PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis NN 20/1992

• 11. kolica ili tekuća vrpca za otpremu sanduka odnosno kutija u hladnjaču.


Propis NN 20/1992

• U prostoriji za uskladištenje maslaca temperatura mora iznositi od -1 oC do + 5 oC ako se maslac skladišti na krače vrijeme, odnosno od -20 oC do -25oC ako se maslac skladišti na duže vrijeme.


Propis NN 20/1992

• Izgradnja i uređenje prostorija za hlađenje i zamrzavanje mora biti u skladu sa člankom 96. i člancima 101. do 103. ovog pravilnika.


Propis NN 20/1992

• Za proizvodnju fermentiranih proizvoda (jogurt, voćni jogurt, kefir, kiselo mlijeko, kiselo vrhnje i dr.), osim prostorija iz članka 155. ovog pravilnika, mljekara mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije :


Propis NN 20/1992
• U prostoriji za pasterizaciju i homogenizaciju moraju biti postavljeni pasterizator s hladnjakom, spremnici, homogenizator i duplikatori za proizvodnju fermentiranih proizvoda.

Propis NN 20/1992
• Za punjenje fermentiranih proizvoda mora biti osiguran automatski uređaj.

Propis NN 20/1992 • Za inkubaciju fermentiranih proizvoda moraju se osigurati prostorije za termostatiranje ili termostatske komore za zrenje pri 40 oC do 45 oC i komore za hlađenje temperature niže od 20 oC. Prostorije za termostatiranje moraju imati termostate, živine termometre i termografe.
Propis NN 20/1992 • Za proizvodnju starter-kultura mogu se upotrebljavati posebni uređaji, izrađeni od nerđajućeg ćelika i opskrbljeni kontrolnim termometrima, ili posude od nerđajućeg materijala smještene u termostatu.
Propis NN 20/1992 • Temperatura prostorije za uskladištenje fermentiranih proizvoda mora biti od 0 oC do +8 oC.
Propis NN 20/1992 • Za proizvodnju aseptičkog jogurta mljekara mora imati uređaj zatvorenog sustava koji omogućava održvanje sterilnih uvjeta u proizvodnji.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 20/1992 • Za proizvodnju mlijeka u prahu mljekara mora imati prostoriju za uparavanje (sušenje) mlijeka i prostoriju za pakiranje i uskladištenje mlijeka u prahu.
Propis NN 20/1992 • Ako se proizvodi i kondenzirano i evaporirano mlijeko, mljekara mora imati prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije;
Propis NN 20/1992 • 1. za kondenziranje, evaporizaciju i punjenje proizvoda i proizvodnju šećernog sirupa;
Propis NN 20/1992 • Uređenje prostorija iz stavka 2. ovog članka mora biti i u skladu sa člancima 139, 143, 14, 148. i 157. ovog pravilnika.
Propis NN 20/1992 • Objekt za proizvodnju sira, osim prostorija za prihvat mlijeka, laboratorija, prostorije za veterinarsku inspekciju, prostorije za pripremu kultura za podsiravanje, prostorije za uskladištenje materijala za pakiranje, garderoba i sanitarnih prostorija, mora imati prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije:
Propis NN 20/1992 • 1. za toplinsku obradu i pripremu mlijeka, vrhnja i surutke;
Propis NN 20/1992 • Prostorija za toplinsku obradu i pripremu mlijeka, vrhnja i surutke mora udovoljavati uvjetima propisanim u članku 157. ovog pravilnika.
Propis NN 20/1992 • U prostoriji za izradu sira mora biti postavljen odgovarajući broj termometara i higrometara te potrebna oprema izrađena od nerđajućeg materijala.
Propis NN 20/1992 • U prostoriji za soljenje sira bazeni moraju biti izrađeni od nerđajućeg materijala i označeni u skladu s uvjetima iz članka 24. ovog pravilnika.
Propis NN 20/1992 • Visina temperature i relativna vlažnost zraka u prostoriji za zrenje sira i prostoriji za uskladištenje, pakiranje i otpremu proizvoda moraju biti u skladu s tehnološkim postupkom za proizvodnju pojedinih vrsta sira.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 112/04, Broj 61/09, Broj 1/05, Broj 154/08, Broj 141/04, Broj 63/02


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled