PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/2000 • izuzetno kod crnih vina količina tanina može biti i veća od 4,0 g/l, pod uvjetom da ta povećana količina tanina ne utječe negativno na organoleptična svojstva vina.
NN 57/2000 • - bijelo i ružičasto vino s manje od 5 g/l neprevrelog šećera mogu sadržavati do 210 mg/l ukupnog, od čega do 40 mg/l slobodnog SO2
NN 57/2000 • - crno vino s manje od 5 g/l neprevrelog sladora može sadržavati do 160 mg/l ukupnog, od čega do 40 mg/l slobodnog SO2
NN 57/2000 • - bijelo i ružičasto vino s 5 ili više g/l neprevrelog šećera mogu sadržavati do 260 mg/l ukupnog, od čega do 50 mg/l slobodnog SO2
NN 57/2000 • - crno vino s 5 ili više g/l neprevrelog sladora može sadržavati do 210 mg/l ukupnog, od čega do 50 mg/l slobodnog SO2«.
NN 57/2000 • U članku 50. stavku 7. riječi: »rezidbom ostaviti 10% manje pupova od veličine određene u elaboratu o zaštiti, odnosno« brišu se.
NN 57/2000 • »Rješenjem Ministarstva određuje se količina šećera, odnosno koncentriranog mošta kojim se smije mošt, odnosno masulj dosladiti te naziv vina koje će se iz tog mošta odnosno masulja proizvesti (za vina s kontroliranim podrijetlom), a za stolna vina rješenje o doslađivanju daje se za područje vinogorja.«
NN 57/2000 • U članku 57. riječi »tijelu iz članka 17. ovoga Pravilnika« zamjenjuju se riječima: »Zavodu i tijelu iz članka 17. stavka 2. Pravilnika«.
NN 57/2000 • U članku 59. riječi: »tijelo iz članka 17. ovoga Pravilnika« zamjenjuju se riječima: »Zavod i tijelo iz članka 17. stavka 2. Pravilnika«.
NN 57/2000 • »Desertno vino je proizvod alkoholnog vrenja masulja ili mošta od svježeg, prezrelog ili prosušenog grožđa vinove loze, bez dodatka ili s dodatkom vinskog destilata i koncentriranog mošta.«
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/2000 • Iza članka 82. dodaju se članci 82.a., 82 b., 82c., 82d. i 82e. koji glase:
NN 57/2000 • Vinski ocat je proizvod dobiven octenom fermentacijom vina, a stavlja se u promet kao:
NN 57/2000 • (2) Vinski ocat s više od 50 g/l ukupnih kiselina mora udovoljavati u svemu odredbi stavka 1. ovoga članka s tim da se sadržaj ekstrakta bez šećera povećava za minimalno 1 g/l za svakih 10 g/l povećanih ukupnih kiselina.
NN 57/2000 • (3) Razblaženi vinski ocat mora sadržavati najmanje 40 g/l ukupnih kiselina, izraženih kao octene kiseline i najmanje 1,3 g/l
NN 57/2000 • ekstrakta bez šećera za svakih 10 g/l octene kiseline. Osim ovoga razblaženi ocat mora odgovarati odredbama stavka 1. točke 3. do 6. ovoga članka.
NN 57/2000 • (4) Razblaženi vinski ocat može se bojiti prirodnim bojilima radi korekcije boje i to: betalainom, antocijanima i karamelom.
NN 57/2000 • (1) Aromatizirani vinski ocat je proizvod dobiven od vinskog octa uz dodatak ekstrakta prirodnih začina, aromatičnoga bilja, povrća odnosno prirodnih aroma.
NN 57/2000 • (2) Aromatizirani ocat mora imati izraženu karakterističnu aromu prema kojoj se deklarira.
NN 57/2000 • (3) U svemu ostalom aromatizirani vinski ocat mora odgovarati uvjetima iz članka 82 b. ovoga Pravilnika.
NN 57/2000 • U proizvodnji, prijevozu i prometu vinskog octa moraju se upotrebljavati posude, pribor i uređaji koji osiguravaju higijenske uvjete i očuvanje kakvoće vinskog octa sve do njegove potrošnje, odnosno koji su proizvedeni od materijala koje octena kiselina ne otapa.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 102/00, Broj 5/04,
Broj 18/09, Broj 5/07,
Broj 23/09, Broj 31/00
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE