PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • Čaše moraju biti degustacijske, prikladne za pojedinu vrstu proizvoda.
NN 106/2004 • U jednom danu ocjenjivači smiju ocijeniti najviše četrdeset uzoraka.
NN 106/2004 • Tijekom rada Komisije predsjednik je obvezan odrediti stanke za odmor.
NN 106/2004 • Uzorci se ocjenjuju pripremljeni na odgovarajućim temperaturama, i to:
NN 106/2004 • Predsjednik Komisije mora nastojati da uzorci budu istovrsni što je moguće više.
NN 106/2004 • – stolna vina prije vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom,
NN 106/2004 • – vina s nižom pH vrijednošću prije vina s višom pH vrijednošću,
NN 106/2004 • Predsjednik Komisije može, kada smatra potrebnim, odrediti i drugačiji redoslijed ocjenjivanja.
NN 106/2004 • – kod mošta utvrđivanje organoleptičke prikladnosti za promet glede boje, bistroće, mirisa i okusa,
NN 106/2004 • – kod stolnih vina koja ne nose oznaku kontroliranog zemljopisnog podrijetla i vina s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla ocjenu vanjskog izgleda vina (boje i bistroće), mirisa, okusa, ukupnog dojma i prepoznatljivosti sorte od koje je vino proizvedeno,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • – kod pjenušavih, biser i gaziranih vina, uz parametre iz prethodne alineje, još i pjenušavost i perlanje (iskričavost).
NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje proizvoda provodi se prema metodi 100 bodova.
NN 106/2004 • Konačna ocjena za pojedino vino je aritmetička sredina koja se dobije nakon odbacivanja najniže i najviše ocjene.
NN 106/2004 • Minimalni broj bodova za pojedine kategorije kvalitete je sljedeći:
NN 106/2004 • Najmanje 50% ocjenjivača mora potvrditi da je vino prepoznatljivo po posebnosti koja je najavljena.
NN 106/2004 • Ako uzorak kod organoleptičkog ocjenjivanja za bilo koje od svojstava navedenih u obrascu za organoleptičko ocjenjivanje (bistroća, boja, čištoća, intenzitet i kvaliteta mirisa, čištoća, intenzitet, trajnosti i kvaliteta okusa i opći dojam) dobije ocjenu iz kolone »loše« navedenog obrasca, automatski se odbacuje bez obzira na ostale ocjene.
NN 106/2004 • Mutna vina, vina s razvijenim manama i bolestima se ne ocjenjuju, već se takvi uzorci odbacuju uz obrazloženje.
NN 106/2004 • Ocjenjivači ocjenjuju uzorke na propisanom obrascu za organoleptičko ocjenjivanje, a koji je u prilogu ovog Pravilnika.
NN 106/2004 • Obrasci za organoleptičko ocjenjivanje koji su nepotpuni, odnosno koji ne sadrže sve podatke o uzorku koje je dao predsjednik, smatraju se nevažećima.
NN 106/2004 • Pravna osoba koja je obavila organoleptičko ocjenjivanje ima obvezu čuvanja ocjenjivačkih listića najmanje 12 mjeseci po završenom ocjenjivanju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 89/07, Broj 25/96,
Broj 36/97, Broj 119/01,
Broj 6/06, Broj 49/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE