju pansionskim gostima a jela se u ugostiteljskom sadržaju smještajnog objekta uslužuju s integral postave i nude u zasebnim gastro posudama tako da gost ponuđena jela odabire po želji i poslužuje se sam ili ga na njegov zahtjev uslužuje kuhar koji je na raspolaganju gostima kod odabira jela.
NN 48/2002 • (2) Kada se u ugostiteljskom sadržaju primjenjuje način usluživanja iz stavka 1. ovog članka umjesto Jelovnika ponuđena jela moraju biti gostu predstavljena putem odgovarajućih oznaka s ispisanim nazivom jela i/ili vrstom jela postavljenima na pultu uz svaku gastro posudu ili na drugi odgovarajući i primjeren način tako da gost bude obaviješten o kakvom se jelu radi.
NN 48/2002 • (1) Sredstva za čišćenje, održavanje, te rezervna oprema smještajnih jedinica moraju se čuvati i odlagati u zasebnoj prostoriji.
NN 48/2002 • (2) Prostorije u kojima se odlažu i čuvaju sredstva i oprema iz stavka 1. ovog članka označavaju se kao »office« ili drugom primjerenom oznakom.
NN 48/2002 • (1) Osoblje zaposleno na poslovima usluživanja i komuniciranja s gostima mora poznavati najmanje jedan strani jezik, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 48/2002 • (2) Osoblje zaposleno na poslovima rukovanja živežnim namirnicama, poslovima pripremanja i usluživanja jela, mora udovoljavati stručnim i zdravstvenim uvjetima propisanim posebnim propisima.
NN 48/2002 • (4) Osoblje ne smije pušiti za vrijeme obavljanja poslova na radnom mjestu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 48/2002 • (5) Izvan radnog vremena osoblje se ne smije zadržavati u prostorijama i prostorima smještajnog objekta gdje borave gosti.
NN 48/2002 • (1) Za zaposleno osoblje smještajni objekt mora imati: garderobu, odgovarajući broj sanitarija (zahoda, tuš kupaonica) i druge prostorije.
NN 48/2002 • (2) U garderobi ili odgovarajućoj prostoriji, za svaku zaposlenu osobu mora biti garderobni ormarić s ključem. Za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju jela mora biti osiguran dvodjelni garderobni ormarić.
NN 48/2002 • (3) Smještajni objekt u kojem je zaposleno do deset osoba mora imati jedan zahod za zaposleno osoblje s predprostorom s umivaonikom, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 48/2002 • (4) Smještajni objekt u kojem u jednoj smjeni radi 6 do 15 osoba mora imati jedan zahod za žene s predprostorom u kojoj je umivaonik i jedan zahod za muškarce s prostorom u kojem je pisoar i predprostorom s umivaonikom, te jednu tuš kupaonicu.
NN 48/2002 • (5) Smještajni objekt u kojem u jednoj smjeni radi više od 15 osoba mora imati sanitarije za zaposleno osoblje sukladno stavku 4. ovoga članka, a tuš kupaonicu mora imati odvojeno jednu za žene i jednu za muškarce.
NN 48/2002 • (6) Sanitarije za zaposleno osoblje moraju biti smještene tako da im osoblje može prići ne prolazeći prostorijama i prostorima namijenjenim gostima smještajnog objekta.
NN 48/2002 • (7) Iznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, postojeći objekti, ne moraju imati zahod za zaposleno osoblje ako je u objektu zaposleno do pet osoba, osim ako se radi o osoblju koje podliježe sanitarnom nadzoru.
NN 48/2002 • (8) Smještajni objekt u kojem u jednoj smjeni radi više od 20 osoba mora imati blagovaonicu ili poseban prostor za blagovanje zaposlenog osoblja, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano.
NN 48/2002 • (9) Iznimno od stavka 8. ovog članka, ugostitelj koji posluje s više smještajnih objekata na istoj destinaciji može imati jednu zajedničku blagovaonicu za zaposleno osoblje iz svih smještajnih objekata.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 149/05, Broj 130/09,
Broj 131/00, Broj 116/09,
Broj 102/04, Broj 61/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE