PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Pomoćnički ispit se sastoji iz praktičnoga i teorijskog dijela.
NN 112/2004 • Za praktični dio ispita zadaje se, u skladu s nastavnim planom praktičnog
NN 112/2004 • dijela naukovanja, praktična zadaća (uradak i radne probe) iz područja:
NN 112/2004 • Ispitanik mora u zadanom roku primjereno pomoćničkom statusu izraditi uradak i obaviti radnu probu. Ispitna komisija na temelju dolje navedenih uradaka i radnih proba zadaje ispitaniku jedan do tri uratka i jednu do tri radne probe. Ispitna komisija može i samostalno predložiti uratke i radne probe koje će zadati ispitaniku.
NN 112/2004 • stojećeg kaminaUtvrditi položaj dimnjaka, prema nacrtu izraditi ložište, izolirano radi gubitaka topline, klupice i nadgradnja te zaklopka. Peć se fugira, očisti i ispitana preda korisniku
NN 112/2004 • zidanog štednjakaUtvrditi položaj dimnjaka i njegovu veličinu, prostor za gradnju štednjaka, mjere dimnih kanala u peći, ugraditi grijače i regulacijske zaklopke, slijedi fugiranje i čišćenje te ispitivanje, upute i predaja štednjaka
NN 112/2004 • za pečenje i grijanjeIzvedba dimnjaka je obvezna prema nacrtu i zbog važećih propisa - izgradnja kostura peći s grijačima, lukovima, pećnicama zapećcima i poklopcem, fugiranje i čišćenje peći, ispitivanje, upute i predaja korisniku
NN 112/2004 • Provjera: ispravnosti izbora materijala za oblaganje, točnosti polaganja pločica prema nacrtu, ravnosti cjelokupne postave pločica, točnosti nagiba, horizontalnosti i vertikalnosti sastava pločica, te čistoće i izgleda
NN 112/2004 • Zidani štednjaciProvjera: izbora i postavljanja kostura peći, ispravnosti dimnih kanala, ugradnje vodokotlića i nosača, ispravnosti dimnjaka, kvalitete izrade i estetike površine štednjaka
NN 112/2004 • Krušne pećiProvjera: izrade postolja i glavne mjere peći, glavne mjere dimnjaka i njegovog položaja, razvrstavanja kutnih i drugih elemenata, izrade luka i njegove izmjere te kvalitete izrade
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • Provjera: ispravnog izbora veličine uloška, postavljanja i ugradnje uloška, izgradnje kupole kamina pomoću mreže, ugradnje toplinskih elemenata te završne površinske obrade kamena
NN 112/2004 • Pri izradi praktične zadaće ispitanik (naučnik) mora se pridržavati propisanih mjera zaštite na radu i zaštite okoliša te ostalih uvjeta koje odredi ispitna komisija.
NN 112/2004 • Ispitanik mora ispitnoj komisiji priložiti mapu praktičnog dijela naukovanja za sve godine obrazovanja iz koje je vidljivo da je uspješno svladao ovaj dio naukovanja.
NN 112/2004 • Stručno-teorijski dio ispita obuhvaća teorijska znanja nužna za obavljanje praktičnih postupaka u zanimanju koja su propisana nastavnim planom i programom za teorijski dio naukovanja.
NN 112/2004 • Stručno-teorijski dio ispita je u pisanom obliku, a sastoji se od pitanja i zadaća koje postavlja ispitna komisija. Zanimanja za koja postoji katalog ispitnih pitanja i zadataka za pomoćničke ispite, koristi se taj katalog.
NN 112/2004 • Ispitanik koji postigne od 30 do 59 posto (%) bodova upućuje se na usmeni ispit.
NN 112/2004 • Na usmenom ispitu u pravilu se provjeravaju znanja iz onih područja iz kojih naučnik nije pokazao dostatna znanja na pismenom dijelu ispita.
NN 112/2004 • Ovaj nastavni plan i program stupa na snagu danom objave u „Narodnim novinama“, a primjenjuje se od 1. rujna 2004. godine.
NN 112/2004 • Na temelju članka 44. stavka 5. Zakona o obrtu („Narodne novine“ , br. 49/03. – pročišćeni tekst), ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, nakon prethodno pribavljena mišljenja Hrvatske obrtničke komore i uz suglasnost ministra znanosti, obrazovanja i športa, donosi
NN 112/2004 • Odgoj i obrazovanje učenika za zanatsku i industrijsku pekarsku proizvodnju. Završeni učenik bi trebao biti osposobljen za samostalno obavljanje radnih postupaka te bi trebao ovladati znanjima i vještinama vezanim uz zanimanje – pekar.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 81/03, Broj 136/02,
Broj 84/08, Broj 63/08,
Broj 63/01, Broj 59/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE