PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/1992 • 11. kolica ili tekuća vrpca za otpremu sanduka odnosno kutija u hladnjaču.
NN 20/1992 • U prostoriji za uskladištenje maslaca temperatura mora iznositi od -1 oC do + 5 oC ako se maslac skladišti na krače vrijeme, odnosno od -20 oC do -25oC ako se maslac skladišti na duže vrijeme.
NN 20/1992 • Izgradnja i uređenje prostorija za hlađenje i zamrzavanje mora biti u skladu sa člankom 96. i člancima 101. do 103. ovog pravilnika.
NN 20/1992 • Za proizvodnju fermentiranih proizvoda (jogurt, voćni jogurt, kefir, kiselo mlijeko, kiselo vrhnje i dr.), osim prostorija iz članka 155. ovog pravilnika, mljekara mora imati po tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije :
NN 20/1992 • U prostoriji za pasterizaciju i homogenizaciju moraju biti postavljeni pasterizator s hladnjakom, spremnici, homogenizator i duplikatori za proizvodnju fermentiranih proizvoda.
NN 20/1992 • Za punjenje fermentiranih proizvoda mora biti osiguran automatski uređaj.
NN 20/1992 • Za inkubaciju fermentiranih proizvoda moraju se osigurati prostorije za termostatiranje ili termostatske komore za zrenje pri 40 oC do 45 oC i komore za hlađenje temperature niže od 20 oC. Prostorije za termostatiranje moraju imati termostate, živine termometre i termografe.
NN 20/1992 • Za proizvodnju starter-kultura mogu se upotrebljavati posebni uređaji, izrađeni od nerđajućeg ćelika i opskrbljeni kontrolnim termometrima, ili posude od nerđajućeg materijala smještene u termostatu.
NN 20/1992 • Temperatura prostorije za uskladištenje fermentiranih proizvoda mora biti od 0 oC do +8 oC.
NN 20/1992 • Za proizvodnju aseptičkog jogurta mljekara mora imati uređaj zatvorenog sustava koji omogućava održvanje sterilnih uvjeta u proizvodnji.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 20/1992 • Za proizvodnju mlijeka u prahu mljekara mora imati prostoriju za uparavanje (sušenje) mlijeka i prostoriju za pakiranje i uskladištenje mlijeka u prahu.
NN 20/1992 • Ako se proizvodi i kondenzirano i evaporirano mlijeko, mljekara mora imati prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije;
NN 20/1992 • 1. za kondenziranje, evaporizaciju i punjenje proizvoda i proizvodnju šećernog sirupa;
NN 20/1992 • Uređenje prostorija iz stavka 2. ovog članka mora biti i u skladu sa člancima 139, 143, 14, 148. i 157. ovog pravilnika.
NN 20/1992 • Objekt za proizvodnju sira, osim prostorija za prihvat mlijeka, laboratorija, prostorije za veterinarsku inspekciju, prostorije za pripremu kultura za podsiravanje, prostorije za uskladištenje materijala za pakiranje, garderoba i sanitarnih prostorija, mora imati prema tehnološkom redoslijedu funkcionalno povezane i tehnički opremljene prostorije:
NN 20/1992 • 1. za toplinsku obradu i pripremu mlijeka, vrhnja i surutke;
NN 20/1992 • Prostorija za toplinsku obradu i pripremu mlijeka, vrhnja i surutke mora udovoljavati uvjetima propisanim u članku 157. ovog pravilnika.
NN 20/1992 • U prostoriji za izradu sira mora biti postavljen odgovarajući broj termometara i higrometara te potrebna oprema izrađena od nerđajućeg materijala.
NN 20/1992 • U prostoriji za soljenje sira bazeni moraju biti izrađeni od nerđajućeg materijala i označeni u skladu s uvjetima iz članka 24. ovog pravilnika.
NN 20/1992 • Visina temperature i relativna vlažnost zraka u prostoriji za zrenje sira i prostoriji za uskladištenje, pakiranje i otpremu proizvoda moraju biti u skladu s tehnološkim postupkom za proizvodnju pojedinih vrsta sira.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 112/04, Broj 61/09,
Broj 1/05, Broj 154/08,
Broj 141/04, Broj 63/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE