PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

BESPLATNI PREGLED PRAVNE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
Stranica HR2004-12-172-3004 NN 172/2004

• Whisky je proizvod dobiven destilacijom žitne komine ošećerene diastazom iz slada sa ili bez drugih prirodnih enzima, prevrele uz dodatak kvasca, destiliran na manje od 94,8% vol. alkohola tako da destilat zadržava miris i okus po upotrebljenoj sirovini i pod uvjetom da je odležao najmanje 3 godine u drvenim bačvama koje ne prelaze zapreminu od 700 litara.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (1) Whisky se može proizvoditi miješanjem whiskyja od ječmenog slada i žitnog alkohola koji je destiliran na manje od 94,8% vol. alkohola tako da zadržava miris i okus koji proizlazi iz upotrebljene sirovine.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (2) Udio whiskyja od ječmenog slada u proizvodu mora biti najmanje 30% od ukupne količine alkohola u gotovom proizvodu.


Stranica 2004-12-172-3004 NN 172/2004

• (3) Alkoholna jakost whiskyja koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 40% vol.


Internet NN 172/2004
• (1) Žitna rakija je proizvod dobiven destilacijom fermentirane žitne komine koji zadržava organoleptička svojstva upotrijebljene sirovine.

Internet stranice NN 172/2004
• (2) Žitne rakije se ne smiju aromatizirati, bojati ni zaslađivati.

Internet stranice NN 172/2004 • (3) Žitna rakija može biti označena kao žitni brandy, ako je destilirana na manje od 95% vol. alkohola iz fermentirane žitne komine s organoleptičkim svojstvima iz upotrebljene sirovine.
Internet stranice NN 172/2004 • (4) Alkoholna jakost žitnih rakija koje se stavljaju na tržište kao gotov proizvod je najmanje 35% vol.
Internet stranice NN 172/2004 • (1) Rum je proizvod dobiven isključivo alkoholnom fermentacijom i destilacijom soka šećerne trske, melase, sirupa i drugih nusproizvoda kod prerade šećerne trske, na manje od 96% vol. tako da destilat zadržava specifična organoleptička svojstva ruma.
Internet stranice NN 172/2004 • (2) Alkoholna jakost ruma koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 37,5% vol.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Vijesti NN 172/2004 • Gin je proizvod dobiven miješanjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla i destilata macerata borovice (Juniperus communis) i drugoga aromatskog bilja, uz dodatak drugih aroma, isključivši ulje borovice, pod uvjetom da okus borovice prevladava.
Informacije NN 172/2004 • (1) Ako se gin proizvodi redestilacijom etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla, s početnim sadržajem alkohola najmanje 96% vol., u kotlovima koji se tradicionalno koriste za gin, uz prisustvo ploda borovice i drugoga aromatskog bilja, smije se nazvati »destilirani gin«.
Poslovne stranice NN 172/2004 • (2) Destiliranim ginom može se nazvati i mješavina proizvoda takve destilacije i etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla istog sastava, čistoće i jakosti.
Pregledi NN 172/2004 • (3) Destiliranom ginu se smiju dodavati arome, isključivši ulje borovice.
Besplatno NN 172/2004 • (4) Alkoholna jakost gina koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 37,5% vol.
Glasnik NN 172/2004 • (2) Alkoholna jakost rakija od aromatskog bilja koje se stavljaju na tržište kao gotov proizvod je najmanje 37,5% vol.
Propis NN 172/2004 • Rakija od encijana je proizvod dobiven od destilata encijana koji je dobiven fermentacijom korijena encijana sa ili bez dodatka etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla.
Propis NN 172/2004 • (1) Kimova rakija je proizvod dobiven od etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla koji je aromatiziran kimom (Carum carvi) ili drugim prirodnim ili prirodno-identičnim aromatičnim tvarima ili aromatičnim pripravcima, pod uvjetom da prevladava okus kima.
Propis NN 172/2004 • (2) Sadržaj ekstrakta ne smije biti veći od 1,5 grama na 100 mililitara.
Propis NN 172/2004 • (3) Kimova rakija se može označiti kao aquavit ili akvavit ako je aromatizirana destilatom bilja ili začina, pod uvjetom da okus proizlazi prvenstveno iz destilata sjemenki kima i/ili kopra (Anethum graveolens), pri čemu je zabranjena upotreba eteričnih ulja.
PRETHODNA STRANICA - SLJEDEĆA IZBOR: Broj 80/99, Broj 16/01, Broj 2/05, Broj 32/08, Broj 40/94, Broj 50/07


LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA ZA PODUZETNIKE Pregled