PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 102/1995 • (potreba i značenje stručnog obrazovanja za mladu generaciju, tipične razvojne pojave i način ponašanja u mladenačkoj dobi, motivacija kao faktor napredovanja, grupnopsihološki način ponašanja, utjecaj okoline, socijalno i praktično ponašanje mladih, odgojne teškoće, psihološka pomoć mladima, zdravstvena zaštita, zaštita od nesreća na radu.
NN 102/1995 • Okvirni sadržaji programskih cjelina navedeni u poglavljima III., IV. i V. osnova su za oblikovanje ispitnih pitanja na majstorskim ispitima.
NN 102/1995 • Posebni dio ispita obuhvaća praktična i teoretska stručna znanja neophodna za samostalno obavljanje obrta u određenom zanimanju i to za zanimanja objavljena u "Popisu vezanih obrta i zanimanja" označena u rubrici "Šifra, naziv zanimanja i stupanj stručne spreme" brojem 2. (Pravilnik o vezanim i povlaštenim obrtima "Narodne novine" br. 31 od 9. svibnja 1995. g).
NN 102/1995 • Programske cjeline stručno-teoretskog i praktičnog dijela ispita za navedena zanimanja obuhvaćaju:
NN 102/1995 • b) neophodna stručno teoretska zanimanja za vješto obavljanje poslova primjerenih obrtu.
NN 102/1995 • Ispitni sadržaj za majstorski ispit za zanimanje majstor kuhar, koje je u skladu s Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima ("Narodne novine" br. 31/95) označeno šifrom 51221, je:
NN 102/1995 • - savladavanje umijeća i vještina pripreme svih vrsta jela prema osnovnim recepturama i izvedenim receptima,
NN 102/1995 • Majstor kuhar mora pri tome skrbiti da je higijena prostora za pohranu namirnica i pripremljenih jela kao i higijena kuhinje u skladu sa propisima. Mora brinuti o održavanju strojeva i uređaja u kuhinji kako bi oni bili ispravni i tehnički postojani. Osim što brine o održavanju strojeva i uređaja otklanja i sitne kvarove. Osobnu higijenu održava besprijekornom.
NN 102/1995 • Na praktičnom dijelu ispita ispitanik mora pokazati vještine i navike u pripremi jelovnika za svakodnevne glavne obroke i svečane obroke prema namjeni (najmanje 5 jelovnika).
NN 102/1995 • Prema predloženim jelovnicima komisija će izabrati jela (najmanje 3) koja će ispitnik pripremiti kao praktičan rad.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 102/1995 • - gotova jela (jela od mesa, govedina, teletina, svinjetina, janjetina, perad, divljač, jela od iznutrica, jela od riba, rakova i sl.),
NN 102/1995 • - jela hrvatske kuhinje (štrukli, purica s mlincima, različita jela od riba i sl.),
NN 102/1995 • Majstor kuhar mora prigotoviti i aranžirati jelo. Osim toga mora na primjeru jednog jela pokazati prigotovljavanje jela za stolom. Tu dolaze u obzir tehnike miješanja, filiranja, flambiranja, rasijecanja i sl.
NN 102/1995 • - kalkulacija (izračunavanje nabavne i prodajne cijene, izračunavanje marže)
NN 102/1995 • - gospodarski račun (zaključni račun, pravilo trojno, prosječni račun, račun diobe, račun smjese, verižni račun, postotni račun)
NN 102/1995 • Francusko nazivlje se u kuharstvu primjenjuje kao međunarodno.
NN 102/1995 • Ovaj dio sadržaja ima dvije cjeline. To su poznavanje robe i prehrana i kuharske vještine.
NN 102/1995 • U prvom dijelu potrebno je imati znanja iz slijedećih područja:
NN 102/1995 • - roba i poznavanje robe (pojam, higijena ambalaže, rukovanje, pohrana),
NN 102/1995 • - vrste živežnih namirnica: živežne namirnice biljnog podrijetla (žitarice, povrće, gljive, škrob, ulje i masti, namirnice za zaslađivanje, alkaloidne namirnice),
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 12/07, Broj 103/06,
Broj 73/08, Broj 11/90,
Broj 49/03, Broj 31/06
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE