PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis NN 20/1992

• Cjevovodi za mlijeko namijenjeno daljnjoj obradi i cjevovodi za mlijeko određeno za konfiskat moraju biti odvojeni i jasno označeni.


Propis NN 20/1992

• Sabirni bazeni i spremnici moraju biti izrađeni o nerđajućeg ćelika i postavljeni tako da se spriječi svaka mogućnost kontaminacije mlijeka.


Propis NN 20/1992

• Uređaj za automatsko pranje kanti, boca i druge vrste ambalaže mora se nalaziti u posebnoj prostoriji.


Propis NN 20/1992

• Uređaj za automatsko pranje posuda mora imati sustav hladne vode i sustav tople vode temperature najmanje 83oC, ugrađeni kružni termometar, vlastiti odvod pare i odvod otpadnih voda u kanalizaciju, pokriveni otvor za pristupačnu kontrolu funkcioniranja, pranja i sanitacije te sustav za sušenje posuda s odgovarajučim filterima.


Propis NN 20/1992
• Prostorije za toplinsku obradu mlijeka (pasterizaciju i sterilizaciju) trebaju biti građevinski odvojene medusobno i od ostalih proizvodnih prostorija, ali funkcionalno povezane, prema tehnološkom redoslijedu, s prostorijom za primanje mlijeka i prostorijom za uskladištenje toplinski obrađenog mlijeka.

Propis NN 20/1992
• U prostoriji za toplinsku obradu mlijeka moraju se nalaziti uređaji za čišćenje mlijeka prije toplinske obrade, uređaji za toplinsku obradu mlijeka, uređaji za hlađenje mlijeka te spremnik za uskladištenje ohlađenoga toplinski obrađenog mlijeka i vrhnja.

Propis NN 20/1992 • Uređaji što se upotrebljavaju za toplinsku obradu mlijeka moraju biti izrađeni od nerđajućeg ćelika i opskrbljeni termografom, staklenim živinim termometrom i uređajem za automatsko reguliranje temperature.
Propis NN 20/1992 • Pasterizatorom se mora osigurati potrebna temperatura i određeno vriieme toplinske obrade za nisku, srednjevisoku ili visoku pasterizaciju. Sterilizatorom se mora osigurati potrebna temperatura i vrijeme sterilizacije.
Propis NN 20/1992 • Mljekara mora raspolagati dovoljnom količinom hladne vode za hlađenje mlijeka nakon toplinske obrade na temperaturi do + 5 oC.
Propis NN 20/1992 • Spremnici za skladištenje mlijeka moraju biti izrađeni od nerđajućeg ćelika i opremljeni uređajem za miješanje mlijeka i mjerenje količine mlijeka i termometrom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 20/1992 • Ako se svježe i/ili pasterizirano mlijeko skladišti u prostoriji sobne temperature, spremnici za uskladištenje mlijeka moraju imati toplinsku izolaciju kojom se osigurava da se u tijeku 12 sati uskladištenja temperatura ne povisi više od 1 oC. Ako se u istu prostoriju skladišti svježe i pasterizirano mlijeko, spremnici i cjevovodi moraju biti odvojeni i jasno označeni.
Propis NN 20/1992 • Ako se za uskladištenje mlijeka koriste prostorije s rashladnim uređajima, temperatura zraka mora se održavati do + 8 oC.
Propis NN 20/1992 • Prostorija za punjenje i pakiranje mlijeka mora biti opremljena uređajem za automatsko punjenje i zatvaranje. Pokraj te prostorije mora se nalaziti prostorija za pranje povratne ambalaže.
Propis NN 20/1992 • U prostoriji za uskladištenje pasteriziranog mlijeka i vrhnja temperatura mora biti od 0 oC do +8 oC.
Propis NN 20/1992 • Mljekara koja upotrebljava nepovratnu ambalažu mora imati prostoriju za uskladištenje materijala za pakiranje.
Propis NN 20/1992 • Za proizvodnju maslaca i/ili vrhnja, osim prostorija iz članka 155. ovog pravilnika, mljekara mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezano i tehnički opremljene prostorije:
Propis NN 20/1992 • Dobivanje i pasterizacija vrhnja obavlja se u prostoriji koja udovoljava uvjetima iz članka 157. ovog pravilnika.
Propis NN 20/1992 • U prostoriji za izradu i pakiranje maslaca (maslara) mora biti postavljena ova oprema:
Propis NN 20/1992 • 3. uređaj za proizvodnju starter-kultura, ako ne postoji odjel za izradu starter-kultura:
Propis NN 20/1992 • G. termometri za kontrolu temperature vrhnja i temperature prostorije;
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 12/00, Broj 24/05, Broj 40/00, Broj 126/09, Broj 203/03, Broj 47/92


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled