PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 5/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 5/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 5/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija može i samostalno predložiti uratke i radne probe koje će zadati ispitaniku.
NN 5/2004 • Rasijecanje guljene svinjske polutke za maloprodajuPriprema radnog mjesta, alata i strojeva, obrada i rasijecanje mesa, slaganje u posude, priprema za prijevoz i skladištenje
NN 5/2004 • Rasijecanje prednje juneće četvrtiPriprema radnog mjesta, alata i strojeva, obrada i rasijecanje mesa, slaganje u posude, priprema za prijevoz i skladištenje
NN 5/2004 • Rasijecanje ovčetine za maloprodajuPriprema radnog mjesta, alata i strojeva, obrada i rasijecanje mesa, slaganje u posude, priprema za prijevoz i skladištenje
NN 5/2004 • Izrada domaće kobasicePriprema radnog mjesta, alata i strojeva, priprema mesa i začina, izrada kobasice, kontrola kvalitete, priprema za prijevoz i skladištenje
NN 5/2004 • Izrada hrenovkePriprema radnog mjesta, alata i strojeva, priprema mesa i začina, izrada hrenovki, kuhanje, kontrola kakvoće, priprema za prijevoz i skladištenje
NN 5/2004 • Izložiti rasječeno meso u rashladnu vitrinu po vrstama i kategorijamaPriprema vitrine, slaganje mesa po vrstama i kategorijama, ukrašavanje
NN 5/2004 • Rasječeno meso prirediti za odreske, kotlete, meso za gulaš, meso za juhuPriprema radnog mjesta za rasijecanje mesa, odabir alata, strojeva, rasijecanje mesa i priprema za prodaju
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 5/2004 • Odabrati meso za pojedine vrste kobasicaPrema određenoj vrsti kobasice pripremiti meso i druge potrebne sastojke
NN 5/2004 • Pri izradi praktične zadaće ispitanik (naučnik) mora se pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša te ostalih uvjeta koje odredi ispitna komisija.
NN 5/2004 • Ispitanik mora ispitnoj komisiji priložiti mapu praktičnog dijela naukovanja za sve godine obrazovanja iz koje je vidljivo da je uspješno svladao ovaj dio naukovanja.
NN 5/2004 • Stručno-teorijski dio ispita obuhvaća teorijska znanja nužna za obavljanje praktičnih postupaka u zanimanju koja su propisana nastavnim planom i programom za teorijski dio naukovanja.
NN 5/2004 • Primjena mjera zaštite na radu i provođenje mjera higijene osobno i na radnom mjestu0 – 10
NN 5/2004 • Stručno-teorijski dio ispita je u pisanom obliku, a sastoji se od pitanja i zadaća koje postavlja ispitna komisija. Za zanimanja za koja postoji katalog ispitnih pitanja i zadataka za pomoćničke ispite, koristi se taj katalog.
NN 5/2004 • Ispitanik koji postigne od 30 do 59 posto (%) bodova upućuje se na usmeni ispit.
NN 5/2004 • Na usmenom ispitu u pravilu se provjeravaju znanja iz onih područja iz kojih naučnik nije pokazao dostatna znanja na pismenom dijelu ispita.
NN 5/2004 • Na temelju stavka 4. članka 53. Zakona o obrtu (Narodne novine, br. 49/03), ministar za obrt, malo i srednje poduzetništvo nakon prethodno pribavljena mišljenja Hrvatske obrtničke komore, donosi
NN 5/2004 • Svrha pomoćničkog ispita je dokazivanje ispitanika da je stekao vještine i stručno-teorijska znanja, utvrđena nastavnim planom i programom za zanimanje mljekar (Narodne novine, br. 84/97), nužna za obavljanje poslova u tom zanimanju.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 68/09, Broj 143/06,
Broj 46/07, Broj 31/09,
Broj 59/00, Broj 59/96
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE