PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 46/1994 • 7. Prosuđivanje mikrobiološke čistoće objekta za proizvodnju i promet namirnica daje na osnovu izvršenih ispitivanja ovlaštena organizacija u kojoj je izvršeno laboratorijsko ispitivanje i smatra se obveznim, sastavnim dijelom analitićkog izvješća.
NN 46/1994 • Ispitivanje čistoće obavlja se metodom brisa, otiska ili ispirka.
NN 46/1994 • Standardizirani namotaj vate na štapiću namoči se u sterilnu fiziološku otopinu i obriše ispitivana površina. Zavisno od vrste ispitivanja prebriše se cijeli predmet (čaša, tanjur, šalica, pribor za jelo, desna odnosno radna rukaplantarni dio šake, dlan, prsti, rubovi nokate i sl.) ili se površina ograniči sterilnim šablonom (metalna, papirnata, plastična) s otvorom 5 x 5 cm.
NN 46/1994 • Uzeti bris vrati se u epruvetu, štapić se prelomi, gornji dio odstrani, a epruveta začepi. Na uzeti bris doda se 10 ml. fiziološke otopine i dobro homogenizira na vibratoru.
NN 46/1994 • Otisak se uzima odgovarajućom krutom podlogom za namnažanje bakterija. Podloga može biti na pločici ili u petrijevoj zdjelici posebno konstruiranoj za tu namjenu. Nakon uzetog otiska pločicu ili petrijevu zdjelicu potrebno je inkubirati pri određenoj temperaturi.
NN 46/1994 • U ispitivanu posudu, cijev i sl. doda se odgovarajuća količina fiziološke otopine. Posuda se zatvori i dobro promućka. Nakon toga se ispirak prelije u epruvetu i prije obrade dobro homogenizira na vibratoru.
NN 46/1994 • Ispirci briseva, otisna podloga i ispirak dalje se obrađuju prema priznatim mikrobiološkim metodama.
NN 46/1994 • Na temelju članka 50. stavka 1. točka 12. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti i zdravstvenom nadzoru nad namirnicama i predmetima opće uporabe ("Narodne novine", broj 60/92), ministar zdravstva, donosi
NN 46/1994 • O POSEBNOJ RADNOJ ODJEĆI I OBUĆI OSOBA KOJE NA SVOJIM RADNIM MJESTIMA U PROIZVODNJI ILI PROMETU DOLAZE U NEPOSREDAN DODIR S NAMIRNICAMA, SREDSTVIMA ZA ODRŽAVANJE OSOBNE HIGIJENE, NJEGU I ULJEPŠAVANJE LICA I TIJELA
NN 46/1994 • Osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu dolaze u neposredan dodir s namirnicama kao i sredstvima za održavanje osobne higijene, njegu i uljepšavanje lica i tijela moraju nositi posebnu radnu odjeću i obuću.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 46/1994 • Posebnu radnu odjeću i obuću nose osobe iz članka 1. ovoga Pravilnika u vrijeme rada i to:
NN 46/1994 • 1. u proizvodnji namirnica (industrijska proizvodnja namirnica i svaki drugi rad na preradi, obradi ili pripremanju jela, pića i napitaka, slastičarskih proizvoda, kruha i peciva i sl.) - hlače ili suknju, košulju ili bluzu odnosno kutu, kapu ili maramu i pregaču sve u bijeloj boji, kao i cipele od kože ili platna, a na gruboj obradi sirovina te na pranju crnog i bijelog suđa i pregaču, rukavice i obuću od gume ili od plastične mase,
NN 46/1994 • 2. na klanju stoke i peradi - radni kombinezon, kutu ili hlače i košulju, kapu ili maramu i gumenu pregaču, sve u bijeloj boji i čizme,
NN 46/1994 • 3. na utovaru i istovaru mesa - radnu kutu ili hlaće i košulju, kapu ili maramu i kapuljaču sve u bijeloj boji, pregaču, čizme ili gumene ili plastične kaljače. Radnici koji rade u prostorijama s temperaturom nižom od 0oC nose bijela radna odijela preko zaštitnog odijela.
NN 46/1994 • 4. na utovaru i istovaru kruha, peciva i drugih pekarskih proizvoda - hlače ili suknju, košulju ili bluzu odnosno radnu kutu, kapu ili maramu i pregaču sve u bijeloj boji, kao i cipele od kože ili platna,
NN 46/1994 • b) na radu s ostalim namirnicama - radnu kutu u svijetloj boji, na radu sa svježim mesom, mesnim prerađevinama, kruhom, pecivom i slasticama osim radne kute i kapu ili povesku za kosu, a na radu sa svježom ribom osim navedenog i pregaču od gume ili plastične mase. Poveska mora biti izrađena tako da se može vezati i učvrstiti ispod kose. Širina poveska treba biti tolika da može obuhvatiti kosu od čeone linije vlasišta do sredine tjemena Osobe na radnim mjestima iz točke 5. moraju nositi cipele od kože ili platna, a na radu sa svježom ribom čizme ili kaljače od gume ili plastične mase.
NN 46/1994 • 6. na pakiranju rinfuzne robe - hlače ili suknju, košulju ili bluzu odnosno radnu kutu, kapu ili maramu i pregaču sve u bijeloj boji, kao i cipele od kože ili platna,
NN 46/1994 • a) na usluživanju jela i pića - hlače ili suknju u boji, košulju ili bluzu odnosno radnu kutu u svijetloj boji. Ukoliko se u objektu uslužuje samo piče umjesto radnih hlača ili suknje dostatna je pregača u svijetloj boji,
NN 46/1994 • b) na točenju i spravljanju pića - košulja ili bluza i pregača u svijetloj boji. Šef sale, šef konobara i šef servisa mogu nositi odijelo, smoking ili frak odnosno kostim ili haljinu u crnoj ili u drugoj boji: Posebna radna odjeća osoblja uposlenog u objektima iz točke 7. ovoga članka može biti u skladu sa specifićnostima i posebnim karakteristikama pojedinog objekta.
NN 46/1994 • 8. na čišćenju i održavanju cisternr i rezervoara za mlijeko, pivo, napitke i slično - radnu kutu i kombinezon i ka pu ili maramu u svijetloj boji, kao i čizme od gume ili plastične mase.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 58/08, Broj 23/09,
Broj 33/06, Broj 65/09,
Broj 79/07, Broj 48/92
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE