PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Kakao-masa ne smije sadržavati više od 5% kakao-ljuske i kakao-klice zajedno niti više od 10% ukupnog pepela, računano na bezmasnu suhu tvar kakao-mase.


Propis NN 90/1996

• Kakao-sitnež je mješavina fino usitnjene kakao-jezgre, kakao-ljuske i kakao-klice, koja nastaje pri ljuštenju kakao-zrna.


Propis NN 90/1996

• Kakao-pogača nastaje kad se kakao-lomu ili kakao-masi mehaničkim postupcima oduzme dio masti.


Propis NN 90/1996

• Ekspeler kakao-pogača jest kakao-pogača dobivena ekspeler postupkom iz kakao-zrna, s dodatkom kakao-loma i kakao-pogače ili bez njih.


Propis NN 90/1996
• Kakao-lom i kakao-masa ne smiju sadržavati više od 14% ukupnog pepela, računano na bezmasnu suhu tvar, ako je riječ o alkaliziranom proizvodu.

Propis NN 90/1996
• Kakao-maslac jest masnoća dobivena mehaničkim postupcima iz kakao-zrna, kakao-loma, kakao-mase, kakao-pogače ili kakao-sitneži.

Propis NN 90/1996 • 2) odsluziti i dezodorirati vodenom parom u vakuumu ili drugim uobičajenim postupkom,
Propis NN 90/1996 • 3) obraditi natrijevom lužinom ili drugim uobičajenim sredstvima za neutralizaciju,
Propis NN 90/1996 • 4) obraditi zemljom za bijeljenje, aktivnim ugljenom ili drugim uobičajenim sredstvom za obezbojenje.
Propis NN 90/1996 • 1) prešani kakao-maslac, koji se dobiva prešanjem kakao-loma ili kakao-mase, može se nadalje obrađivati na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22.,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • 2) ekspeler kakao-maslac, koji se dobiva iz kakao-zrna ili kakao-loma, kakao-mase i kakao-pogače u ekspeler-prešama, a može se nadalje obrađivati na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22,
Propis NN 90/1996 • 3) rafinirani kakao-maslac, koji se dobiva na način propisan točkama 1) i 2) stavka 2. članka 22., ili na način predviđen točkama 3) i 4) stavka 2. članka 22. ili na oba načina.
Propis NN 90/1996 • Boja, miris i okus pojedinih vrsta kakao-maslaca moraju odgovarati karakteristikama tih vrsta i ne smiju imati strani miris i okus.
Propis NN 90/1996 • Pojedine vrste kakao-maslaca moraju udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 90/1996 • Kakao-prah se može proizvoditi alkaliziranjem kakao-mase ili kakao-loma dopuštenim alkalijama, s tim što takav kakao-prah ne smije sadržavati više od 0,5% alkalija, pojedinačno ili u kombinaciji, izraženih kao bezvodni kalijev karbonat, računano na bezmasnu suhu tvar proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Kakao-prah koji se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima:
Propis NN 90/1996 • 1) da sadrži najmanje 17,5% kakao-maslaca, računano na suhu tvar;
Propis NN 90/1996 • 2) da ne sadrži više od 8% vode, računano na gotovi proizvod,
Propis NN 90/1996 • 3) da ne sadrži više od 8% pepela, a solubilizirani kakao-prah - više od 11% pepela i 0,3% pijeska, računano na bezmasnu suhu tvar,
Propis NN 90/1996 • 4) da ne sadrži primjese škroba, želatine i sličnih tvari, strane mineralne tvari i boje, strane masnoće ili bilo kakve druge tvari koje se stavljaju isključivo radi povećanja mase, prikrivanja loše kakvoće ili postizanja prividno bolje kakvoće,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 17/99, Broj 124/09, Broj 67/09, Broj 65/05, Broj 80/08, Broj 61/97


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled


Web Express - Poslovne novine - Poslovni vjesnik - Programi
Cyber Zentrum - Avon - Berlin - London - Hosting