PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 173/2004 • – dopuštenost uporabe i najveća dopuštena količina, ukoliko se ista propisuje.
NN 173/2004 • Navedeni tabelarni prikazi dani su tablicama 1. – 25. koje se nalaze u privitku ovoga Pravilnika i čine njegov sastavni dio.
NN 173/2004 • Najveća dopuštena količina nekog aditiva u hrani odnosi se na hranu pripremljenu za uživanje prema uputi proizvođača.
NN 173/2004 • Arome se označavaju s »aroma« ali se mogu pobliže pojasniti nekim specifičnim imenom ili opisom koji označava vrstu arome. Oznaka »prirodna« ili druga riječ istog značenja dodaje se samo kada su aromatizirajuće komponente sastojka dobivene fizičkim postupcima (uključujući i destilaciju i ekstrakciju otapalima), enzimskim ili mikrobiološkim načinom od izvornih sirovina biljnog i životinjskog podrijetla.
NN 173/2004 • Uz oznaku »prirodna« ili druga riječ istog značenja na deklaraciji navodi se i izvor arome.
NN 173/2004 • Uporaba enzima u hrani deklarira se samo u slučaju kada se enzimi nalaze u aktivnom obliku.
NN 173/2004 • U slučaju kada je količina SO2 manja od 10 mg/kg ili 10 mg/l smatra se kao da nije prisutan u hrani i ne deklarira se.
NN 173/2004 • Označavanje aditiva propisano je propisom kojim se uređuje opće deklariranje ili označavanje hrane.
NN 173/2004 • Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika prestaje važiti Pravilnik o aditivima koji se mogu nalaziti u namirnicama (»Narodne novine«, br. 130/98., 122/00 i 129/03).
NN 173/2004 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od objave u »Narodnim novinama«.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 173/2004 • Sadrži prehrambene aditive i neke aditivima slične tvari iz skupine pomoćnih tvari u procesu proizvodnje označene E-brojevima, uz naznaku osnovnog i ostalih funkcionalnih svojstava.
NN 173/2004 • Lista 2. sadrži prehrambenim aditivima slične tvari koje nemaju određeni E-broj, a većinom se razvrstavaju u pomoćne tvari u procesu proizvodnje, nisu nabrojane u Listi 1. ( osim dijela tvari za sprječavanje pjenjenja). U Listi je naznačeno tehnološko funcionalno svojstvo i ograničenje količine dopuštenog ostatka u hrani.
NN 173/2004 • Aromatske i druge tvari čija je količina u hrani posebno ograničena
NN 173/2004 • Kluyveromyces marxianus var. fragilis (ranije Kluyveromyces lactis)
NN 173/2004 • JESTIVA ULJA, MASTI, MARGARINI, MAJONEZE, UMACI, PRELJEVI I NJIHOVE SALATE
NN 173/2004 • KAKAO PROIZVODI, PROIZVODI SLIČNI ČOKOLADI, KREM PROIZVODI I
NN 173/2004 • JUHE, KONCENTRATI ZA JUHE, KONCENTRATI ZA UMAKE, DODACI JELIMA I
NN 173/2004 • PRAŠAK ZA PECIVO, VANILIN ŠEĆER, AROMATIZIRANI ŠEĆER I ŠEĆER U PRAHU
NN 173/2004 • E 952 ciklaminska kiselina i njene soli Na i Ca, najveća dopuštena količina za uporabu računa se kao kiselina
NN 173/2004 • E 954 saharin i njegove soli Na, K i Ca, najveća dopuštena količina za uporabu računa se kao saharin (ili imid)
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 83/95, Broj 57/04,
Broj 38/08, Broj 69/09,
Broj 136/08, Broj 94/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE