PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • Tabla iz stavka 1. ovog članka mora biti uvijena u aluminijsku foliju ili drugi materijal predviđen za pakiranje prehrambenih proizvoda.
NN 90/1996 • Čokolada u blokovima namijenjena daljnjoj preradi, može se staviti u promet i u komadima veće mase od 1 kg.
NN 90/1996 • Pod ostalim čokoladnim proizvodima, prema ovom pravilniku, razumijevaju se: punjena čokolada, čokoladni deserti i čokoladni draže.
NN 90/1996 • Punjena čokolada jest proizvod koji se dobiva tako da se kruto, polukruto ili tekuće punjenje od fondana ili trajnih konditorskih odnosno drugih pogodnih masa prelije čokoladnim preljevom ili na drugi način pokrije čokoladnim slojem, pri čemu proizvod mora sadržavati najmanje 30% čokoladne mase.
NN 90/1996 • Punjena čokolada stavlja se u promet u tablama neto mase od 5 g do 1000 g. Svaka tabla/ploča mora biti posebno uvijena u aluminijsku foliju ili druge materijale dopuštene za pakiranje prehrambenih proizvoda.
NN 90/1996 • Čokoladni deserti jesu proizvodi koji se dobivaju tako da se konditorskim proizvodima doda čokoladna masa, ili se pojedina tekuća, polutekuća, kruta, polukruta ili pjenasta punjenja preliju čokoladnim preljevom, odnosno uliju u šuplje čokoladne modele raznih oblika (preliveni čokoladni deserti, punjeni čokoladni deserti, djelimično preliveni čokoladni deserti i dr.).
NN 90/1996 • Za čokoladne deserte iz stavka 1. ovog članka mogu se kao dodatne sirovine upotrijebiti: badem, orah, lješnjak, kikiriki, kokosovo brašno, sojino brašno i strukturna sojina bjelančevina, flipsi, keks ili list vafle kao podloga, sušeno i kandirano voće, sezam, mak, kesten ili proizvodi od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani-krispi i sl.).
NN 90/1996 • Preliveni čokoladni deserti iz stavka 1. ovog članka moraju sadržavati najmanje 22% čokoladne mase, a punjeni čokoladni desert i drugi deserti najmanje 40% čokoladne mase računano na proizvod.
NN 90/1996 • Djelimično preliveni čokoladni deserti iz stavka 1. ovog članka moraju sadržavati najmanje 8% čokoladne mase, računano na proizvod.
NN 90/1996 • Čokoladni desert koji se pojedinačno pakira mora biti uvijen u aluminijsku foliju (nelakiranu, lakiranu, nekaširanu i kaširanu) ili u druge materijale dopuštene za pakiranje prehrambenih proizvoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • Čokoladni deserti koji se ne pakiraju pojedinačno nego se pakiraju u kutije moraju biti složeni tako da za vrijeme transporta ostanu neoštećeni.
NN 90/1996 • Čokoladni desert može se stavljati u promet samo u originalnom pakovanju.
NN 90/1996 • Čokoladni desert može se stavljati u promet na malo u rinfuzi samo u specijaliziranim prodavaonicama, a pojedinačno pakirani čokoladni desert u rinfuzi - i u ostalim trgovinama na posebno izdvojenom mjestu.
NN 90/1996 • Posude iz kojih se odmjerava čokoladni desert u rinfuzi moraju imati deklaraciju iz članka 6. ovog pravilnika.
NN 90/1996 • Čokoladni draže jest proizvod ovalnog oblika i sastoji se od jezgre (korpusa) i čokoladnog plašta.
NN 90/1996 • Čokoladni plašt mora iznositi najmanje 50% od ukupne mase gotovog proizvoda.
NN 90/1996 • Jezgra može biti proizvedena od trajnih konditorskih masa, jezgričavog ili suhog voća, kandiranog voća i povrća, proizvoda od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani-krispi i sl.), soje i sl.
NN 90/1996 • Za postizanje površinskog sjaja čokoladnog dražea mogu se upotrijebiti sredstva na bazi parafina, voskova, šelaka, jestivih masti i talka te njihove mješavine.
NN 90/1996 • Odredbe članka 52. stavka 3. i 4. ovog pravilnika odnose se i na čokoladni draže.
NN 90/1996 • Masa za punjenje ne smije sadržavati tvari koje umanjuju hranjivu vrijednost punjene čokolade odnosno čokoladnog deserta (brašno, saharin i sl.).
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA
IZBOR:
Broj 102/04, Broj 18/91,
Broj 61/01, Broj 118/09,
Broj 117/07, Broj 12/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE