PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica 2004-04-46-1091 NN 46/2004

• U gotovom proizvodu iz stavka 1. ovoga članka sulfatni pepeo ne smije iznositi više od 0,5% izraženo na polimerni materijal.


Stranica NN 46/2004

• Kao temeljne ulazne sirovine pri proizvodnji poliestera tereftalne kiseline i diola (npr. PET) za izradu predmeta mogu se primijeniti:


Stranica NN 46/2004

• Sadržaj cinka u gotovim proizvodima iz stavka 1. ovoga članka ne smije biti veći od 1,0%.


Stranica NN 46/2004

• Kao temeljne ulazne sirovine pri proizvodnji poliamida za izradu predmeta mogu se primijeniti pojedinačno i u smjesi:


Internet NN 46/2004
• § ravnolančane w-aminokarbonske kiseline (C6-C12) i njihovi laktami

Internet stranice NN 46/2004
• § heksametilendiamin adipinske, azelainske, sebacatne, dodekandikarbonske i heptadekandikarbonske kiseline

Internet stranice NN 46/2004 • § heksametilendiamin (čiji ostatak u gotovom proizvodu ne smije iznositi više od 12 mg/kg)
Internet stranice NN 46/2004 • § kopolimeri etilena, propilena, butilena, vinilestera i nezasićenih alifatskih kiselina, kao i njihovih soli i estera, uz uvjet da ne sadrže nedopuštene aditive ukoliko gotovi proizvod dolazi u neposredan dodir s mastima, uljima ili hranom čija je vanjska faza mast
Internet stranice NN 46/2004 • Gotov proizvod izrađen od poliamida ne smije sadržavati više od 1% cinka.
Internet stranice NN 46/2004 • Poliamidi ne smiju sadržavati zaostalih monomera i niskomolekularnih razgradnih produkata više od 2%, izraženo na poliamid.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 46/2004 • Slobodni aromatski amini iz dodanih aditiva ne smiju prelaziti u hranu ili njezine model otopine.
Informacije NN 46/2004 • Ako predmet izrađen od poliamida u primjeni dolazi u neposredan dodir s hranom čija je vanjska faza voda, gotovi proizvod se zbog mogućega negativnog utjecaja na organoleptička svojstva hrane mora podvrgnuti dužoj toplinskoj obradi.
Poslovne stranice NN 46/2004 • Kao temeljne ulazne sirovine pri proizvodnji melaminformaldehidnih, fenolformaldehidnih i ureaformaldehidnih masa za izradu predmeta mogu se primijeniti:
Pregledi NN 46/2004 • Prešane mase iz stavka 1. ovoga članka, ako sadrže fenol kao ulaznu sirovinu ne smiju se primijeniti za izradu ambalaže za hranu, nego samo za izradu kućanskih i kuhinjskih aparata. Takve mase ne smiju otpuštati više od 1,0 mg/dm2 fenola.
Besplatno NN 46/2004 • Gotovi proizvodi izrađeni od melaminformaldehidne mase ne smiju otpuštati u model otopinu više od 3 mg/mL (0,5 mg/dm2) formaldehida. Ispitivanje se provodi u destiliranoj vodi, 3% (v/v) octenoj kiselini i 15% (v/v) etilnom alkoholu nakon stajanja tijekom 30 minuta kod 80oC.
Glasnik NN 46/2004 • Ako se urea-formaldehidna ili melamin-formaldehidna masa koriste za impregnaciju u svrhu oplemenjivanja papira i kartonske ambalaže za hranu gotovi proizvodi ne smiju otpuštati više od 1 mg/dm2 formaldehida.
Propis NN 46/2004 • Kao monomeri za proizvodnju nezasićenih poliestera za izradu predmeta koji dolaze u neposredan dodir s namirnicama mogu se koristiti:
Propis NN 46/2004 • alifatski i alifatski supstituirani mono i polifunkcionalni alkoholi do C18
Propis NN 46/2004 • U proizvodnji predmeta od nezasićenih poliestera mogu se sa svrhom učvršćenja koristiti staklene niti (»staklena vuna«) uz uvjet da ne zaostanu na površini proizvoda.
Propis NN 46/2004 • Prije nego se gotov proizvod iz stavka 1. ovoga članka stavi u promet potrebno ga je dostatno grijati i potom 1 – 2 sata temeljito isprati vrućom vodom temperature od 80oC ili podvrgnuti vrućoj pari.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 9/94, Broj 96/03, Broj 145/99, Broj 46/04, Broj 153/09, Broj 122/99


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled