PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 173/2004 • – kavi i ekstraktu kave (osim aromatiziranim instant proizvodima),
NN 173/2004 • Pod neprerađenom hranom razumijeva se hrana koja nije podvrgnuta nikakvoj obradi koja bi dovela do bitne promjene prvobitnog stanja hrane. Hrana može biti podijeljena na dijelove, rascijepljena, isječena, očišćena od kostiju, usitnjena, oderana, oguljena, samljevena, odrezana, očišćena, podrezana, duboko smrznuta, zamrznuta, ohlađena, samljevena u mlinu, oljuštena, zapakirana ili nezapakirana.
NN 173/2004 • Ako nije drukčije propisano ovim Pravilnikom, zabranjeno je dodavanje bojila sljedećoj hrani:
NN 173/2004 • – brašnu i drugim mljevenim proizvodima te raznim vrstama škroba,
NN 173/2004 • – koncentratu rajčice i proizvodima od rajčice u konzervi ili staklenkama,
NN 173/2004 • – voću, povrću i gljivama i njihovim prerađevinama u konzervama ili bocama kao i u sušenom obliku,
NN 173/2004 • – ribi, školjkašima i rakovima, mesu peradi i divljači kao neprerađenoj hrani,
NN 173/2004 • – kakau i proizvodima, čokoladi i čokoladnim dijelovima u proizvodima,
NN 173/2004 • – prženoj kavi, čaju i cikoriji, čajnom ekstraktu i ekstraktu cikorije, pripravcima od čaja, bilja, voća kao pojedinačnoj sirovini ili u smjesi u originalnom ili instant obliku,
NN 173/2004 • – soli i nadomjescima za sol, začinima i mješavinama začina,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 173/2004 • – Korn, Kornbrad, voćnim alkoholnim pićima, žestokim voćnim pićima, OUZO, GRAPPA, TSIKOUDIA s Krete, TSIPOURO iz Makedonije, TSIPOURO iz Tesalije, TSIPOURO iz Tirnavosa, eau de vie de marc marque nationale luxembourgeoise, eau de vie de seigle marque nationale luxembourgeoise te londonskom ginu,
NN 173/2004 • Ako se sirovinama za izradu navedenih proizvoda dopušta uporaba bojila u njihovoj proizvodnji, onda se primjenjuje princip »prijenosa« (carry over).
NN 173/2004 • Aditive je dopušteno dodavati u sljedeće skupine i vrste hrane:
NN 173/2004 • 1. mlinski i pekarski proizvodi, keksi, kolači, tjestenina, brzo smrznuti i srodni proizvodi,
NN 173/2004 • 6. jestiva ulja, masti, margarini, majoneze, umaci, preljevi i njihove salate,
NN 173/2004 • 7. kakao proizvodi, proizvodi slični čokoladi, krem proizvodi i bombonski proizvodi,
NN 173/2004 • 11. juhe, koncentrati za juhe, koncentrati za umake, dodaci jelima i srodni proizvodi,
NN 173/2004 • 18. prašak za pecivo, vanilin šećer, aromatizirani šećer i šećer u prahu,
NN 173/2004 • 25. hrana za posebne prehrambene potrebe (ili »dijetetska namirnica«).
NN 173/2004 • Dopuštenost uporabe pojedinih aditiva u skupinama i vrstama hrane prikazana je tabelarno sa sljedećim podacima:
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 112/04, Broj 49/08,
Broj 181/03, Broj 64/09,
Broj 126/02, Broj 40/94
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE