PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Prema načinu proizvodnje i vrsti upotrijebljenih poluproizvoda i drugih sirovina i aditiva, bombonski proizvodi stavljaju se u promet kao:


Propis NN 90/1996

• Tvrdi bomboni izrađuju se od bombonske mase i odgovarajućih sirovina i aditiva kojima se postižu izgled, okus i miris svojstveni pojedinim vrstama tih bombona.


Propis NN 90/1996

• Tvrdi bomboni mogu biti s dodacima i bez dodataka (obični tvrdi bomboni).


Propis NN 90/1996

• Tvrdi bomboni mogu kao dodatne sirovine sadržavati kakao-dijelove, slad, med i dr., s tim što udio dodatnih sirovina po kojima proizvod nosi ime i koji se označava u deklaraciji mora biti najmanje 5%.


Propis NN 90/1996
• Bomboni deklarirani kao mliječni bomboni moraju sadržavati najmanje 2,5% mliječne masti, računano na suhu tvar proizvoda.

Propis NN 90/1996
• Bomboni s kavom moraju sadržavati najmanje 1,5% pržene mljevene kave odnosno odgovarajuću količinu ekstrakta kave, računano prema masi proizvoda.

Propis NN 90/1996 • Obojeni, aromatizirani i zakiseljeni tvrdi bomboni moraju sadržavati najmanje 0,1% kiseline, računano kao vinska kiselina.
Propis NN 90/1996 • Tvrdi bomboni ne smiju sadržati više od 2,5% vode, osim lijevanih bombona koji mogu sadržavati najviše 4% vode.
Propis NN 90/1996 • Tvrdi punjeni bomboni (fure) sastoje se od unutrašnjeg dijela odnosno punjenja i vanjskog dijela odnosno plašta.
Propis NN 90/1996 • Punjenja mogu biti: masna, mliječna, šećerno-sirupna, voćna, medena, fondana, pjenasta i praškasta.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • Količina punjenja mora iznositi najmanje 18% od ukupne mase proizvoda, osim za bombone s pjenastim punjenjem u kojima količina punjenja mora iznositi najmanje 12% od ukupne mase proizvoda i bombone s praškastim punjenjem u kojima količina punjenja mora iznositi najmanje 8% od ukupne mase proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Pri izradi punjenja mogu se upotrijebiti aditivi iz čl. 78. i 79. ovog pravilnika.
Propis NN 90/1996 • Svileni bomboni izrađuju se od bombonske mase i odgovarajućih sirovina i aditiva kojima se postižu okus, miris i izgled svojstveni pojedinim vrstama bombona, s tim što bombonska masa mora biti obrađena tako da gotovi bomboni dobiju svilenkast sjaj.
Propis NN 90/1996 • Svileni bomboni proizvode se i stavljaju u promet kao svileni tvrdi bomboni i svileni tvrdi bomboni s dodacima.
Propis NN 90/1996 • Svileni punjeni bomboni sastoje se od unutrašnjeg dijela odnosno punjenja i vanjskog dijela odnosno plašta.
Propis NN 90/1996 • Punjenja moraju udovoljavati uvjetima iz članka 88. stavak 3. ovog pravilnika, s tim da iznose najmanje 16% ukupne mase proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Draže-bomboni sastoje se od jezgre (korpusa) prevučene šećernim plaštem.
Propis NN 90/1996 • Šećerni plašt može sadržavati do 5% škroba i dopuštenih sredstava za zgušnjavanje.
Propis NN 90/1996 • Jezgra može biti izrađena od šećerne mase, bombonskih proizvoda, bombonske mase, voća (badem, lješnjak, grožđice), čokoladne mase, mase od proizvoda sličnih čokoladi i dr.
Propis NN 90/1996 • Ako draže-bomboni sadrže jezgričavo voće, jezgra mora iznositi najmanje jednu trećinu mase proizvoda.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 132/06, Broj 29/93, Broj 94/02, Broj 28/99, Broj 57/90, Broj 81/09


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled