PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 87/1993 • Za potrebe kuhinjskog osoblja kuhinja mora imati posebAn umivaonik s tekučom toplom i hladnom vodom, četkicom, priborom i sredstvom za pranje, dezinfekciju i sušenje ruku
NN 87/1993 • Ugostiteljski objekt koji nema kuhinju, a goste uslužuje toplinl jelirria, mora imati prostor za pripremanje jela.
NN 87/1993 • Prostor za pripremanje jela mora imat.i odgovarajuči termički blok, radnu površinu i uređaj za pranje suđa s tekučom hladnom i toplom vodom.
NN 87/1993 • Iznad termičkog bloka mora biti izveden odvod dima, pare i mirisa dovoljnog kapaciteta odzračivanja.
NN 87/1993 • Usluživanje gostiju hranom, pičem i napicima obavlja se u blagovaonici odnosno prostoriji za ušluživanje ako ovim pravilnikom nije drugačije određeno.
NN 87/1993 • Goste se može usluživati i na prostorima prilagođenim za usluživanje, kao što su terase, vrtovi i slično.
NN 87/1993 • Blagovaonica odnosno prostorija za usluživanje mora biti dovoljno prostrana i imati potreban broj stolova, konzumnih pultova, stolica ili klupa.
NN 87/1993 • Visina prostorija od poda do stropa mora iznositi najmanje 2,80 m
NN 87/1993 • Dio ugostiteljskog objekta u kojem se usluže prehrane (glavni obroci) pružaju samoposluživanjern, nkora bili udvu jen od ostalog dijela objekta namijenjenog gostima i izve den i uređen tako, da su osigurani polrebni higijenski uvjeti.
NN 87/1993 • Stolovi na kojima se uslužuju gosti moraju imali po vršinu koja se lako čisti ili neoštečen i čist stolnjak odnosno predložak za posluživanje ispred svakog konzumnog mjesta
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 87/1993 • Kod konzumiranja jela koja se uslužuju u proslorijama i na prostorima za usluživanje, gostima se mora staviti na raspolaganje papirnati ili platneni ubrusi Papirnati ubrus mora biti od dobro upijajtkčeg materijala.
NN 87/1993 • Pribor za jelo (žlice, noževi, vilice i dr.) moraju biti od nerđajučeg materijala.
NN 87/1993 • Blagovaonica odnosno proslorija za usluživanje mora imali dobro odzračivanje i osvjetljenje. Pod u blagovaonici i drugim prostorijama za usluživanje mora biti od materijala koji se lako čisti i koji nije klizav.
NN 87/1993 • Blagovaonica odnosno prostorija za usluživanje mora imati dovoljan broj vješalica za garderobu prema broju konzumnih mjesta. Garderoba smještena izvan tih prostorija mora biti odgovarajuče čuvana ili u njoj vidljivo istaknuta obavijest gostima da se predmeti odloženi u gardero bi ne čuvaju
NN 87/1993 • Iznimno blagovaonica ugostiteljskog objekta na terasi, u vrtu i slično, ne mora ispunjavati uvjete iz stavka 3. ovog članka
NN 87/1993 • Prostorom za usluživanje gostiju u ugostiteljskom ob jektu koji posluje sezonski (na plaži, kupalištu, udaljenijem turističkom predjelu, na prigodnim sajmovima, izletištima i sl.) smatra se otvoren natkriven prostor.
NN 87/1993 • Ugost.iteljski objekt u kojem se uslužuju pića i napici mora imati točionik odgovarajuče površine.
NN 87/1993 • Točionikom se smatra uređen i opremljen prostor u kojem se pripremaju i uslužuju pića i napici i jednostavna jela.
NN 87/1993 • Točionik mora imati mješalicu s toplom i hladnom vodom, uređaje i opremu za odlaganje pića i napitaka, dvodijelno korito za pranje čaša, rashladne uređaje za pića i odgovarajuči pult od materijala koji se lako čisti
NN 87/1993 • Ukoliko se u točioniku pripremaju i uslužuju i jela, t.orionik mora imati odgovarajuči termički blok, radnu površinu, uređaj za odvođenje pare. dima i mirisa dovoljnog ka paciteta odzračivanja odnosno djelotvornu prirodnu ventilaciju i uređaj za pranje šuđa s tekučom toplom i hladnom vodom
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR:
Broj 46/08, Broj 141/08,
Broj 33/03, Broj 25/04,
Broj 40/08, Broj 92/04
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE