PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Odredbe članka 85. ovog pravilnika odnose se i na rahatlokum.


Propis NN 90/1996

• Fondan-bomboni izrađuju se od šećera propisanih ovim pravilnikom, sa sirovinama i aditivima za postizanje izgleda i okusa, a na površini imaju kristalnu strukturu koja se postiže posebnim postupkom u toku izrade (fondan-bomboni - glazirani i kandirani, fondan-krem-bomboni - glazirani i kandirani).


Propis NN 90/1996

• Količina mase za glaziranje odnosno kandiranje mora biti najmanje 6%, računano na gotovi proizvod.


Propis NN 90/1996

• Fondan-bomboni, osim dodataka iz stavka 1. ovog članka, mogu sadržavati i druge dodatne sirovine (kavu, kakao-dijelove i dr.), u količini propisanoj u članku 94. stavku 2. ovog pravilnika.


Propis NN 90/1996
• Likerni bomboni ili bomboni s dodatkom drugih alkoholnih pića jesu punjeni bombonski proizvodi koji sadrže alkoholna pića.

Propis NN 90/1996
• Likerni bomboni su punjeni bombonski proizvodi s dodatkom od najmanje 0,5% alkohola računano na masu proizvoda.

Propis NN 90/1996 • Na originalnom pakovanju bombona iz stavka 1. ovog članka mora se vidljivo naznačiti vrsta punjenja.
Propis NN 90/1996 • Šećerne figure izrađuju se od šećerne mase i odgovarajućih sirovina i aditiva kojima se postiže izgled, miris i okus svojstveni pojedinim vrstama tih proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Komprimati jesu proizvodi dobiveni prešanjem šećera propisanih ovim pravilnikom, uz dodatak sredstava za vezivanje (želatina, škrobni sirup, maltodekstrin, tragant, gumiarabika i dr.), kliznih sredstava (stearinska kiselina, kalcij i magnezij - stearat, smjese monoglicerida, diglicerida i triglicerida, koji se mogu dodavati i pojedinačno), voćnih proizvoda, limunske, vinske, jabučne, octene, askorbinske, fumarne ili mliječne kiseline, arome i boje.
Propis NN 90/1996 • Pri proizvodnji komprimata može se upotrijebiti ksilitol, sorbitol i manitol, izomalt, maltitol, maltitol-sirup, laktitol i polidekstroza A i N.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • Komprimati ne mogu sadržavati više od 2% kliznih sredstava i više od 9% vode računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Pjenasti proizvodi jesu proizvodi dobiveni od šećera propisanih ovim pravilnikom, uz dodatak sredstava za stvaranje pjene (bjelančevina, želatine i dr.), sredstva za vezivanje pjene, arome i boje.
Propis NN 90/1996 • Ako pjenasti proizvodi sadrže dodatke, u pogledu količine tih dodataka primjenjuje se odredba članka 94. stavka 2. ovog pravilnika.
Propis NN 90/1996 • Meki pjenasti proizvodi mogu sadržavati najviše 30% vode, a tvrdi pjenasti proizvodi najviše 10% vode, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Lakric-bomboni i osnovna lakric-masa izrađuje se od šećera propisanih ovim pravilnikom, uz dodatak lakrica, gumiarabike, škroba, škrobnih proizvoda, brašna, melase šećerne trske, biljne masti i dopuštenih boja i aroma.
Propis NN 90/1996 • Lakric-bomboni mogu biti punjeni lakric-bomboni i obični lakric-bomboni.
Propis NN 90/1996 • Punjeni lakric-bomboni moraju sadržavati najmanje 25% osnovne lakric-mase računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Obični lakric-bomboni moraju sadržavati najmanje 5% lakrica, a mogu sadržavati do 50% škroba i do 18% vode računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Tahan-halva jest proizvod dobiven od šećera propisanih ovim pravilnikom i sezamove (tahan) mase po odgovarajućem tehnološkom postupku kojim se stvaraju igličaste čestice koje halvi daju vlaknastu strukturu.
Propis NN 90/1996 • Pri proizvodnji tahan-halve mogu se, radi postizanja svojstvenog okusa, mirisa i konzistencije, upotrijebiti i limunska kiselina, sredstvo za stvaranje pjene (želatina), bjelanjak, sojine bjelančevine, korijen biljke saponarije, čokolada i kakao u prahu.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 54/06, Broj 39/06, Broj 139/06, Broj 112/04, Broj 48/92, Broj 9/06


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled