PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • Kakao-masa ne smije sadržavati više od 5% kakao-ljuske i kakao-klice zajedno niti više od 10% ukupnog pepela, računano na bezmasnu suhu tvar kakao-mase.
NN 90/1996 • Kakao-sitnež je mješavina fino usitnjene kakao-jezgre, kakao-ljuske i kakao-klice, koja nastaje pri ljuštenju kakao-zrna.
NN 90/1996 • Kakao-pogača nastaje kad se kakao-lomu ili kakao-masi mehaničkim postupcima oduzme dio masti.
NN 90/1996 • Ekspeler kakao-pogača jest kakao-pogača dobivena ekspeler postupkom iz kakao-zrna, s dodatkom kakao-loma i kakao-pogače ili bez njih.
NN 90/1996 • Kakao-lom i kakao-masa ne smiju sadržavati više od 14% ukupnog pepela, računano na bezmasnu suhu tvar, ako je riječ o alkaliziranom proizvodu.
NN 90/1996 • Kakao-maslac jest masnoća dobivena mehaničkim postupcima iz kakao-zrna, kakao-loma, kakao-mase, kakao-pogače ili kakao-sitneži.
NN 90/1996 • 2) odsluziti i dezodorirati vodenom parom u vakuumu ili drugim uobičajenim postupkom,
NN 90/1996 • 3) obraditi natrijevom lužinom ili drugim uobičajenim sredstvima za neutralizaciju,
NN 90/1996 • 4) obraditi zemljom za bijeljenje, aktivnim ugljenom ili drugim uobičajenim sredstvom za obezbojenje.
NN 90/1996 • 1) prešani kakao-maslac, koji se dobiva prešanjem kakao-loma ili kakao-mase, može se nadalje obrađivati na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22.,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • 2) ekspeler kakao-maslac, koji se dobiva iz kakao-zrna ili kakao-loma, kakao-mase i kakao-pogače u ekspeler-prešama, a može se nadalje obrađivati na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22,
NN 90/1996 • 3) rafinirani kakao-maslac, koji se dobiva na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22., ili na način predviđen točkama 3) i 4) stavka 2. članka 22. ili na oba načina.
NN 90/1996 • Boja, miris i okus pojedinih vrsta kakao-maslaca moraju odgovarati karakteristikama tih vrsta i ne smiju imati strani miris i okus.
NN 90/1996 • Pojedine vrste kakao-maslaca moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 90/1996 • Kakao-prah se može proizvoditi alkaliziranjem kakao-mase ili kakao-loma dopuštenim alkalijama, s tim što takav kakao-prah ne smije sadržavati više od 0,5% alkalija, pojedinačno ili u kombinaciji, izraženih kao bezvodni kalijev karbonat, računano na bezmasnu suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Kakao-prah koji se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
NN 90/1996 • 1) da sadrži najmanje 17,5% kakao-maslaca, računano na suhu tvar;
NN 90/1996 • 2) da ne sadrži više od 8% vode, računano na gotovi proizvod,
NN 90/1996 • 3) da ne sadrži više od 8% pepela, a solubilizirani kakao-prah - više od 11% pepela i 0,3% pijeska, računano na bezmasnu suhu tvar,
NN 90/1996 • 4) da ne sadrži primjese škroba, želatine i sličnih tvari, strane mineralne tvari i boje, strane masnoće ili bilo kakve druge tvari koje se stavljaju isključivo radi povećanja mase, prikrivanja loše kakvoće ili postizanja prividno bolje kakvoće,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 17/99, Broj 124/09,
Broj 67/09, Broj 65/05,
Broj 80/08, Broj 61/97
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi
Cyber Zentrum - Avon - Berlin - London - Hosting