PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 112/2004 • Spoznati da nedovoljna i nepravilna prehrana dovodi do čitavog niza vrlo ozbiljnih bolesti. Znati da dobro razvijena poljoprivredna proizvodnja i moderno razvijena prehrambena industrija pridonose povećanju izbora namirnica. Definirati i objasniti piramidu zdrave prehrane. Definirati pojmove: adipositas, pretilost, starvacija, post, inanicija, kaheksija, malnutricija,
NN 112/2004 • kwashiorkor, marazma. Usvojiti osnovna znanja o genetski modificiranoj hrani.
NN 112/2004 • Usvojiti znanja o vrsti hranjivih tvari i njihovoj podjeli prema ulozi u organizmu. Naučiti regulacijske sastojke hrane i objasniti njihovu zadaću u organizmu. Usvojiti osnovna znanja o ulozi vode u organizmu i njezinoj prisutnosti u namirnicama. Znati ukupne dnevne energetske potrebe kod normalne i restriktivne prehrane.
NN 112/2004 • namirnice Usvojiti osnovna znanja o namirnicama životinjskog i biljnog podrijetla . Naučiti činitelje koji utječu na kvalitetu namirnica u smislu sirovine za dobivanje kvalitetnijih živežnih namirnica. Objasniti značaj mesa i mlijeka u prehrani. Znati nabrojati sirovine za dobivanje masti i ulja biljnog i životinjskog podrijetla. Znati nabrojati vrste žitarica.
NN 112/2004 • Naučiti strukturu zrna i raspored hranjivih tvari u njima. Znati proizvode žitarica,
NN 112/2004 • objasniti postupke dobivanja proizvoda i naučiti njihove prehrambene vrijednosti.
NN 112/2004 • Usvojiti znanja o voću i povrću kao glavnim izvorima vitamina i minerala. Definirati promjene koje nastaju pri sazrijevanju i kvarenju voća. Naučiti fizikalne ,kemijske i biološke metode konzerviranja živežnih namirnica. Steći osnovna znanja o preventivnim i aktivnim mjerama zaštite živežnih namirnica od najčešćih onečišćivača.
NN 112/2004 • 4. StimulansiUsvojiti znanja o ulozi alkaloidnih namirnica u svakodnevnoj prehrani čovjeka.
NN 112/2004 • Naučiti štetne utjecaje pojedinih sastojaka hrane na zdravlje čovjeka.
NN 112/2004 • 5. ZačiniNaučiti podjelu začina i spoznati njihovu važnost i ulogu u prehrani.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 112/2004 • 6. PropisiUpoznati opće i specijalne propise dijetetike i njihovu primjenu u kozmetici.
NN 112/2004 • Poznavati specijalne dijete kod raznih poremećaja u organizmu.
NN 112/2004 • Dietpharma: Sustavna normalizacija tjelesne težine radi zdravlja
NN 112/2004 • Prof. dr. B.Voljić: Živežne namirnice, Sveučilišna naknada, Zagreb
NN 112/2004 • Slavić, Brodarec: Dijetetika i prehrana, Školska knjiga, Zagreb
NN 112/2004 • Walter Herrmann i dr.: Korisne biljke, Mladinska knjiga, Ljubljana
NN 112/2004 • Dr. L. Balint, dr. Momirović-Čuljat, mr. B.Šebečić: Praktikum iz kemije namirnica, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
NN 112/2004 • Nastavni plan i program tjelesne i zdravstvene kulture objavljen je u «"Narodnim novinama" br. 136» od 28. kolovoza 2003.g.
NN 112/2004 • U izbornom predmetu matematika u struci nudi se detaljnija obrada nastavnih sadržaja iz nastavnog programa stručno-teoretskog dijela matematika u struci .
NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 59/06, Broj 36/99,
Broj 59/96, Broj 127/09,
Broj 17/07, Broj 106/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE