PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • 5) ne smije biti užegnut, kiseo ili pljesniv, zagađen kukcima ili njihovim izmetom i po izgledu, okusu ili mirisu toliko izmijenjen da nije prikladan za prehranu.
NN 90/1996 • U promet se može stavljati i kakao-prah koji sadrži manje od 17,5% kakao-masti, ali ne manje od 10%, računano na suhu tvar kakao-praha.
NN 90/1996 • Na deklaraciji za takav kakao-prah, osim podataka iz članka 5. ovog pravilnika, mora se nalaziti tekst, "nemasni kakao-prah".
NN 90/1996 • Kakao-prah koji sadrži manje od 10% kakao-masti ne smije se staviti u promet za neposrednu potrošnju.
NN 90/1996 • 1) zaslađeni kakao-prah odnosno smjesu kakao-praha i saharoze, s tim što takav proizvod smije sadržavati najviše 60% saharoze, a mora sadržavati najmanje 6% kakao-maslaca, računano na suhu tvar proizvoda,
NN 90/1996 • 2) smjesu kakao-praha, saharoze i mlijeka u prahu, s tim što takva smjesa mora sadržavati najmanje 20% kakao-praha i najmanje 5% kakao-maslaca, a smije sadržavati najviše 50% saharoze, računano na suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Instant-kakao i instant-kakao s mlijekom jesu proizvodi dobiveni tehnološkim postupkom aglomeriranja nemasnoga kakao-praha i jednoga ili više ovih sastojaka: saharoze, mlijeka u prahu, sirutke u prahu, sladnog ekstrakta, sojinih bjelančevinskih proizvoda, bjelančevina mlijeka i arome.
NN 90/1996 • Instant-kakao koji se stavlja u promet mora sadržavati: najmanje 20% nemasnog kakao-praha i najviše 1,5% emulgatora, računano na suhu tvar proizvoda, najviše 75% saharoze i najviše 4% vode, računano na proizvod.
NN 90/1996 • Instant-kakao s mlijekom koji se stavlja u promet mora sadržavati najmanje 10% bezmasne suhe tvari mlijeka i najmanje 13% nemasnoga kakao-praha te najviše 1,5% emulgatora, računano na suhu tvar proizvoda i najviše 75% saharoze i 4% vode, računano na proizvod.
NN 90/1996 • Smjesa kakao-praha sa šećerima ili sa šećerima i mlijekom u prahu, instant-kakao i instant-kakao s mlijekom mogu se stavljati u promet samo u originalnom pakovanju.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • U deklaraciji za proizvode iz stavka 1. ovog članka mase iznad 100 g. osim podataka iz članka 6. stavak 2. ovog pravilnika, mora biti naznačen najmanji postotak kakao-dijelova, računano na gotovi proizvod, a za proizvode koji sadrže mlijeko i najmanji postotak bezmasne suhe tvari mlijeka, računano na proizvod.
NN 90/1996 • Deklaracija za proizvode iz stavka 1. ovog članka ne smije imati naznaku koja bi upućivala na to da proizvod predstavlja čokoladu (na primjer: čokolada u prahu i sl.).
NN 90/1996 • Ako je u smjesi kakao-praha upotrijebljeno obrano mlijeko u prahu, takav se proizvod mora deklarirati kao "zaslađeni kakao-prah s obranim mlijekom u prahu".
NN 90/1996 • Čokolade (čokoladne mase) jesu homogeni proizvodi dobiveni posebnim tehnološkim postupkom, obradom šećera s jednim ili više ovih sastojaka: kakao-loma, kakao-mase, prešane kakao-pogače, kakao-praha, nemasnog kakao-praha i kakao-maslaca s dopuštenim pridodacima ili bez njih.
NN 90/1996 • Vrste čokolada (čokoladnih masa) jesu: čokolada, čokolada s povećanim udjelom šećera, mliječna čokolada, mliječna čokolada s visokim udjelom mlijeka, mliječna čokolada s vrhnjem, čokolada s obranim mlijekom, bijela mliječna čokolada, čokolada u prahu, desertna čokolada, čokoladni preljev.
NN 90/1996 • Šećeri koji se prema odredbama ovog pravilnika, upotrebljavaju za proizvodnju kakao-proizvoda jesu: saharoza, dekstroza (bezvodna i monohidratna), invertni šećer, škrobni sirupi, fruktoza i laktoza, osim laktoze iz suhe tvari mlijeka.
NN 90/1996 • Šećeri uneseni s prirodnim sirovinama ne uračunavaju se u ukupne šećere u gotovom proizvodu.
NN 90/1996 • U proizvodnji kakao-proizvoda, kao zamjena za šećere, mogu se upotrebljavati sorbitol, manitol i ksilitol, izomalt, maltitol, maltitol-sirup, laktitol, i polidekstroza A i N.
NN 90/1996 • Čokolada koja se stavlja u promet mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
NN 90/1996 • 1) sadržavati najmanje 18% kakao-maslaca, računano na suhu tvar proizvoda,
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 61/09, Broj 119/05,
Broj 1/95, Broj 135/05,
Broj 197/03, Broj 130/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE