PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 6/1998 • Naziv i sjedište hotelske ili dr. pravne osobe (trgovačkog društva)
NN 6/1998 • Na temelju članka 13. stavka 2. i članka 42. stavak 3. Zakona o normizaciji ("Narodne novine" br. 55/96) ravnatelj Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo donosi
NN 6/1998 • Ovim se pravilnikom propisuju temeljni zahtjevi kojima u pogledu kakvoće mora udovoljavati pivo i pivu slični proizvodi (u nastavku: proizvodi) u proizvodnji i prometu, temeljni zahtjevi za očuvanje kakvoće tih proizvoda, način deklariranja i podaci koje mora sadržavati deklaracija, evidencijski list o proizvodu i podaci koje evidencijski list sadrži, uzorkovanja i analitičke metode ispitivanja, a u svrhu zaštite zdravlja i života ljudi te interesa potrošača.
NN 6/1998 • Promet proizvoda u smislu ovog pravilnika je nuđenje, uvoz, skladištenje radi prodaje i izlaganje za prodaju.
NN 6/1998 • Kakvoća proizvoda u smislu ovog pravilnika je skupno svojstvo proizvoda uvjetovano upotrijebljenim pivovarskim sirovinama, tehnološkim postupcima u proizvodnji, pridodanim tvarima, ambalažom za pakiranje, uvjetima transporta, čuvanja i skladištenja.
NN 6/1998 • Pridodane tvari u smislu ovog pravilnika jesu aditivi dopušteni za uporabu ovim pravilnikom, dodaci koji se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda, te druge namirnice koje se dodaju radi postizanja i/ili upotpunjavanja svojstava okusa, mirisa i izgleda proizvoda.
NN 6/1998 • Pivo i pivu slični proizvodi su proizvodi vrenja pivovarskih sirovina upotrebom čistih kultura pivskih kvasaca, a samo iznimno samovrenjem.
NN 6/1998 • Ovisno o vrsti glavnog vrenja tipovi piva i pivu sličnih proizvoda označavaju se kao proizvodi:
NN 6/1998 • - gornjeg vrenja (za pivo se na deklaraciji mogu koristiti oznake: "ale" ili "alt bier")
NN 6/1998 • - donjeg vrenja (za pivo se na deklaraciji može koristiti oznaka: "lager")
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 6/1998 • Čiste kulture pivskih kvasaca su sojevi kvasca Saccharomyces uvarum za piva donjeg vrenja i Saccharomyces cerevisiae za piva gornjeg vrenja.
NN 6/1998 • Osnovna pivovarska sirovina za proizvodnju piva i pivu sličnih proizvoda je ječmeni slad. Dio ječmenog slada može se zamijeniti žitaricama i proizvodima od žitarica te dodacima na bazi škroba i šećera.
NN 6/1998 • Ako se pri proizvodnji piva ili pivu sličnog proizvoda više od 50% ječmenog slada zamjenjuje drugim pivovarskim sirovinama onda se to mora posebno navesti na deklaraciji.
NN 6/1998 • Za hmeljenje piva i pivu sličnih proizvoda upotrebljavaju se češeri hmelja i njihove prerađevine.
NN 6/1998 • Voda koja se upotrebljava za proizvodnju piva i pivu sličnih proizvoda mora udovoljavati uvjetima o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ("Narodne novine" br. 46/94).
NN 6/1998 • Obrada vode u cilju promjene sastava vode radi postizanja određenih svojstava ovisno o tipu i vrsti proizvoda može se provoditi postupcima kojima se ne ugrožava zdravstvena ispravnost vode i zdravlje potrošača.
NN 6/1998 • U proizvodnji piva i pivu sličnih proizvoda mogu se za poticanje biokemijskih reakcija, koloidnu i biološku stabilizaciju piva i pivu sličnih proizvoda, pjene, boje i gorčine koristiti aditivi i pomoćne tvari navedeni u tablici 2.:
NN 6/1998 • U proizvodnji piva i pivu sličnih proizvoda mogu se upotrebljavati još i prirodna sredstva za bojenje i aromatiziranje:
NN 6/1998 • S obzirom na svojstvo izgleda - boju, sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini, sadržaj alkohola u gotovom proizvodu i posebna svojstva, proizvodi se razvrstavaju:
NN 6/1998 • - proizvode s niskim sadržajem ugljikohidrata (sadržaj ugljikohidrata ne smije biti viši od 7,5 g/l, alkohola od 4,5% vol, a sadržaj ekstrakta u osnovnoj sladovini može iznosti 8-9%)
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 44/00, Broj 115/03,
Broj 107/07, Broj 53/06,
Broj 107/06, Broj 102/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE