PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • Tajnik Komisije mora biti osoba zaposlena u pravnoj osobi koja obavlja organoleptičko ocjenjivanje.
NN 106/2004 • IV. DAVANJE OVLAŠTENJA ZA PROVO?ENJE ORGANOLEPTIČKOG OCJENJIVANJA
NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje obavlja Hrvatski zavod za vinogradarstvo i vinarstvo (u daljnjem tekstu: Zavod) na temelju ovlaštenja ministra.
NN 106/2004 • Ovlaštenje iz članka 11. stavka 1. ovog Pravilnika izdaje ministar na rok od tri godine i ono se može obnoviti na zahtjev Zavoda, podnesen namanje tri mjeseca prije isteka roka iz stavka 1. ovog članka.
NN 106/2004 • Ministar može provesti upravni nadzor rada Zavoda ovlaštenog prema članku 11. ovog Pravilnika.
NN 106/2004 • Ministar može Zavodu oduzeti ovlaštenje iz članka 11. ovog Pravilnika i prije isteka roka na koji je to ovlaštenje izdano, ako se utvrdi da je Zavod postupao protivno odredbama Zakona i ovog Pravilnika, ili je pak prestao udovoljavati propisanim uvjetima.
NN 106/2004 • Za organoleptičko ocjenjivanje Komisija se saziva pisanim putem najmanje 6 dana prije ocjenjivanja, a iznimno se može sazvati u roku ne kraćem od tri dana.
NN 106/2004 • Članovi Komisije svoju spriječenost obvezni su javiti tajniku najkasnije tri dana prije ocjenjivanja.
NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje organizira se regionalno prema potrebi.
NN 106/2004 • Iznimno od stavka 2. ovog članka, predsjednik Komisije može dopustiti da organoleptičkom ocjenjivanju prisustvuju i druge osobe kao što su: tehničko osoblje, mladi stručnjaci na obuci, predstavnici udruga, ugostitelji, novinari i trgovci koji mogu ocjenjivati, ali njihove ocjene ne uzimaju se u obzir kod konačne ocjene.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • Organoleptičkom ocjenjivanju mošta i vina prethodi fizikalno-kemijska analiza.
NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje ne obavlja se za uzorke koji, temeljem fizikalno-kemijske analize, ne ispunjavaju uvjete sukladno Zakonu i propisima donesenim na temelju njega.
NN 106/2004 • Uzorkovanje i rok provođenja organoleptičke analize definirani su Pravilnikom o uvjetima analize mošta, vina, drugih proizvoda od grožđa i vina te voćnih vina i drugih proizvoda na bazi voćnih vina.
NN 106/2004 • Prije početka organoleptičkog ocjenjivanja ocjenjivači ocjenjuju kontrolni uzorak one kategorije kvalitete koja je prva na redu za ocjenjivanje.
NN 106/2004 • Kontrolni uzorak u smislu ovog Pravilnika je uzorak koji je ocijenjen na prethodnom organoleptičkom ocjenjivanju.
NN 106/2004 • Predsjednik može dati na ocjenjivanje više kontrolnih uzoraka.
NN 106/2004 • Prije organoleptičkog ocjenjivanja svakog uzorka, predsjednik daje ocjenjivačima obvezne podatke o uzorku:
NN 106/2004 • Uvid u sve podatke o uzorku imaju samo predsjednik i tajnik.
NN 106/2004 • Organoleptičko ocjenjivanje obavlja se u dobro osvijetljenoj, prozračnoj prostoriji, bez buke, mirisa i s temperaturom između 18 i 24 °C te sadržajem relativne vlage od 60-70%.
NN 106/2004 • Ocjenjivači moraju imati mogućnost ispiranja čaša, izlijevanja uzorka te neutraliziranja okusa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 112/04, Broj 73/91,
Broj 41/07, Broj 173/03,
Broj 45/93, Broj 149/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE