PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Većim brojem sati praktičnog rada učenik treba razvijati komunikacijske sposobnosti, odnos prema vlastitim rezultatima rada, razvijati radne navike te usvojiti navike za čuvanje sredstava rada i radne okoline.
NN 112/2004 • Učenika osposobiti za samostalno obavljanje radnih postupaka u pekarstvu:
NN 112/2004 • 1. Izrada tijesta za kruh i peciva: prijem i skladištenje svih tvoriva, pripremu tvoriva, doziranje, sve vrste zamjesa tijesta, zrenje tijesta u masi, premjes tijesta.
NN 112/2004 • 2. Obrada tijesta i tjestenih komada: dijeljenje tijesta ručno i strojno, vaganje, okrugljenje, međuzrenje i završno oblikovanje tjestenih komada za kruh i peciva.
NN 112/2004 • 4. Pečenje tjestenih komada: pripremu tjestenih komada za pečenje, ubacivanje u peć, pečenje i vađenje gotovih proizvoda.
NN 112/2004 • 5. Hlađenje i skladištenje proizvoda: prirodno i umjetno hlađenje proizvoda, čuvanje brašna u skladištima.
NN 112/2004 • 9. Naučiti izračunati utrošak materijala te kalkulaciju budućeg proizvoda
NN 112/2004 • 10. Upoznati izvore opasnosti, mjere zaštite na radu te zaštite okoliša
NN 112/2004 • Kod obavljanja praktičnih vježbi u školskoj pekarnici ili drugim pogonima obvezna je uporaba zaštitne odjeće i obuće: kape ili marame, kute, radnog odijela ili pregače, obuće s gumenim potplatima. Sve mora biti bijele ili vrlo svijetle druge boje.
NN 112/2004 • Poslovi se obavljaju u zatvorenom prostoru pri danjem, a većim dijelom umjetnom svjetlu. Zrak u pogonima je vlažan, topao, prašina potječe od brašna, a povećana je i buka strojeva. Podovi su klizavi od masnoće i taloga
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • brašna. Postoje opasnosti i od mehaničkih, električnih povreda i opekotina, a moguće su eksplozije i požari.
NN 112/2004 • Djelatnici posao obavljaju isključivo stojeći uz česta sagibanja, izloženi su jednoličnom fizičkom naporu. Potrebna je dobra koordinacija rada s vizualnim opažanjima.
NN 112/2004 • Posao zahtijeva od izvršitelja tjelesnu izdržljivost, spretnost ruku, dobar vid, izražena osjetila mirisa i okusa, dobro podnošenje noćnog rada, spremnost na suradnju i odgovornost prema radu.
NN 112/2004 • Završena osnovna škola, liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pekara.
NN 112/2004 • *Izborna nastava realizira se u fondu od 1 sat tjedno, a bira se između ponuđenih predmeta
NN 112/2004 • * Napomena: godišnji fond sati praktične nastave u školi i tehnološke vježbe, te praktične nastave u radnom procesu utvrđuje se operativnim programom koji izrađuje škola. fond sati. Ako škola nema praktikum, praktična se nastava izvodi u licenciranoj radionici, s tim da se učeniku mora osigurati svladavanje cjelokupnog programa.
NN 112/2004 • Predmeti strukovnog dijela programaObvezni načini provjere i ocjenjivanja znanja i umijeća
NN 112/2004 • Osnove prirodnih znanostiusmeno, pismeno, laboratorijske vježbe
NN 112/2004 • Proizvodni procesi u pekarstvu I.usmeno i pismeno, praktično
NN 112/2004 • Proizvodni procesi u pekarstvu II.usmeno, pismeno, praktično
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 177/04, Broj 55/07,
Broj 53/02, Broj 86/06,
Broj 2/94, Broj 156/08
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE