PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-173-3009 NN 173/2004

• 6. posebne uvjete čuvanja ili upozorenja ako je to potrebno,


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• 8. sastojke padajućim redom njihove masene ili volumne zastupljenosti, pri čemu se aditivi označavaju oznakom skupine i E brojem ili nazivom. Ako je uporaba nekog aditiva ili bilo kojeg drugog sastojka u hrani ograničena, potrebno je navesti i njihovu količinu u postocima,


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• Aditivi i njihove mješavine namijenjene za daljnju industrijsku preradu mogu podatke iz točke 7. i 8. stavka 1. ovoga članka imati navedene samo u popratnim dokumentima vezanim uz isporuku.


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• U deklaraciji za arome, njihove smjese sa razrjeđivačima i otapalima mora se osim podataka navedenih u članku 10. ovoga Pravilnika navesti i vrsta arome i to na jedan od navedenih načina:


Internet NN 173/2004
• 1) prirodna aromatska tvar u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(a) ovoga Pravilnika,

Internet stranice NN 173/2004
• – aromatska tvar identična prirodnoj u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(b) ovoga Pravilnika,

Internet stranice NN 173/2004 • – umjetna aromatska tvar u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(c) ovoga Pravilnika,
Internet stranice NN 173/2004 • – aromatski pripravak u slučajevima pripravka definiranog člankom 17. točka 2. ovoga Pravilnika,
Internet stranice NN 173/2004 • – prirodna aroma dobivena posebnim tehnološkim postupcima u slučajevima proizvoda definiranog člankom 17. točka 3. ovoga Pravilnika,
Internet stranice NN 173/2004 • – aroma dima u slučajevima preparata definiranog člankom 17. točka 4. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 173/2004 • U deklaraciji za enzimske preparate moraju se osim podataka navedenih u članku 10. ovoga Pravilnika, navesti i ovi podaci:
Informacije NN 173/2004 • – tip enzimskog preparata (topljivi, netopljivi, rekombinantni);
Poslovne stranice NN 173/2004 • – upozorenje o pažljivom rukovanju i mjerama predostrožnosti.
Pregledi NN 173/2004 • Mješavine aditiva koje sadrže enzime trebaju u deklaraciji sadržavati naziv dodanih enzima.
Besplatno NN 173/2004 • U mješavini aditiva ne smiju se međusobno miješati sljedeći aditivi:
Glasnik NN 173/2004 • Ova odredba ne odnosi se na miješanje bojila i aroma te aroma i trietilcitrata, a miješanje kalijevog i natrijevog nitrata s natrijevim nitritom uređeno je posebnim odredbama ovoga Pravilnika.
Propis NN 173/2004 • Mješavine aditiva u čijem su sastavu natrijev nitrit i kalijev nitrit ne smiju sadržavati bjelančevine, hidrolizate bjelančevina i druge bjelančevinaste preparate, začine, ekstrakte začina i eterična ulja, zbog opasnosti od stvaranja škodljivih spojeva.
Propis NN 173/2004 • Nitritna sol za salamurenje ( NaCl + 0.5 – 0.6 % nitrita izraženog kao NaNo2) kao i nitritna sol za salamurenje s 1% salitre (NaCl + 0.5 – 0.6% nitrita izraženog kao NaNo2 i 0.9 -1.2% salitre izražene kao NaNO3 ili KNO3), a i mješavine natrijevog nitrita ili kalijevog nitrita s drugim aditivima mogu se stavljati u promet samo u originalnom pakovanju, čvrstoj i dobro zatvorenoj ambalaži.
Propis NN 173/2004 • Deklaracija za soli i mješavine iz stavka 4. ovoga članka mora sadržavati sukladno članku 10. stavku 1. točki 6. ovoga Pravilnika oznake : »pozor – uporaba samo prema uputi« i »držati na suhom mjestu« te »dodavati maksimalno do 2.5 %«.
Propis NN 173/2004 • Natrijev nitrit, namijenjen za proizvodnju nitritne soli za salamurenje ili nitritne soli za salamurenje s 1% salitre, kao i za mješavine natrijevog ili kalijevog nitrita s drugima aditivima, mora se vagati i čuvati u posebnoj prostoriji u kojoj se ne smije čuvati druga hrana i u koju je dopušten pristup samo osobama koje se bave proizvodnjom tih soli i njihovih mješavina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 118/07, Broj 15/06, Broj 108/96, Broj 121/03, Broj 46/02, Broj 51/96


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled