PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Obrada tijestaZnati ulogu odmaranja tijesta u masi. Znati načine i postupke dijeljenja tijesta – ručno i strojno. Znati principe strojnog dijeljenja. Znati prepoznati prednosti i nedostatke odabrane metode.
NN 112/2004 • Znati načine oblikovanja tijesta – ručno i strojno. Znati uređaje za okruglo oblikovanje i duguljasto oblikovanje. Dijelovi, princip rada.
NN 112/2004 • Znati ulogu i načine završnog oblikovanja i obrade tjestenih komada. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Zrenje tijestaZnati ulogu kvasca u fermentacijskom procesu. Poznavati uvjete za pravilno zrenje tijesta. Znati vrste i tipove fermentacijskih komora. Znati objasniti promjenu u tijestu za vrijeme fermentacije. Znati razliku između nedovoljno, dovoljno i prefermentiranog tjestenog komada. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Pečenje tjestenih komadaZnati objasniti proces pečenja – cilj i promjene koje s događaju u tijestu. Znati razlikovati vrste pekarskih peći, njihove značajke i mogućnost primjene u praksi. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Izrada osnovnih vrsta kruha i pecivaIzrada pšeničnog kruha, osnovna receptura. Tijek tehnološkog procesa. Znati osobitosti izrade raženog i miješanog kruha. Znati izradu osnovnih vrsta peciva – osobitosti izrade, vrste, sirovine. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Izrada tjestenineZnati vrste tjestenina, načine oblikovanja i sušenja. Znati kako pravilno pakirati tjesteninu. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Izrada lisnatog tijestaZnati navesti sirovine za lisnato tijesto s kvascem i bez kvasca, načine izrade lisnatog tijesta i mogućnosti oblikovanja i promjena proizvoda od lisnatog tijesta. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Izrada vučenog tijestaZnati sirovine za vučeno tijesto, načine izrade i mogućnosti punjenja proizvoda od vučenog tijesta. Pribor za pisanje.
NN 112/2004 • Izrada smjesa za punjenje-file (nadjev)Znati postupak za izradu smjesa za punjenje pekarskih proizvoda. Pribor za pisanje.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • 7.3. Nastavni predmet: Čuvanje i prijevoz pekarskih proizvoda
NN 112/2004 • Pokazati stečena stručno – teorijska znanja iz predmeta Čuvanje i transport pekarskih proizvoda potrebnih za obavljanje poslova u zanimanju pekar:
NN 112/2004 • Prihvat pekarskih proizvodaZnati navesti uvjete prihvata pekarskih proizvoda. Znati kako sušenje kruha ovisi o uvjetima hlađenja. Znati zašto hladimo proizvod prije distribucije. Znati kako dolazi do starenja kruha. Pribor za pisanje, skice, sheme.
NN 112/2004 • Kakvoća gotovog proizvodaZnati koja svojstva pekarskog proizvoda procjenjujemo pri određivanju kvalitete gotovog proizvoda i navesti kojim metodama:
NN 112/2004 • Greške i nedostaci pekarskih proizvodaZnati kako kvaliteta sirovina utječe na pojam grešaka kod pekarskih proizvoda.
NN 112/2004 • Znati kako nepravilno vođenje tehnološkog procesa može izazvati pojavu grešaka kod pekarskih proizvoda. Znati kako nepravilno rukovanje i čuvanje može uzrokovati pojam nedostataka kod pekarskih proizvoda.
NN 112/2004 • Dokazati stečena praktična znanja i vještine za obavljanje poslova u zanimanju pekar:
NN 112/2004 • Znanja i umijeća koja se provjeravaju i ocjenjuju na završnom / pomoćničkom ispitu:
NN 112/2004 • Zaštita pri radu i zaštita okolišaPrimjenjivati pravila rada na siguran način, zaštita sredstava i uređaja. Racionalno upotrebljavati sirovine i energiju i primjenjivati postupke za zaštitu čovjekova okoliša.
NN 112/2004 • - priprema dodatakaRadni stol, miješalica, frkalica, fermentacijska komora, pekarska peć.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 49/09, Broj 42/05,
Broj 112/04, Broj 156/09,
Broj 34/05, Broj 19/97
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE