PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 119/1999 • - klasa (i potklasa, kada se to zahtijeva) i/ili kategorija
NN 119/1999 • Razvrstavanje svinjskih trupova i polovica u kategorije i klase prema ovom pravilniku obavlja Zavod ili pravna osoba koju ovlasti ravnatelj Zavoda, a koja mora ispunjavati ove uvjete:
NN 119/1999 • - da je pravna osoba registrirana za obavljanje kontrole kakvoće robe i da udovoljava zahtjevima nepristranosti, neovisnosti i integriteta u skladu s odredbama norme HRN EN 45001,
NN 119/1999 • - da na poslovima klasifikacije i kategorizacije prema ovom pravilniku ima stalno uposlenih najmanje 5 djelatnika koji imaju završen najmanje IV. stupanj stručne spreme veterinarskog ili agronomsko-stočarskog smjera i najmanje jednu godinu radnog iskustva
NN 119/1999 • - ili da ovi djelatnici imaju završen najmanje IV. stupanj stručne spreme i najmanje 10 godina radnog iskustva na takvim ili sličnim poslovima,
NN 119/1999 • Ravnatelj Zavoda ovlašćuje ustanovu za provođenje programa za klasifikatore.
NN 119/1999 • Djelatnici koji obavljaju posao klasifikatora temeljem rješenja o ovlašćenju pravne osobe za provođenje postupka kategorizacije i klasifikacije svinjskih trupova i polovica na temelju Pravilnika o utvrđivanju trgovačkih kategorija i klasa svinjskih trupova i polovica ("Narodne novine", br. 79/95, 16/96, 112/97 i 128/97) dužni su u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ovog pravilnika položiti ispit za klasifikatore.
NN 119/1999 • Osobe koje su uspješno završile program za klasifikatore i udovoljile drugim uvjetima iz članka 12. dobivaju iskaznicu ovlaštenog klasifikatora koju izdaje Zavod.
NN 119/1999 • Izgled iskaznice prikazan je u prilogu 11. koji je sastavni dio ovog pravilnika.
NN 119/1999 • Iskaznica se izrađuje na papiru bijele boje veličine 85¤55 mm i zaštićuje se omotom od plastične mase.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 119/1999 • 5. mjesto za sliku veličine 23¤30 mm preko koje se otiskuje pečat Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo,
NN 119/1999 • 10. evidencijski broj iskaznice koji je identičan jedinstvenom identifikacijskom broju klasifikatora,
NN 119/1999 • 12. mjesto za pečat Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo i potpis ravnatelja Zavoda.
NN 119/1999 • Klasifikator koji izgubi iskaznicu ili na drugi način ostane bez iskaznice obavezan je o tome obavijestiti odgovornu osobu u ovlaštenoj pravnoj osobi u kojoj je zaposlen.
NN 119/1999 • Nova iskaznica izdat će se nakon što je izgubljena ili na drugi način nestala iskaznica oglašena nevažećom u "Narodnim novinama".
NN 119/1999 • Troškove oglašavanja u "Narodnim novinama" i troškove izdavanja nove iskaznice snosi ovlaštena osoba čiji je klasifikator iskaznicu izgubio ili na drugi način ostao bez nje.
NN 119/1999 • Klasifikator kojemu je prestao radni odnos kod ovlaštene pravne osobe ili zbog drugih razloga više ne obavlja poslove klasifikatora u ovlaštenoj pravnoj osobi, dužan je iskaznicu vratiti Zavodu u roku od osam dana.
NN 119/1999 • Svinjski trupovi i polovice mogu biti na zalihi radi prodaje, ponude za prodaju ili stavljanja u promet na tržište, samo ako su propisno označeni oznakom kategorije prema prilogu 1. i/ili klase prema prilogu 2. ovoga pravilnika (u daljnjem tekstu: oznaka).
NN 119/1999 • Oznake za potklase prema prilogu 3. ovoga pravilnika te oznake za skupine prema masi prema prilogu 4. ovoga pravilnika stavljaju se samo na temelju posebnog zahtjeva pravne ili fizičke osobe.
NN 119/1999 • Označivanje prema članku 16. stavak 1. ovog pravilnika mora se obaviti bojilom koje je neizbrisivo, nerazmazivo, dopušteno za uporabu u prehrambenoj industriji te koje je otporno na kuhanje neposredno nakon utvrđivanja udjela mišićnoga tkiva u polovicama.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 124/06, Broj 165/04,
Broj 94/96, Broj 23/99,
Broj 157/98, Broj 14/99
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE