PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-173-3009 NN 173/2004

• U smislu odredbi ovoga Pravilnika, aditivima se ne smatraju:


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• – tvari dodane radi poboljšanja prehrambene vrijednosti hrane (vitamini i minerali),


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• – »tekući pektin« – proizvodi koji sadrže pektin i koji potječu iz sasušne jabučne komine (pulpe) ili kore citrus voća, ili njihove mješavine, a koji se dobivaju djelovanjem razrjeđene kiseline i djelomično neutralizacijom,


Stranica 2004-12-173-3009 NN 173/2004

• – bijeli ili žuti dekstrin (E1400), prženi ili dekstrinirani škrob, škrob modificiran kiselinama (E1401) i lužinama (E1402), bijeljeni škrob (E1403), fizički modificirani škrob, škrob tretiran amilolitičkim enzimima (E1405), cistin, Na-cistinhidroklorid, K– cistinhidroklorid ( E921),


Internet NN 173/2004
• – krvna plazma, jestiva želatina, hidrolizati bjelančevina i njihove soli, mliječne bjelančevine i gluten,

Internet stranice NN 173/2004
• – aminokiseline i njihove soli (izuzev glutaminske kiseline, glicina, cisteina) koje nemaju nikakvu funkciju aditiva,

Internet stranice NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine mogu se dodavati hrani uz sljedeće uvjete:
Internet stranice NN 173/2004 • – da su toksikološki evaluirani i uključeni u Liste ovoga Pravilnika,
Internet stranice NN 173/2004 • – da je njihova uporaba tehnološki opravdana, osim ako se konačni učinak ne može postići načinima koji su ekonomski i tehnološki primjenjiviji,
Internet stranice NN 173/2004 • – da se dodaju hrani u količinama dopuštenim (propisanim) ovim Pravilnikom,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 173/2004 • – da se njihovim dodavanjem potrošač ne dovodi u zabludu u pogledu prave prirode, sastojaka ili prehrambene vrijednosti hrane,
Informacije NN 173/2004 • – da bitno ne utječu na prirodno svojstveni okus i miris hrane kojoj su dodani, osim ako im to nije posebna namjena,
Poslovne stranice NN 173/2004 • – da se njihovim miješanjem i dodavanjem hrani ne stvaraju toksične tvari (produkti) tijekom prerade, čuvanja i uporabe.
Pregledi NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine navedeni u Listama 1. – 4. ovoga Pravilnika, kao i arome, enzimi i pomoćne tvari u procesu proizvodnje, moraju glede zdravstvene ispravnosti udovoljavati zahtjevima propisanim ovim Pravilnikom.
Besplatno NN 173/2004 • Ako Listama aditiva ovoga Pravilnika nije predviđen aditiv koji se rabi u pojedinim državama i nalazi se na listama tih država, dopušta se za uporabu uz suglasnost Povjerenstva za prehrambene aditive ministarstva nadležnog za zdravstvo prema uvjetima iz članka 7. ovoga Pravilnika.
Glasnik NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine koje se stavljaju na tržište moraju na omotnici, posudi ili naljepnici imati deklaraciju koja sadrži:
Propis NN 173/2004 • 1. naziv aditiva i E broj, odnosno naziv mješavine aditiva u koju je uključena i namjena te trgovačko ime ako ga proizvod ima,
Propis NN 173/2004 • 2. naziv i adresu proizvođača ili pravne, odnosno fizičke osobe koja aditive ili njihove mješavine pakira i/ili stavlja na tržište, a za uvozne proizvode pored naziva i adrese sjedišta proizvođača i naziv i adresu sjedišta uvoznika te državu podrijetla,
Propis NN 173/2004 • 3. oznaku »za hranu« ili u slučaju ograničene uporabe i oznaku hrane ili skupine (kategorije) hrane za koju su namijenjeni,
Propis NN 173/2004 • 5. datum roka valjanosti do kojeg proizvod zadržava svoja specifična svojstva uz pravilno uskladištenje označava se: »najbolje upotrijebiti do …« (ako datum uključuje naznaku dana, mjeseca i godine) ili »najbolje upotrijebiti do kraja …« (ako datum uključuje mjesec i godinu). Aditivi ili njihove mješavine koji su s mikrobiološkog gledišta brzo pokvarljive i predstavljaju neposrednu opasnost za ljudsko zdravlje, minimalni rok trajanja mora biti označen riječima »upotrijebiti do …..«,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 63/09, Broj 48/03, Broj 108/03, Broj 17/90, Broj 26/98, Broj 54/05


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled