PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 90/1996 • Šećerni draže jest proizvod ovalnog oblika, sjajne površine i sastoji se od jezgre (korpusa) i plašta od šećernog preljeva.
NN 90/1996 • Plašt od šećernog preljeva mora iznositi najmanje 50% računano na ukupnu masu gotovog proizvoda.
NN 90/1996 • Odredbe članka 49. stavka 2., 3. i 4. ovog pravilnika odnose se i na šećerni draže.
NN 90/1996 • Proizvodima sličnim čokoladi mogu se dodavati: kava, sladni ekstrakt, sezam, mak, kesten, kikiriki, jezgričavo voće i njihove prerađevine (grilaž, krokant i sl.), voćni proizvodi, rogač, kesten, voće i drugi voćni proizvodi, kokosovo brašno, pšenične klice, kukuruzne i zobene pahuljice, proizvodi od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani - krispi i sl.), sirutka u prahu, bjelančevine mlijeka, sojino brašno i strukturna sojina bjelančevina.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi s kavom moraju sadržavati najmanje 2% fino samljevene pržene kave računano na suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi u koje se dodaju proizvodi od žitarica (ekspandirani, ekstrudirani - krispi i sl.), sojini proizvodi i kokosovo brašno moraju sadržavati najmanje 4%, a najviše 12% tih dodataka, računano na suhu tvar proizvoda.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi moraju sadržavati najmanje 12%, a najviše 30% od ovih sastojaka: sladni ekstrakti, kikiriki, sezam, mak, kesten, rogač, jezgričavo voće, a i njihove prerađevine (grilaž, krokant i sl.), voćne proizvode, sirutku u prahu i bjelančevine mlijeka.
NN 90/1996 • Proizvodima sličnim čokoladi mogu se dodati, bez posebnog deklariranja u nazivu proizvoda, u ukupnoj količini do 5%, dodatne sirovine navedene u odredbi stavka 4. ovog članka.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi moraju se čuvati na suhom i hladnom mjestu, ne smiju biti izloženi utjecaju sunca, vlage i velikim temperaturnim promjenama i ne smiju se držati u blizini tvari od kojih mogu upiti miris.
NN 90/1996 • Šećeri koji se, prema ovom pravilniku, upotrebljavaju za proizvodnju proizvoda sličnih čokoladi jesu: saharoza, dekstroza (bezvodna ili monohidratna), invertni šećer, škrobni sirupi, fruktoza i laktoza.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 90/1996 • Šećeri uneseni s prirodnim sirovinama ne uračunavaju se u ukupne šećere u proizvodu.
NN 90/1996 • U proizvodnji proizvoda sličnih čokoladi, kao zamjena za šećere iz stavka 1. ovog članka, mogu se upotrebljavati sorbitol, manitol i ksilitol.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi s bijelim slojem iskristaliziranog šećera ili s izdvojenim slojem masti ne smatraju se pokvarenim ako udovoljavaju ostalim temeljnim zahtjevima kakvoće propisanim ovim pravilnikom za odgovarajuću vrstu proizvoda.
NN 90/1996 • Proizvodi slični čokoladi stavljaju se u promet u originalnom pakovanju.
NN 90/1996 • U deklaraciji za proizvode slične čokoladi mase veće od 100 g, osim podataka iz članka 6. stavka 2. ovog pravilnika, mora biti navedena minimalna količina kakao-dijelova izražena u postocima, računano na proizvod, a u deklaraciji proizvoda izrađenih sa šećernim preljevom mora biti naveden udio kakao-dijelova u šećernom preljevu, izražen u postocima računano na proizvod.
NN 90/1996 • Na deklaraciji proizvoda sličnih čokoladi mora biti naznaka npr. "šećerna tabla".
NN 90/1996 • Na deklaraciji proizvoda izrađenih sa šećernim preljevom mora biti naznaka "sa šećernim preljevom".
NN 90/1996 • Na deklaraciji proizvoda sličnih čokoladi koji sadrže sirovine u količinama propisanim u članku 59. st. 2., 3. i 4. ovog pravilnika mora se naznačiti da sadrže određenu dodatnu sirovinu, npr. "šećerna tabla s lješnjacima".
NN 90/1996 • Na omot proizvoda sličnih čokoladi zabranjeno je stavljati naznake "čokolada", "kakao", "čokoladni desert" i sl.
NN 90/1996 • Krem-proizvodi jesu proizvodi dobiveni posebnim tehnološkim postupkom - obradom smjese šećera, mlijeka ili mliječnih proizvoda, biljnih masnoća i drugih dodatnih sirovina propisanih ovim pravilnikom.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 35/01, Broj 29/00,
Broj 16/06, Broj 64/06,
Broj 84/00, Broj 31/02
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE