PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 48/2002 • (7) U blizini kuhinje mora biti odvojena, prozračivana prostorija za odlaganje smeća i otpadaka.
NN 48/2002 • (8) Iznimno od stavka 3. ovog članka, kuhinja u kojoj se samo priprema doručak može imati jednostavniju primjerenu opremu i uređaje.
NN 48/2002 • (1) Pod u kuhinji ne smije biti klizav, mora biti od vodonepropusnog materijala koji se lako čisti i održava. U podu moraju biti odvodi sa sifonom koji ima zaštitnu rešetku.
NN 48/2002 • (2) Zidovi kuhinje, prostorija i prostora za pripremanje i obradu namirnica i pranje posuđa, moraju biti obloženi keramičkim pločicama do visine 1, 80 m od poda.
NN 48/2002 • (3) Prozori i otvori u kuhinji moraju biti zaštićeni od ulaska insekata zaštitnim mrežicama.
NN 48/2002 • (4) U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, a otpaci se moraju redovito odstranjivati.
NN 48/2002 • 1.16.5. Centralna pripremnica namirnica - prostorija za obradu namirnica za više smještajnih objekata kojima posluje jedan ugostitelj
NN 48/2002 • (1) Ugostitelj koji posluje s više smještajnih objekata u kojima se pružaju usluge prehrane gostima, može pripremu i obradu namirnica za pripremanje jela u tim smještajnim objektima organizirati na jednom mjestu u centralnoj pripremnici namirnica.
NN 48/2002 • 1. odgovarajuće rashladne uređaje za čuvanje neobrađenih namirnica,
NN 48/2002 • 2. odgovarajuće rashladne odnosno termičke uređaje za odlaganje obrađenih i poluobrađenih namirnica i proizvoda,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 48/2002 • 8. za potrebe osoblja poseban umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom, odgovarajućim priborom i sredstvom za pranje, dezinfekciju i sušenje ruku,
NN 48/2002 • 11. na vidljivom mjestu mora biti izloženo upozorenje o zabrani konzumiranja hrane;
NN 48/2002 • 12. ormarić opremljen materijalom za prvu pomoć mora se nalaziti na vidnom i lako dostupnom mjestu,
NN 48/2002 • 13. odgovarajuću opremu i uređaje za dostavu obrađenih namirnica, koji udovoljavaju sanitarnim uvjetima.
NN 48/2002 • 1.16.6. Prostorije i priručni prostori za čuvanje namirnica i pića, te način čuvanja
NN 48/2002 • (1) U smještajnom objektu prostorije za spremanje i čuvanje namirnica i pića moraju biti odvojene od kuhinje ili prostora za pripremanje jela, moraju biti opremljene odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za smještaj namirnica i pića.
NN 48/2002 • (2) Prostorije iz stavka 1. ovoga članka za čuvanje lako pokvarljivih namirnica i pića moraju biti opremljene rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno čuvanje namirnica različitog porijekla.
NN 48/2002 • (3) U prostorijama iz stavka 1. ovog članka, ako postoje, prozori moraju biti mrežicom zaštićeni od mogućnosti ulaska insekata.
NN 48/2002 • (4) Priručni prostor za čuvanje namirnica i pića smješten je neposredno uz: kuhinju, prostoriju za pripremanje jela ili prostoriju za usluživanje gostiju. Iznimno, taj prostor može biti i odvojen prostor u kuhinji, prostoriji za pripremanje jela ili prostoriji za usluživanje gostiju, ili u tu svrhu u tim prostorijama postavljen rashladni uređaj, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno. Na priručni prostor za čuvanje namirnica i pića odgovarajuće se primjenjuju odredbe stavka 1., 2. i 3. ovoga članka.
NN 48/2002 • (5) Namirnice i proizvodi čuvaju se u prostorijama, priručnim prostorima, komorama i u rashladnim uređajima na slijedeći način:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 107/07, Broj 2/07,
Broj 49/03, Broj 54/03,
Broj 4/08, Broj 63/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE