PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-08-112-2153 NN 112/2004

• Spoznati da nedovoljna i nepravilna prehrana dovodi do čitavog niza vrlo ozbiljnih bolesti. Znati da dobro razvijena poljoprivredna proizvodnja i moderno razvijena prehrambena industrija pridonose povećanju izbora namirnica. Definirati i objasniti piramidu zdrave prehrane. Definirati pojmove: adipositas, pretilost, starvacija, post, inanicija, kaheksija, malnutricija,


Stranica NN 112/2004

• kwashiorkor, marazma. Usvojiti osnovna znanja o genetski modificiranoj hrani.


Stranica NN 112/2004

• Usvojiti znanja o vrsti hranjivih tvari i njihovoj podjeli prema ulozi u organizmu. Naučiti regulacijske sastojke hrane i objasniti njihovu zadaću u organizmu. Usvojiti osnovna znanja o ulozi vode u organizmu i njezinoj prisutnosti u namirnicama. Znati ukupne dnevne energetske potrebe kod normalne i restriktivne prehrane.


Stranica NN 112/2004

• namirnice Usvojiti osnovna znanja o namirnicama životinjskog i biljnog podrijetla . Naučiti činitelje koji utječu na kvalitetu namirnica u smislu sirovine za dobivanje kvalitetnijih živežnih namirnica. Objasniti značaj mesa i mlijeka u prehrani. Znati nabrojati sirovine za dobivanje masti i ulja biljnog i životinjskog podrijetla. Znati nabrojati vrste žitarica.


Internet NN 112/2004
• Naučiti strukturu zrna i raspored hranjivih tvari u njima. Znati proizvode žitarica,

Internet stranice NN 112/2004
• objasniti postupke dobivanja proizvoda i naučiti njihove prehrambene vrijednosti.

Internet stranice NN 112/2004 • Usvojiti znanja o voću i povrću kao glavnim izvorima vitamina i minerala. Definirati promjene koje nastaju pri sazrijevanju i kvarenju voća. Naučiti fizikalne ,kemijske i biološke metode konzerviranja živežnih namirnica. Steći osnovna znanja o preventivnim i aktivnim mjerama zaštite živežnih namirnica od najčešćih onečišćivača.
Internet stranice NN 112/2004 • 4. StimulansiUsvojiti znanja o ulozi alkaloidnih namirnica u svakodnevnoj prehrani čovjeka.
Internet stranice NN 112/2004 • Naučiti štetne utjecaje pojedinih sastojaka hrane na zdravlje čovjeka.
Internet stranice NN 112/2004 • 5. ZačiniNaučiti podjelu začina i spoznati njihovu važnost i ulogu u prehrani.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 112/2004 • 6. PropisiUpoznati opće i specijalne propise dijetetike i njihovu primjenu u kozmetici.
Informacije NN 112/2004 • Poznavati specijalne dijete kod raznih poremećaja u organizmu.
Poslovne stranice NN 112/2004 • Dietpharma: Sustavna normalizacija tjelesne težine radi zdravlja
Pregledi NN 112/2004 • Prof. dr. B.Voljić: Živežne namirnice, Sveučilišna naknada, Zagreb
Besplatno NN 112/2004 • Slavić, Brodarec: Dijetetika i prehrana, Školska knjiga, Zagreb
Glasnik NN 112/2004 • Walter Herrmann i dr.: Korisne biljke, Mladinska knjiga, Ljubljana
Propis NN 112/2004 • Dr. L. Balint, dr. Momirović-Čuljat, mr. B.Šebečić: Praktikum iz kemije namirnica, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
Propis NN 112/2004 • Nastavni plan i program tjelesne i zdravstvene kulture objavljen je u «"Narodnim novinama" br. 136» od 28. kolovoza 2003.g.
Propis NN 112/2004 • U izbornom predmetu matematika u struci nudi se detaljnija obrada nastavnih sadržaja iz nastavnog programa stručno-teoretskog dijela matematika u struci .
Propis NN 112/2004 • Nastavno područjeOčekivani rezultati (znanja i vještine)Nastavni sadržaji
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 59/06, Broj 36/99, Broj 59/96, Broj 127/09, Broj 17/07, Broj 106/02


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled