PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 87/1993 • Ukoliko se iz točionika neposredno uslužuju gosti, točonik mora imati odgovarajuči pult sa ili bez visokih stolaca.
NN 87/1993 • U objektima u kojima se uslužuju napici, mora biti instaliran espresso-aparat.
NN 87/1993 • Prostori za čuvanje namirnica ili priručno skladište u ugostiteljskim objektima moraju biti odvojeni od kuhinje i dovoljno zračni. Moraju imati odgovarajuče police odnosno regale za smještaj namirnica i pića.
NN 87/1993 • Za održavanje lako pokvarljivih namirnica i pića moraju se postaviti rashladne komore ili hladnjaci odgovara jučeg kapaciteta i broja, da bi se zadovoljilo uvjet nemiješanja namirnica različitog porijekla.
NN 87/1993 • Prozori prostora za črrvanje namirnica odnosno priručnog skladišta moraju biti zašličeni od insekata mrežom
NN 87/1993 • Ugostiteljski objekt mora za zaposleno osoblje imati garderobu, odgovarajuči broj zahoda i kupaonica, te druge prostorije.
NN 87/1993 • U garderobi ili u drugom odgovarajučem prostoru za svaku zaposlenu osobu mora biti garderobni ormarič s ključem, a dvodijelni ormarič za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju hrane.
NN 87/1993 • Objekti u kojima je u jednoj smjeni zaposleno 6 do 15 osoba moraju imati po jednu zahodsku grupu i jednu kupaonicu za muškarce i žene U objektima u kojima je u jednoj smjeni zaposleno više od 15 osoba mora biti najmanje jedna zahodska grupa i dvije kupaonice
NN 87/1993 • Objekti u kojima je u jednoj smjeni zaposleno više od 20 osoba moraju imati blagovaonicu ili poseban prostor za blagovanje zaposlenog osoblja.
NN 87/1993 • Iznimno od odredbe stavka 3. ovog članka, objekti koji započinju poslovanjem nakon stupanja na snagu ovog pravilnika, moraju za zaposleno osoblje imati jednn zahod i umivaonik ako u jednoj smjeni zapošljavaju i manje od s osoba.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 87/1993 • Sobe u ugostiteljskim objektima mogu biti jednokrevetne, dvokrevetne i višekrevetne.
NN 87/1993 • Površina poda sobe, ne računajuči u to pomočne prostorije kao što su kupaonica, zahod, pretprostor i balkon mora iznositi najmanje 7 m za jednokrevetnu sobu, 10 m a dvokrevetnu sobu, odnosno mora odgovarati površini propisanoj kategorizacijom
NN 87/1993 • Iznimno od odredbe stavka 2. ovog članka. u ugostiteljskim objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog pravilnika, površina poda sobe može biti do 2 m manja od površine iz stavka 2. ovog članka.
NN 87/1993 • Za sobe koje imaju više od 2 kreveta minimalno površina poda utvrđuje se tako, da se površini poda dvokrevetne sobe doda površina propisana kategorizacijom, a najmanje 3 m' po krevetu.
NN 87/1993 • Ukoliko su ormar i stalak za kofere smješteni u nekoj pomočnoj prostoriji, minimalna površina sobe iz stavka 2. i 3 ovog članka može biti manja za najviše 2 m.
NN 87/1993 • Dodavanje pomočnog dječjeg kreveta do najviše 140 cm dužine i 70 cm širine dopušteno je u okviru propisanih minimalnih površina sobe.
NN 87/1993 • Visina sobe kod ravnih štropova i prosječna visina kod kosih stropova mora iznositi najmanje 2,40 m.
NN 87/1993 • Iznimno od odredbe stavka 7. ovog članka, minimalna visina sobe, koju građani izdaju turistima na dan stupanja na snagu ovog pravilnika, može iznositi 2,20 m, a u obiteljskom apartmanu najmanje 2.30 m.
NN 87/1993 • Podovi u sobama moraju odgovarati vrsti i kategoriji objekta i da se lako čiste.
NN 87/1993 • Prozori i ostakljena vrata na sobama moraju imati ne prozirne zastore ili koju drugu vrstu žaluzina za zamračivanje i sprečavanje pogleda izvana.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 194/03, Broj 88/09,
Broj 12/94, Broj 79/07,
Broj 17/01, Broj 130/07
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE