PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 173/2004 • 4. Arome dima su koncentrirani preparati koji se rabe u tradicionalnim postupcima dimljenja hrane, a dobivaju se iz prirodnih sirovina (ali ne od dimljenih).
NN 173/2004 • Arome dima ne smiju sadržavati više od: 10 mg/kg benzopirena i 20 mg/kg benzoantracena.
NN 173/2004 • Arome mogu sadržavati nosače uključujući i otapala čije je djelovanje u hrani sukladno odredbama članka 5. ovoga Pravilnika.
NN 173/2004 • Aditivi koji se rabe u aromama, a mogu imati aktivno djelovanje nakon dodavanja u hranu, moraju se deklarirati uz naznaku količine izraženo u postotku.
NN 173/2004 • Uporaba aroma ili drugih sastojaka u hrani ne smije uzrokovati u hrani prisutnost biološki aktivnih tvari svrstanih u Listu 3. ovoga Pravilnika u količinama većim od onih navedenih u Listi.
NN 173/2004 • Lista 3. nalazi se u privitku ovoga Pravilnika i čini njegov sastavni dio.
NN 173/2004 • Biološki aktivne tvari s iznimkom kinina i kofeina, ne smiju se u čistom obliku dodavati hrani.
NN 173/2004 • Aktivne komponente enzimskih preparata su biološki aktivni proteini kombinirani metalima, ugljikohidratima i/ili lipidima i obuhvaćaju tvari izolirane iz životinjskih, biljnih ili mikrobnih izvora, a mogu sadržavati cijele stanice, dijelove stanica ili stanične ekstrakte podrijetlom iz navedenih izvora.
NN 173/2004 • Enzimski preparati mogu sadržavati jednu ili više aktivnih komponenata.
NN 173/2004 • Enzimski preparati mogu sadržavati nosače uključujući i otapala čije je djelovanje u hrani sukladno odredbama članka 5. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 173/2004 • Aditivi koji se rabe u enzimskom preparatu, a mogu imati aktivno djelovanje nakon dodavanja u hranu, moraju se deklarirati uz naznaku količine izraženo u postotku.
NN 173/2004 • Tvari koje nisu dopuštene ovim Pravilnikom, a nužne su za uspješno djelovanje enzima tijekom tehnološkog procesa, moraju biti netopljive u hrani kako bi se potpuno uklonile nakon završetka procesa.
NN 173/2004 • s naznakom da li sadrže nativne topljive ili vezane (imobilizirane) netopljive enzime, dijelove stanica ili cijele imobilizirane stanice.
NN 173/2004 • Kod primjene netopljivih imobiliziranih enzimskih preparata, količina otpuštenog glutaraldehida ne smije biti veća od 10 mg/kg preparata. Svi ostali parametri uporabe imobiliziranih enzima moraju biti u skladu s načelima dobre proizvođačke prakse.
NN 173/2004 • Kod primjene rekombinantnih enzimskih preparata dobivenih s genetski modificiranim mikroorganizmima potrebno je pružiti genetske i fiziološke karakteristike donora, vektora i novog proizvodnog mikroorganizma s temeljitim toksikološkim dokazima o prihvatljivosti i sigurnosti ovih preparata.
NN 173/2004 • U Listi 4. koja se nalazi u privitku ovoga Pravilnika i čini njegov sastavni dio, navedeni su enzimski preparati koji se mogu koristiti u proizvodnji hrane.
NN 173/2004 • Ako nije drukčije propisano ovim Pravilnikom, zabranjeno je dodavanje prehrambenih aditiva:
NN 173/2004 • – neemulgiranim uljima i mastima biljnog i životinjskog podrijetla,
NN 173/2004 • – nearomatiziranom pasteriziranom i steriliziranom mlijeku (uključujući i UHT steriliziranom) te vrhnju bez obzira na sadržaj masnoća u originalnom obliku,
NN 173/2004 • – fermentiranim nearomatiziranim mliječnim proizvodima i svježem siru,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 5/07, Broj 93/98,
Broj 7/09, Broj 9/09,
Broj 12/02, Broj 127/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE