PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Prepoznati vino s obzirom na elemente punjenja tj. vinskih boca.
NN 112/2004 • Pokazati dijelove etikete važne za spoznaju o vinu i drugim karakteristikama.Kada i kako puniti vino.
NN 112/2004 • 7. Analiza vina i organoleptičko ocjenjivanje vinaDefiniranje adekvatne boje vina te ocjenjivanje vina na osnovi boje i prozirnosti.
NN 112/2004 • Navesti elemente okusa kod ocjenjivanja karakteristika vina.
NN 112/2004 • Utvrditi i donijeti sud o svim prethodnim elementima organoleptičkog ispitivanja vina. Ocjenjivanje vidom.
NN 112/2004 • 8.Čuvanje vina u restoranuPrepoznati ulogu vinskog podruma u ugostiteljskim objektima različite vrste i kategorije.
NN 112/2004 • Nabrojiti ulogu vinskog podruma u skladištenju i očuvanju vina.
NN 112/2004 • Izreći ulogu dnevnih podruma u svakodnevnom radu ugostiteljskog djelatnika.Vinski podrum-restorana.
NN 112/2004 • Izraditi adekvatnu vinsku kartu za različite vrste ugostiteljskih poslovnih jedinica.
NN 112/2004 • Istaknuti bitne elemente vina na vinskoj karti.Vinska karta-pojam.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • 10.Sklad jela i vinaNaučiti i primijeniti pravila slaganje jela i vina različitim varijantama uz poštivanje tradicije i lokalnih običaja.Tehnika slaganja jela i vina:
NN 112/2004 • Odrediti i procijeniti temperature posluživanje vina te pri tome savladati tehniku «frapiranja» i « šambriranja» različitih vina.
NN 112/2004 • Koristiti i održavati inventar potrebit za posluživanje vina.
NN 112/2004 • Redovito pohađanje nastave, te za potrebe nastave imati propisani udžbenik kao i bilježnicu (format po izboru). Kao posebna obveza pred učenika postavlja se savjesnost pri korištenja opreme, inventara i materijala.
NN 112/2004 • Poznavanje i razumijevanje nastavnih sadržaja ocjenjuju se usmenim i pismenim ispitivanjem sadržaja (zadaci objektivnog tipa). Sudjelovanje učenika u usvajanju nastavnih sadržaja ocjenjuje se kroz element ocjenjivanja zalaganje. Vještine se ocjenjuju kroz primjenu znanja na izradi samostalnih zadataka, pravilno rukovanje inventarom i pravilno izvođenje pojedinih operacija.
NN 112/2004 • Nastavna cjelina - Očekivani rezultat (znanja, vještine i umijeća)Nastavni sadržaji
NN 112/2004 • - planiranje dinamike rada po odjelima, ljudima, vremenu i potrebama
NN 112/2004 • - iskorištavanje rada, vremena, broja izvršioca, pomoćnih sredstava, energije i živežnih namirnica u suvremenoj organizaciji rada u slastičarnici
NN 112/2004 • - naučiti koliko nabava utječe na poslovni rezultat, tijek proizvodnje jela i na sam proizvod (jelo)
NN 112/2004 • - ustrojstvo dokumentacije i njezino postojanje koje dokazuje poslovne događaje, neprekidne promjene i rezultata (materijalne i financijske) toga rada
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 2/07, Broj 86/02,
Broj 65/08, Broj 26/08,
Broj 49/91, Broj 154/09
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE