PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Propis 1996-10-90-1593 NN 90/1996

• Masa za punjenje može se bojiti i aromatizirati dopuštenim prehrambenim prirodnim ili umjetnim bojama odnosno aromatizirati dopuštenim prehrambenim prirodnim, prirodno-identičnim ili umjetnim aromama, s tim što ukupna količina boje ne smije biti veća od 0,03%, a arome od 3%, računano na masu proizvoda.


Propis NN 90/1996

• Masi za punjenje čokolade i čokoladnog deserta može se dodati enzim invertaza ili sorbitol radi održavanja svježine.


Propis NN 90/1996

• Za konzerviranje punjenja može se upotrijebiti sorbinska kiselina ili natrijeve, kalijeve i kalcijeve soli sorbinske kiseline do 0,15%, računano na količinu mase za punjenje.


Propis NN 90/1996

• Ako je količina alkohola u ostalim čokoladnim proizvodima iz odredbe članka 44. ovog pravilnika veća od 0,5% mase, računano na neto masu pakovanja, količina alkohola mora biti deklarirana.


Propis NN 90/1996
• U deklaraciji za čokoladu mase veće od 100 g, osim podataka iz članka 6. stavka 2. ovog pravilnika, moraju biti naznačeni: minimalna količina kakao-dijelova, izražena u postocima, a za mliječnu čokoladu - i minimalna količina mliječne masti izražena u postocima, računano na proizvod, za čokoladu s dodacima - minimalni udio kakao-dijelova, a za mliječnu čokoladu s dodacima - i minimalni udio mliječne masti u čokoladnoj odnosno mliječnoj čokoladnoj masi, izražen u postocima računano na proizvod.

Propis NN 90/1996
• Čokoladu s dodacima navedenim u odredbi članka 41. stavka 1. ovog pravilnika mora u deklaraciji imati naznačeno koji dodatak sadrži (na pr. čokolada s lješnjakom i sl.).

Propis NN 90/1996 • U deklaraciji za ostale čokoladne proizvode mase veće od 100 g., osim podataka iz članka 6. stavka 2. ovog pravilnika, mora biti naznačen i minimalni udio kakao-dijelova, a za proizvode s mliječnom čokoladnom masom - i minimalni udio mlječne masti u čokoladnoj odnosno mliječnoj čokoladnoj masi, izražen u postocima na proizvod.
Propis NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi, prema ovom pravilniku, jesu: šećerna tabla/ploča, šećerni preljev, šećerni deserti, šećerni draže, šećerna tabla, s dodacima i punjena šećerna tabla.
Propis NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi moraju u prometu udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
Propis NN 90/1996 • 1) sadržavati najmanje 21% ukupne masti, računano na suhu tvar proizvoda,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Propis NN 90/1996 • 2) sadržavati najmanje 5% kakao-praha, računano na suhu tvar proizvoda,
Propis NN 90/1996 • 3) sadržavati najviše 60% ukupnih šećera, računano na suhu tvar proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Šećerni deserti preliveni šećernim preljevom moraju sadržavati najmanje 20% tog preljeva, a punjeni šećerni deserti - najmanje 30% tog preljeva, računano na suhu tvar proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Šećerni deserti djelomično preliveni moraju sadržavati najmanje 8% šećernog preljeva, računano na suhu tvar proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Odredbe članka 48. ovog pravilnika odnose se i na šećerne deserte.
Propis NN 90/1996 • Šećerni preljev mora udovoljavati ovim temeljnim zahtjevima kakvoće:
Propis NN 90/1996 • 1) sadržavati najmanje 25% ukupne masti, računano na suhu tvar proizvoda,
Propis NN 90/1996 • 2) sadržavati najmanje 5% kakao-praha, računano na suhu tvar proizvoda,
Propis NN 90/1996 • 3) sadržavati najviše 55% ukupnih šećera, računano na suhu tvar proizvoda.
Propis NN 90/1996 • Masa za punjenje proizvoda sličnih čokoladi mora udovoljavati uvjetima iz članka 50. ovog pravilnika.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 13/09, Broj 81/06, Broj 62/08, Broj 88/02, Broj 72/07, Broj 41/04


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled