PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Draže-bomboni mogu se bojiti pigmentnim bojilima, ali samo površinski.


Propis NN 90/1996

• Karamele su mekani bomboni izrađeni od šećera propisanih ovim pravilnikom, masnoća i drugih dodatnih sirovina uobičajenih za pojedine vrste karamela.


Propis NN 90/1996

• Mliječne karamele su mekani bomboni izrađeni od šećera, škrobnog sirupa ili invertnog šećera i moraju sadržavati najmanje 2,5% mliječne masti i 6% suhe tvari mlijeka, računano na suhu tvar proizvoda.


Propis NN 90/1996

• Punjene ili mliječne punjene karamele mogu sadržavati najviše 50% punjenja, računano na masu proizvoda, i najviše 10% vode.


Propis NN 90/1996
• Plastično-elastične karamele su mekani bomboni posebne vrste koji se odlikuju plastično-elastičnom konzistencijom.

Propis NN 90/1996
• Plastično-elastične karamele mogu biti: plastično-elastične karamele s dodacima, plastično-elastične karamele bez dodataka, pjenaste karamele s dodacima i pjenaste karamele bez dodataka.

Propis NN 90/1996 • Karamele s dodacima moraju sadržavati najmanje 5% jezgričavog voća ili kokosovog brašna, osim karamele s kavom, koje moraju sadržavati najmanje 1,5% pržene mljevene kave odnosno odgovarajuću količinu ekstrakta kave, i karamela s kakao-dijelovima i sezamom, koje moraju sadržavati najmanje 3% kakao-dijelova odnosno sezama i karamele s proizvodima od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani - krispi i sl.), koje moraju sadržavati najmanje 4% tih žitarica.
Propis NN 90/1996 • Žele-proizvodi izrađuju se od šećera propisanih ovim pravilnikom s dodatkom sredstava za želiranje (agar-agar, pektin i sl.), sirovina i aditiva za postizanje izgleda, okusa i mirisa svojstvenih za tu vrstu proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Žele-proizvodi moraju sadržavati najmanje 72% suhe tvari, od toga najmanje 60% ukupnih šećera, a pjenasti žele-proizvodi - najmanje 70% suhe tvari, od tog najmanje 60% ukupnih šećera, računano kao ukupni invertni šećer u proizvodu, ne računajući kristalni šećer ili šećer u prahu koji služi za oblaganje.
Propis NN 90/1996 • Žele-proizvodi mogu biti s dodacima i bez dodataka. Žele-proizvodi s dodacima moraju sadržavati najmanje 5% dodataka u proizvodu. Dodaci mogu biti kandirano voće, jezgričavo voće i dr.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • Gumeni bomboni izrađuju se od šećera propisanih ovim pravilnikom, uz dodatak želatine, gumiarabike, škrobnih proizvoda i sl.
Propis NN 90/1996 • Za postizanje izgleda, okusa i mirisa mogu se upotrijebiti boje, arome, sredstva za konzerviranje i površinsku zaštitu i kiseline propisane u čl. 78. i 79. ovog pravilnika.
Propis NN 90/1996 • U proizvodnji gumenih bombona kao sredstvo za održavanje svježine može se upotrijebiti sorbitol.
Propis NN 90/1996 • Gumeni bomboni moraju sadržavati najmanje 78% suhe tvari, računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Količina topljivih sastojaka ne smije biti manja od 70% računano na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Rahatlokum jest proizvod dobiven od šećera propisanih ovim pravilnikom i odgovarajuće vrste škroba, s dodatkom prehrambenih aroma i prehrambenih boja.
Propis NN 90/1996 • Rahatlokumu se može dodavati jezgra oraha, badema, lješnjaka i kikirikija, sušeno voće, kandirano voće i povrće, kokosovo brašno i proizvodi od žitarica (ekstrudirani, ekspandirani - krispi i sl.).
Propis NN 90/1996 • Rahatlokum koji se stavlja u promet kao rahatlokum s jezgričavim voćem mora sadržavati najmanje 3% jezgre u proizvodu.
Propis NN 90/1996 • Rahatlokum mora sadržavati najmanje 65% ukupnih šećera, računano kao ukupni invertni šećer u proizvodu, ne računajući šećer u prahu koji služi za oblaganje, a u masi rahatlokuma ne smije biti više od 20% vode.
Propis NN 90/1996 • Rahatlokum se stavlja u promet u originalnom pakovanju, u kartonskim kutijama i kutijama od drugih vrsta materijala koje iznutra moraju biti obložene celuloznom folijom (celofanom), pergamentnim papirom ili sličnim materijalom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 73/09, Broj 88/01, Broj 81/08, Broj 76/09, Broj 136/06, Broj 62/08


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled