PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 173/2004 • 6. posebne uvjete čuvanja ili upozorenja ako je to potrebno,
NN 173/2004 • 8. sastojke padajućim redom njihove masene ili volumne zastupljenosti, pri čemu se aditivi označavaju oznakom skupine i E brojem ili nazivom. Ako je uporaba nekog aditiva ili bilo kojeg drugog sastojka u hrani ograničena, potrebno je navesti i njihovu količinu u postocima,
NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine namijenjene za daljnju industrijsku preradu mogu podatke iz točke 7. i 8. stavka 1. ovoga članka imati navedene samo u popratnim dokumentima vezanim uz isporuku.
NN 173/2004 • U deklaraciji za arome, njihove smjese sa razrjeđivačima i otapalima mora se osim podataka navedenih u članku 10. ovoga Pravilnika navesti i vrsta arome i to na jedan od navedenih načina:
NN 173/2004 • 1) prirodna aromatska tvar u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(a) ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – aromatska tvar identična prirodnoj u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(b) ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – umjetna aromatska tvar u slučajevima tvari definirane člankom 17. točka 1.(c) ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – aromatski pripravak u slučajevima pripravka definiranog člankom 17. točka 2. ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – prirodna aroma dobivena posebnim tehnološkim postupcima u slučajevima proizvoda definiranog člankom 17. točka 3. ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – aroma dima u slučajevima preparata definiranog člankom 17. točka 4. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 173/2004 • U deklaraciji za enzimske preparate moraju se osim podataka navedenih u članku 10. ovoga Pravilnika, navesti i ovi podaci:
NN 173/2004 • – tip enzimskog preparata (topljivi, netopljivi, rekombinantni);
NN 173/2004 • – upozorenje o pažljivom rukovanju i mjerama predostrožnosti.
NN 173/2004 • Mješavine aditiva koje sadrže enzime trebaju u deklaraciji sadržavati naziv dodanih enzima.
NN 173/2004 • U mješavini aditiva ne smiju se međusobno miješati sljedeći aditivi:
NN 173/2004 • Ova odredba ne odnosi se na miješanje bojila i aroma te aroma i trietilcitrata, a miješanje kalijevog i natrijevog nitrata s natrijevim nitritom uređeno je posebnim odredbama ovoga Pravilnika.
NN 173/2004 • Mješavine aditiva u čijem su sastavu natrijev nitrit i kalijev nitrit ne smiju sadržavati bjelančevine, hidrolizate bjelančevina i druge bjelančevinaste preparate, začine, ekstrakte začina i eterična ulja, zbog opasnosti od stvaranja škodljivih spojeva.
NN 173/2004 • Nitritna sol za salamurenje ( NaCl + 0.5 – 0.6 % nitrita izraženog kao NaNo2) kao i nitritna sol za salamurenje s 1% salitre (NaCl + 0.5 – 0.6% nitrita izraženog kao NaNo2 i 0.9 -1.2% salitre izražene kao NaNO3 ili KNO3), a i mješavine natrijevog nitrita ili kalijevog nitrita s drugim aditivima mogu se stavljati u promet samo u originalnom pakovanju, čvrstoj i dobro zatvorenoj ambalaži.
NN 173/2004 • Deklaracija za soli i mješavine iz stavka 4. ovoga članka mora sadržavati sukladno članku 10. stavku 1. točki 6. ovoga Pravilnika oznake : »pozor – uporaba samo prema uputi« i »držati na suhom mjestu« te »dodavati maksimalno do 2.5 %«.
NN 173/2004 • Natrijev nitrit, namijenjen za proizvodnju nitritne soli za salamurenje ili nitritne soli za salamurenje s 1% salitre, kao i za mješavine natrijevog ili kalijevog nitrita s drugima aditivima, mora se vagati i čuvati u posebnoj prostoriji u kojoj se ne smije čuvati druga hrana i u koju je dopušten pristup samo osobama koje se bave proizvodnjom tih soli i njihovih mješavina.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 118/07, Broj 15/06,
Broj 108/96, Broj 121/03,
Broj 46/02, Broj 51/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE